Miért ragaszkodik mindenki, hogy az anyjától külön aludjon a baba?
Történetesen azért, mert a gyerkőc este fél 8 körül alszik el, mi meg nem.
Mivel a nnapilban van az ágyunk (galériaágy), általában este ott vagyunk.
Nagyfiam ott tévézik, vagy számítógépezik, zajong rendesen, de ő is külön szobában aludt a kezdetktől.
A pici nyugodtan alszik a saját szobájánba, van légzésfiygelő, bébiőr.
előző
A párom össze-vissza dolgozik, van hogy éjjel megy vagy hajnalban, akkor a telefonra vagy óracsörgésre a pici is felébredne.
Előző: teljesen egyetértek.
Persze, az anyáknak (itt a lényeg!!!) sokkal kényelmesebb, ha a gyerek mellette fekszik, éjszaka nem kell felkelni. Aztán lehet mellébeszélni.
Én is úgy gondolom, hogy ez egyrészt anyuka döntése, másrészt a baba igényének a kérdése.
Nálunk a hálóban van a babaágy, ő ott alszik, karnyújtásnyira tőlem.
ÉN ragaszkodtam ehhez a megoldáshoz, első gyerek, nem tudtam, mire számíthatok...
Majd, ha eljön az ideje, és ha elkészül a gyerekszoba, akkor átköltöztetjük, de még NEKEM szükségem van arra, hogy ott legyen a közelemben.
Szerintem neki tök mindegy lenne, hol alszik.
Én viszont így nyugodtabb vagyok.
Sziasztok!
Csak azért tettem fel IGY a kérdést, mert az összes rokonom, barátom, ismerősöm elitél (kivéve a édes szüleimet) azért, mert a lányom 16 hónapos és még mindig velem alszik a nagy ágyban. Nekem is és neki is igy jó,mert tudom, hogy jól van, jól alszik. Amikor álmodik és nyöszörög, megsimogatom a fejét és mosolyogva alszik tovább. Sokkal jobban ragaszkodik hozzám,mint azoknak az anyukáknak a gyermekei, akiket a monitoron keresztül figyelnek...
Az unokaöcsémet (4 éves) a bátyám próbálja szoktatni a saját szobájába, de éjfélkor mindig ott kopogtat az ajtójukon az egész éjszakát megtörve azzal, hogy hiányzik neki az anyja. Úgyis idővel minden gyermeknek külön szoba kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!