Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes babám több mint 1...

3 hetes babám több mint 1 kilót hízott, ez baj?

Figyelt kérdés

3900al született, hazajövetkor (3 nap múlva) 3530 volt, amire azt mondták normális.

most 3 hetes és 4600 körül van, annyit mért a védőnő.

Ha tényleg megbízható a mérlege akkor több mint egy kiló 3 hét alatt, nem sok? ő azt mondta sokat eszik csökkentsem a szopi időt 15-20 percről 10 perc körülire. (anyatejes a baba)

2012. aug. 13. 13:34
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
tehát akkor össze szedve :) ha 5 perc után esetleg bealszik hagyjam aludni, mert annyi elég neki, de ha 20 percig szopik és nem alszik bele akkor azt is hagyjam? és amit mondtak hogy 2 óránként ennie kell, akkor az is lényegtelen, mert ugyis felébred ha éhes? és hogy állitom be neki a reggel estét? mert azt is hallottam hogy meg kell neki tanitani hogy mikor van este meg reggel. köszi a válaszokat aranyosak vagytok
2012. aug. 13. 14:14
 12/30 A kérdező kommentje:
és amugy ahogy növekszik (4hét, 5 hét, 2 hónap, stb) több kell neki, akkor több időt is fog szopni, vagy a mennyiséget ugyan annyi idő alatt veszi be? hogy megy ez? bocsi a hülye kérdésekért, de nekem már semmi nem tabu :) inkább rákérdezek mindenre
2012. aug. 13. 14:19
 13/30 anonim ***** válasza:
17%
de sok. A normális hízás egy hónap alatt 400g a születési súlyhoz képest. Ha rendszeresen bukik is ráadásul akkor tartsd be amit a védőnő mondott.
2012. aug. 13. 14:26
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is sokat hízott, az első 2 hónapban havi 1300 g-ot, és egy cseppet sem bukott vissza belőle. Viszont 10 percnél tovább soha nem tartott egy szopizás már ennyi idősen sem. Max 15 perc, de akkor nézelődött.

Ahogy nő, úgy ügyesedik is és egyre kevesebb időt fog tölteni a szopizással. A fiam 4-5 hónapos korától 5-6 perc alatt letudta a szopizást aztán "ment a dolgára" :)) Ja és ennyi idő alatt 200-220 g-okat evett. :))

2012. aug. 13. 14:51
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

10-es vagyok!

Az én babám magának alakitotta kis a napirendjét. Ez a 6 hét letelte után jött így. Addigra megszokta a kintlétet én is megismertem, hogy mikor mit akar. Nálunk minden nap egyformán zajlik kivéve ha megyünk valahová akkor borul egy picit de mostmár jobban alaklmazkodik ehhez is. Figyeld a babád és majd szépen be állnak a dolgok. Az én babám mondjuk sokat is alszik. És minden nap pici eltérésekkel ugyanakkor eszik.

2012. aug. 13. 20:50
 16/30 Avery ***** válasza:
72%

Szerintem se' éheztesd, úgymond. Hadd' szopizzon igénye szerint!

Én úgy csináltam, hogy ha bealudt, akkor fel a vállamra, büfizni. Utána vagy kért még, vagy nem.

A kórházban egyébként azt mondták, újszülöttnél a pelenkázás-etetés férjen bele 40 percbe. Belekalkulálva a bénázásomat :), olyan 1 órába fért bele az elején mindez, tehát onnantól, hogy felébredt.

Azt is mondták, hogy LEGALÁBB 4 óránként szoptassam, mi 3-ról indultunk, és ezt majdnem a mai napig tartjuk, csak most már rendes kaját eszik meg tápszert, 10 hónapos, de ezeket napi 5-ször, éjszaka viszont alszik 11-12 órát egyhuzamban.

Éjszaka én úgy csináltam, hogy nem pelenkáztam át, hanem csak bementem hozzá, szoptatás, alvás tovább, semmi zajongás vagy nagy fény. És azt az evést hagyta el először. Pl. lehet ez a hajnali 3 órai etetés, vagy ilyesmi, amikorra kijön éppen az etetés.

Ha nappal (majd) kihagy egy evést és mondjuk 5-6 órát alszik egyhuzamban, akkor mondják, hogy felcserélte a nappalt az éjszakával.

Amúgy meg hallgass meg mindenkit, de a te gyerekedet te fogod a legjobban ismerni, szerintem figyeld meg, sőt írd hogy mikor, mennyit eszik, és 2 hónap után már elég jó képet kapsz a szokásairól.

Jó babázást, remélem nem voltam túl zavaros. :)

2012. aug. 13. 21:35
 17/30 A kérdező kommentje:

teljesen jo voltál:) csak annyira nehéz ez az egész, de megteszek bármit a kicsiért.

most pl. 7kor felébredt és most sikerült vissza aludnia. ez miért van? miért ilyen éber? gondolom a hasfájása miatt sem tud nagyon aludni de valamikor ugyanugy sír a hasa miatt és mégis pikkpakk elalszik

2012. aug. 14. 09:48
 18/30 anonim ***** válasza:
77%

SB2011: oltári nagy marhaságot írtál!!!!!!!

400 g/ hó a 6 hónap feletti babák hízása, nem a 0-6 hósoké!! könyörgöm, legalább nézz utána, mielőtt félrevezetsz másokat!!!!!

2012. aug. 14. 13:25
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

kérdező, a nappal/éjszaka beáll magától, ne aggódj. ha semmi különleges körülmény nincs, ami megzavarja (mittomén, éjszakai ébrenlét villannyal, v nappal teljesen lesötétített szoba, v utazás, ilyenek), akkor nem fogja fölcserélni. ha netán mégis fölcserélné, és nappal aludna többet,éjjel kevesebbet, akkor tudatosan kell nappal keltegetni, éjjel meg síri csöndet, sötétet biztosítani számára.

egyébként csak arra vigyázz, h 4 óránál többet ne aludjon nappal egyfolytában, mert akkor a gyomra is túl sokáig lesz üres. éjjel annyit szopizzon, amennyit csak akar.

2012. aug. 14. 13:30
 20/30 A kérdező kommentje:
nappal örülök ha 2 órát alszik :-S nagyon hasfájós, itatomvele a mecsek teát meg kap infacolt de még nem látom hatását, max annyi (2 napja adom neki), hogy talán kevesebbet üvölt :) ez már jó nála :) de most is aludt egy órát és másfelet fent volt abból 10 percig majdnem csak teát kapott.
2012. aug. 14. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!