Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes a babám, aki 8...

Anyatejes a babám, aki 8 hónapos, mást nem eszik még nagyon.2 hó alatt 250grot hízott. Aggódjak?

Figyelt kérdés
Most kezdi elfogadni az új ízeket...
2012. aug. 7. 09:16
 1/9 anonim ***** válasza:
19%
Igen, mert egy 8 hónapos gyereknek már régen kevés az anyatej!!!
2012. aug. 7. 09:20
 2/9 anonim ***** válasza:
valószínűleg kevés neki az anyatej, de írtad h most kezdi elfogadni az ízeket. Majd belejön. Az más dolog h ebben a korban amugy is keveset híznak, hisz állandóan másznak, felállnak. Figyeld a hízást az új ízek függvényében, vannak babák akik később érnek meg a hozzátápláláshoz.
2012. aug. 7. 09:28
 3/9 anonim ***** válasza:
Kislányom is lassan fogadta el a hozzátáplálást és én is aggódtam akkoriban, de pár hónap alatt rendeződött a dolog. Át is aludta az éjszakákat onnantól. Próbálkozol és ez a lényeg. Lassan, de kezdi elfogadni, ezért nem kell aggódnod.
2012. aug. 7. 09:45
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

elég egyértelmű, már nem táplálja az anyatej, mást meg nem eszik/kap, így ha aggódsz ha nem, addig így lesz míg nem eszik rendes kaját.

kicsit pörgesd fel a dolgokat, 10 óraira gyümölcs, ebédre főzelék hússal, uzsonnára joghurt, krémtúró. mindegyik után szopizhat, de add meg az esélyét, hogy szilárdat is tudjon enni. este fürdés előtt adj neki kenyérbél falatkákat mikor vacsiztok, csipegesse kedvére, az is számít :)

2012. aug. 7. 09:55
 5/9 anonim ***** válasza:
32%
Nem kevés a hízás, de az elég gond, hogy még nem eszik rendes kajákat, már a legtöbb étkezést rég kikellett volna váltani.
2012. aug. 7. 09:57
 6/9 anonim ***** válasza:

8 hónaposan azért már lassan a darabosabb kajákat kell(ene) ennie, az anyatej elég ilyenkor napközben 2-3 alkalommal, meg ha még éjjel kel enni, akkor.

Ha elindul, még kevesebbet fog gyarapodni, úgyhogy szerintem egy kicsit "erőltesd" jobban a hozzátáplálást és az új ízek bevezetését.

2012. aug. 7. 09:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez a hízás nem túl sok, de kérdés, hogy eddig hogyan gyarapodott. Az eleinte "extrém gyorsan" gyarapodó (havi 1-1,5 kg is akár) babák hajlamosak egy idő után "extrém lassan" gyarapodni. Ez teljesen rendben van, ha nő, fejlődik, kiegyensúlyozottnak látszik.

Ha kezdi már elfogadni a szilárd táplálékot, akkor adj neki inkább táplálóbb ennivalókat, a gyümölcsöktől hízni azért nemigen lehet. Adj a gyümölcs mellé gabonapelyhet (pl. Sinlac), húst, rizst..

Egyébként érdemes elgondolkozni azon, hogy babakorban sokan azon problémáznak (én is ilyen voltam a 2. gyerekemmel) hogy keveset eszik, nem hízik eleget stb, később pedig (már kamaszkorban is) különböző fogyókúrák a népszerűek.

2012. aug. 7. 10:57
 8/9 alaszka ***** válasza:
Nem tragédia ez szerintem. Persze kell már neki mást is enni, de nyilván nem nagyon fogadta el eddig az ételt, és ezt erőltetni nem lehet. Előbb-utóbb elkezd enni, és akkor behozza. Ilyenkor amúgy is lelassul a gyarapodás. Ha amúgy normális súlya van, nem kell aggódnod.
2012. aug. 7. 11:21
 9/9 anyács ***** válasza:
Az én védőnöm a másfél havi 600gr hízástól van kiborulva, hogy mennyire kevés, és adjak tápszert.....
2012. aug. 9. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!