Nem hízik a 10 hós babám, laborra küldenek, miért?
10hós lányom már 3hete elég rosszul eszik, tápszerből is keveset, normál ételből is. Július 24.-én 8640g volt, ma 8670g, ezért azt mondta az orvos, hogy vigyek vizeletet és menni kell laborba. Ezzel nincs is semmi gond, feltételezi a vashiányt. Írt fel tápszert, amit már ettünk és sugárba bukta vissza, és nem érti meg, hogy az nekünk nem jó! Az összes visszajön, mindet próbáltuk, egyedül a dm-es babylove tápszer marad benne! Éjszaka nem eszünk, csak a cumiért kel fel.
Viszont ismerek olyan anyukát, akinek a lánya 18hós, és 10,5 kg, tehát azért annyira nem tartom magunkat lemaradva, persze, elviszem laborba, de feltétlenül indokolt? Lányom nem fáradt, nem aluszékony, ami utalhatna a vas hiányára, sőt, egész nap meg sem áll, ennek tudtam be a nem megfelelő mértékű hízást! Ti mit gondoltok erről? Én vagyok a hü**e?
Te is ugyanazt eszed,amit a lányod? Akkor eleszed előle az ételt!
Ha az orvos kevésnek találja a gyarapodást,akkor okosabb kivizsgálni a kicsit. Ne másik gyerekhez hasonlítsd!
Szerintem nem gond, hogy kivizsgálja, nem-e vashiány áll a háttérben. Alapos legalább.
Egyébként nem gondolom, hogy nagyon picike lenne a babád, az én középső lányom 8 kiló volt 10 hósan, pindurka volt, de nem sovány. Elég lassan hízott mindig, de le is mozogta, egy percre meg nem állt. Minket nem küldtek kivizsgálásra, de nem bántam volna. max megnyugtat, hogy biztos minden rendben.
Szia!
Szerintem nem a súlyával van gondja az orvosnak, hanem hogy ilyen keveset hízott. 1 éves korig jobban híznak, utána lelassul, de a Te kicsid még csak 10 hós, jobban kéne még híznia.
Kislányom 2 éves múlt és még nincs 10 kg, de eddig mindig hízott és mivel én is vékony vagyok, a doktornő normálisnak tartja.
Bízz meg az orvosban vagy keress mást, mert inkább küldje, ha úgy ítéli meg, hogy baj van, minthogy ne foglalkozzon vele és ne hasonlítgasd másik babához mert felesleges.
Örűlj neki hogy körültekintő az orvos, és kivizsgálja a babád.
Írod hogy alig eszik, a tápszer vissza jön.
Inkább nézzék meg, nyűgös járok meg hogy nincs semmi baja, mint hogy gondd legyen!
Ez tényleg kevés hízás 1 hónap alatt!
Köszönöm a válaszokat!
1.válaszoló! Hogy írhatsz ilyet, hogy megeszem előle az ételt? Eszednél vagy?
Szerintem örülj, hogy ilyen körültekintő az orvosotok!!!De komolyan.Némelyikkel veszekedni kell, mert nem vesz tudomást a problémákról, és az anyukának küzdeni kell akár egy laborért is!
Lehet (sőt szerintem biztos), hogy nincsen baj.Azért a picik is megérzik ezt az idióta időjárást.Igaz én lányom már elmúlt másfél éves, de az utóbbi hetekben hagy kívánni valót maga után az étkezése.Meg hát gondolom, meg írtad is, hogy sokat mozog..bizony akkor lelassul a hízás.Én lányom is hurkásan született, egy kis zsírcsomó volt fél éves koráig, aztán 1 éves korára csak 9 kiló volt.Most is alig van 10..Na meg a fogzás és társairól ne is beszéljünk.
Na mindegy.Aggódni ne aggódj, lehet tényleg túlzás amit a doki csinál, de legalább alapos.Ezért tedd össze a 2 kezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!