Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes babám több mint 1...

3 hetes babám több mint 1 kilót hízott, ez baj?

Figyelt kérdés

3900al született, hazajövetkor (3 nap múlva) 3530 volt, amire azt mondták normális.

most 3 hetes és 4600 körül van, annyit mért a védőnő.

Ha tényleg megbízható a mérlege akkor több mint egy kiló 3 hét alatt, nem sok? ő azt mondta sokat eszik csökkentsem a szopi időt 15-20 percről 10 perc körülire. (anyatejes a baba)

2012. aug. 13. 13:34
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
dehogy baj!! nagyon kis ügyes! sok baba 1,5 kilót hízik féléves koráig, aztán nagyon lecsökken a hízása. 1,5-2 éves korára be fogja hozni a kortársait.
2012. aug. 13. 13:37
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják anyatejes babát nem lehet túl etetni! Barátnőm kislánya egy hónap alatt hízott 1 kg-t, neki azt mondta a doki ne etesse olyan sokáig, és adjon neki vizet, ha utána sírna még!

Az én kislányom, is majdnem 1 kg-t hízott, de nekem nem szólt a doki! Mind a ketten szoptatjuk a babánkat!

2012. aug. 13. 13:37
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne törődj vele! Anyatejes baba nem eszi túl magát, ha mégis, visszabukja. Az enyém is majdnem 6 kilós lett a hat hetes kontrollra, aztán alig hízott. Az elején kis gömböc volt, most teljesen normális 14 hónapos... Csak szoptass, amennyit jólesik...
2012. aug. 13. 13:38
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok: NEHOGY csökkentsd a szopi időt! szopizzon igény szerint amikor akar és amennyit akar. ő tudja, hogyan akar fejlődni, ha visszatartod, éhezni fog!
2012. aug. 13. 13:38
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam egy hónaposan 1300 grammot hízott, ahhoz képest amekkorával hazajöttünk a kórházból. Nem mondta az orvos, hogy sok lenne, annyit eszik amennyi kell neki. Én biztos nem változtatnék semmin. Később nem híznak már ilyen ütemben.
2012. aug. 13. 13:41
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

Egy anyatejes baba bármire képes. :)

Két lányom van, az egyik 1 kilókat hízott 1 hónap alatt, a másik alig fél kilókat az első hónapokban.

1 évesen viszont mindketten ugyanakkorák voltak, tehát az hogy ici-pici korukban mennyit híznak teljesen változó, és bármi lehet normális, ha a baba kiegyensúlyozott, és van elegendő kaki-pisi!

Babád most gyorsan felszedett ennyit, majd a következő hónapokban lehet lassabban fog hízni.

Természetesen, ha aggódsz akkor kérd ki a gyerekdoki véleményét (és bár bizonyára a védőnő sem akar rosszat, de sokszor szerintem feleslegesen rémisztgetik az anyukákat!).

2012. aug. 13. 13:41
 7/30 A kérdező kommentje:

szoval akkor le irom az apróságokat amik kimaradtak :)

1 hete szinte mindig bukik, van hogy nagyon sokat, mert ragaszkodtam a 15-20 perces szopihoz, még akkor is ha bealudt, simiztem hogy kelljen fel mert azt mondták mindenhol hogy ennyi idő kell neki hogy annyit szopjon ki a ciciből amennyi kell neki. De ha előbb bealszik akkor se csökkentsem az időt? keltsem fel? dehát visszabukja :( amuyg nagyon hasfájós most vettem neki bubiösszegyüjtő szuszpenziót :) remélem használ, mert nagyon sokat sír :(

2012. aug. 13. 13:58
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
próbáld meg igény szerint etetni. vagyis ha belealszik, akkor hadd aludjon. ha jön a tejed rendesen, és látod, h elalvás előtt szopik, akkor vszeg annyit evett, amennyi kellett neki. ha felébred és sír, kínáld újra. ha nem kéri, csak a pocija fáj, nem fogja elfogadni.
2012. aug. 13. 14:01
 9/30 anonim ***** válasza:
100%

ezek a 10-20-percek a szoptatásnál, meg a nemtomhány óránkénti etetések nem tarthatók az anyatejes, szopizós babáknál. nem erre találták ki. tudom, h a védőnő meg az orvos nyomják, de ők nem a baba igényeit veszik figyelembe, hanem a tieidet.

az enyém pl. ennyi idősen napi 7x szopizott 1-1 órát!!! már el se mertem árulni a védőnőnek...

2012. aug. 13. 14:03
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
A babák tudják mi az elég nekik. annyit szopik amennyi neki elég és annyit hagyd enni is! De ha bealszik ne keltsd fel, mondjuk ha nekem el aludt akkor mire a vállamra tettem büfizni felébredt! Büfi és ha még kér ugy is jelez! Szerintem tudod, hogy hogyan jelzi ha éhes még. És igen tuletetni nem tudod mert visszajön a fölösleg! Én így csináltam. Nekem anyósom mondta, hogy sokat adok neki, mert sokatt bukott. De ha kérte én adtam neki. Soha nem néztem, hogy 3-4 óra legyen az etetések között. Kb. 1 kilókat hízik most is egy hónap alatt. Most 5 hónapos és még mindig szopik.
2012. aug. 13. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!