3 hetes babám több mint 1 kilót hízott, ez baj?
3900al született, hazajövetkor (3 nap múlva) 3530 volt, amire azt mondták normális.
most 3 hetes és 4600 körül van, annyit mért a védőnő.
Ha tényleg megbízható a mérlege akkor több mint egy kiló 3 hét alatt, nem sok? ő azt mondta sokat eszik csökkentsem a szopi időt 15-20 percről 10 perc körülire. (anyatejes a baba)
Azt mondják anyatejes babát nem lehet túl etetni! Barátnőm kislánya egy hónap alatt hízott 1 kg-t, neki azt mondta a doki ne etesse olyan sokáig, és adjon neki vizet, ha utána sírna még!
Az én kislányom, is majdnem 1 kg-t hízott, de nekem nem szólt a doki! Mind a ketten szoptatjuk a babánkat!
Egy anyatejes baba bármire képes. :)
Két lányom van, az egyik 1 kilókat hízott 1 hónap alatt, a másik alig fél kilókat az első hónapokban.
1 évesen viszont mindketten ugyanakkorák voltak, tehát az hogy ici-pici korukban mennyit híznak teljesen változó, és bármi lehet normális, ha a baba kiegyensúlyozott, és van elegendő kaki-pisi!
Babád most gyorsan felszedett ennyit, majd a következő hónapokban lehet lassabban fog hízni.
Természetesen, ha aggódsz akkor kérd ki a gyerekdoki véleményét (és bár bizonyára a védőnő sem akar rosszat, de sokszor szerintem feleslegesen rémisztgetik az anyukákat!).
szoval akkor le irom az apróságokat amik kimaradtak :)
1 hete szinte mindig bukik, van hogy nagyon sokat, mert ragaszkodtam a 15-20 perces szopihoz, még akkor is ha bealudt, simiztem hogy kelljen fel mert azt mondták mindenhol hogy ennyi idő kell neki hogy annyit szopjon ki a ciciből amennyi kell neki. De ha előbb bealszik akkor se csökkentsem az időt? keltsem fel? dehát visszabukja :( amuyg nagyon hasfájós most vettem neki bubiösszegyüjtő szuszpenziót :) remélem használ, mert nagyon sokat sír :(
ezek a 10-20-percek a szoptatásnál, meg a nemtomhány óránkénti etetések nem tarthatók az anyatejes, szopizós babáknál. nem erre találták ki. tudom, h a védőnő meg az orvos nyomják, de ők nem a baba igényeit veszik figyelembe, hanem a tieidet.
az enyém pl. ennyi idősen napi 7x szopizott 1-1 órát!!! már el se mertem árulni a védőnőnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!