A hisztis korszakot ki hogyan kezelte?
Figyelt kérdés
13 hónaposak múltunk, s most kezdődött meg nálunk a hisztis időszakunk. Ha idegen helyen vagyunk, nem produkálja, csak idehaza. Próbáltam már ott hagyni, nem figyelni rá, akkor pár perc múlva abba hagyta mosolyogva jött oda, de néha felidegesít, máskor meg megsajnálom, s felveszem.2012. aug. 16. 20:01
1/5 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy 13 hónapos pici a hisztis korszakban lenne. Nekem két éves a fiam, s épp ma este vágott le egy olyan hisztit, amit még nem láttam tőle. Már levegőért kapkodott, megszólalni se tudott, annyira belelovalta magát. Én felvettem, s halkan beszéltem vele, hogy nyugodjon meg, odaadtam az alvós mackóját, simogattam. Szerintem ilyenkor nem szabad idegesen reagálni a hisztire, bármilyen ingerültek vagy fáradtak vagyunk. Ez az, amit csak úgy lehet (sz.tem) kinevelni valamelyest belőlük, ha türelemmel és értelmes szóval, kedvesen kezeljük a kitöréseit. A boltban is szokott jelenetet rendezni, ott is beválik nálam ez az "elbeszélgetős-simogatós" módszer. De egy alig 1 éves kicsi nem hinném, hogy egyáltalán tudja, mi az a hiszti, szerintem más lehetett, anya-hiány, vagy v.mi más gondja. Semmiképp ne hagyd ott, ne hagyd rá, hiszen épp azért csinálja, hogy te figyelj rá. Ezzel nem azt mondom, hogy ha majd eljön a valódi hiszti-korszak (mint nálunk), akkor engedj neki, épp ellenkezőleg. Amit nem szabad, azt hisztivel sem szabad. Ne legyen ez nála egy eszköz, amivel megkaphat bármit. De nem szabad ott hagyni semmiképp.
2/5 anonim válasza:
pedig hiszti korszakban van, kedves első a te fiad pedig a dac korszakban
Kedves kérdező egyszer kiírtam egy kérdést belinkelem,nekem ezt csinálta a fiam,lassan 16 hónapos,most már ritkán csinálja,szerintem lassan inkább átlépünk a dackorszakba
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
3/5 anonim válasza:
LEgyen. Hisztikorszak, dac korszak, abból a szempontból tök mindegy, hogy hogyan ne kezelje. Úgy semmiképp, hogy ráhagyja.
4/5 anonim válasza:
Persze ne hagyja rá az biztos,meg terelje el a figyelmét,csak az hülyeség,hogy egy 1 éves nem tudja mi a hiszti már egy 8-10 hónapos is tudja,nem hogy egy 1 éves, egy 1 éves már nem olyan kicsi azért
5/5 anonim válasza:
Ahhoz képest, hogy 13 hónapos vagy, csak kisebb helyesírási hibáid vannak. Egy 10 éves még simán megirigyelhetne! Ha azonosulsz a babáddal, ne csodáld, ha együtt vagytok a hisztis korszakotokban. Próbálj az anyja lenni, és rájönni, hogy két személy vagytok. Ő a babád, te vagy az anyja. (Esetleg apja, de azt kevésbé tartom valószínűnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!