Nekem a kicsi 7 hónapos a nagy 3 éves. Van úgy, hogy a kicsit beteszem az ágyába bekapcsolom a légzésfigyelôt a fürdôajtót nyitva hagyom és a nagy jön velem a fürdôbe. Elôfordul az is, hogy a délutáni alvásuk közben megyek el zuhanyozni, szintén nyitott fürdôajtónál ( na ezért máglyára kerülök). Olyan is van, hogy mind a ketten bejönnek velem a fürdôbe. Vagy a kicsi a fürdôajtóban van babakocsiban így lát és hall engem, a nagy vagy bent van vagy a kicsit szórakoztatja ( énekel neki vagy mesét mond). Szóval szerintem nyugodtan hagyd egyedül ôket, persze ellenörzött körülmények között (pl. a kicsi az ágyban a nagy a fürdô közelében játszon, rajzoljon). Fél évig külföldön dolgozott a férjem igaz akkor a nagyobb volt még csak meg és 1 éves volt, de akkor fél évig nem pisiltem és nem zuhanyoztam volna?! :) Segítségem nem volt most sincs, reggel 5- este 6-ig egyedül vagyok a gyerekekkel van, hogy szolgálatban van a férjem és akkor majdem 2 napig egyedül vagyok velük segítség nélkül. Nem lesz semmi gond ha 5 percre egyedül hagyod ôket! Sok sikert!
2012. aug. 15. 14:06
22/32 anonim válasza:
utolsó,nem félsz,h kiesik az etetőszékből?én mondjuk abban nem merném hagyni,az enyém tuti kimászna/esne belőle..
De itt is látszik,h mennyire gyerekfüggő is a dolog...Mert így jobban belegondolva valószínűleg mindenki ismeri a saját a gyerekét,tudja,h hol van a határ,amíg biztonságosan ott hagyható...Nyilván ezért van ennyi különböző válasz...Vica valószínűleg tudja,h,az ő gyerekei hevesebb vérmérsékletűek,míg pl. az enyém teljesen nyugisan eljátszik 5percet egyedül..
2012. aug. 15. 14:06
23/32 anonim válasza:
Pont ebben a korszakban nem tudtam elmenni tusolni, mert a pici fel tudott mászni a kanapéra, de le még nem tudott jönni, ahhoz segítség kellett neki, különben leesett.
Előtte-utána, azóta is el szoktam menni tusolni, mert nem bántják egymást, nem életveszélyes gyerekek, pici a lakás, mindent hallok. Simán elmegyek tusolni, amúgy is 1-2 percig tusolok, mert smucig vagyok a vízre.
22 hónap különbség van köztük.
2012. aug. 15. 14:13
24/32 anonim válasza:
21-es vagyok és elnézést kérek az offért. A lányom 2 és fél volt amikor a fiam megszületett. Soha egy pillanatig sem volt féltékeny a kicsire. Imádja és eszébe sem jutna se fakockával sem mással fejbe kólintani vagy egyéb fájdalmat okozni neki. Nem vagyok szuper anyu, de annyit megtanultam, hogy nem szabad betűről betűre venni a könyvekben leírt dolgokat. Kicsit lazának is kell lenni. Ha egy-egy pillanatra "egyedül" (amerikai konyhánk van így rálátok a gyerekekre lazán) hagyom őket ameddig mondjuk az ételt megkavarom a tűzhelyen úgy hogy a kicsi és a nagy a szőnyegen vannak a földön, akkor eltüntetem a kicsire veszélyes játékokat. De amúgy sem hagyok elöl olyat amivel akár saját magában kárt tudna tenni a kicsi vagy a nagy véletlen. De soha nem fordult még elő ilyen. Az én lányom is egy szélvész néha komolyan mondom már 2 és fél évesen is jobban vigyázott az öccsére, mint saját magára. Ha a kicsi a kanapéra felmászós korszakában lesz, beteszem a járókába addig, a házunk amúgy is gyerekbiztos de szerintem igyekszik mindenki így kialakítani.
2012. aug. 15. 14:37
25/32 anonim válasza:
Bocs de offolok:
Én jól megmosolyogtam Vicát, hogy úristen, ha alszanak, akkor se... Nekem ugyan csak egy lányom van (3 éves), de egyedül nevelem születése óta. ezekszerint én vagy nem fürödtem három éve, vagy csak hetente egyszer, a mamáéknál, mikor átmegyünk? :D
On: Két és fél évesen simán bent hagytam már a tévé előtt, vagy játékokkal, de úgyis az a tapasztalat, hogy bejött utánam. Ha lenne mellé egy kisebb, azt bevinném pihenőszékben, ahogy az egy szem lányommal is tettem mikor ennyi idős volt.
2012. aug. 15. 14:52
26/32 anonim válasza:
Én elfogadom, hogy mindannyian mások vagyunk, de amit egyesek a túlzott aggodalmukkal művelnek, az nekem már egy kicsit sok. 5 gyerekem van, soha nem esett bajuk, pedig az udvaron is egyedül vannak, ha én hátramegyek a veteménybe, felmagyek a házba, bemegyek főzni a nyári konyhába, vagy belekezdek befőzésbe, stb... Érdekes lenne, ha őriznem kéne Őket egész nap. Legnagyobbak 5.5 éves ikrek, legkisebb 5 hetes.
Próbáljatok már meg ésszerűbben viselkedni, mert ezeknek a túlzásoknak később lesznek következményei...
2012. aug. 15. 15:03
27/32 anonim válasza:
Akkor szoktam tusolni, amikor már este letettem aludni. Másfél éves a lányom.
2012. aug. 15. 15:48
28/32 anonim válasza:
Nekem csak egy 19hónaposom van, de azért válaszolok. Szerintem ez abszolút gyerek függő! Én simán elmegyek tusolni a fiam mellől, mert szépen elvan addig a játékaival vagy jön velem. Konyhaajtót becsukom, mert ott vannak a Rá veszélyes dolgok. A barátnőm viszont egy pillanatig sem hagyhatja egyedül a három éves fiát. Legutóljára mikor gyereket nem vitte magával a vécére, a gyerek megmikrózta a vadi új távirányítós autóját(természetesen tönkrement). De simán felmászik az ablakba, szekrény tetejére is. Valószínüleg Vica gyerekei is ilyenek, nem kell mindjárt letámadni meg kiröhögni.
2012. aug. 16. 15:24
29/32 anonim válasza:
külön szobában,nagyot csak ajtóráccsal "elzárva"
2012. szept. 27. 08:46
30/32 anonim válasza:
Igen.Ilyenkor szóltam mindig hogy megyek zuhanyozni,igyekeztem gyors lenni,és nyitva hagytam az ajtót.Pici betéve kiságyba,később járókába,nagy a játékaival.Wc-re is muszáj volt mennem :D időnként.Relax-welnes-kádfürdőzés csak alkalmanként este,mikor már apa is itthon volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!