Tetszik neked a Réka név? Van olyan kisfiú/kislány név, amit már tini korodban eldöntöttél hogy az lesz a babád neve?
Kislányom Réka, apa szeretett bele ebbe a névbe és már én is imádom! :)
Én meg pont a boglárkát nem szeretem (valaki pont fordítva írta fent), mert olyan, mintha bogárkának hívnák.
Szerencsére nem vagyunk egyformák.
Az én kedvencem amúgy a Jázmin, vagy a Kamilla lett volna, de már mindegyik foglalt a környezetünkben.
Tetszik a Réka név.
Mi még kamaszként kerültünk össze a párommal és brahiból elkezdtünk a leendő gyerekeink nevéről beszélgetni, akkor döntöttünk két név mellett (Anna és Botond), mert egyrészt ezek tetszettek mindkettőnknek nagyon-nagyon, másrészt elég fura és rövid a vezetéknév, ami miatt kevés név passzol hozzá.
Szóba jött még a Balázs is, de a férjem nővérének ez lett a fia, úgyhogy ez kiesett a listáról.
Annánk és Botondunk lett végül. :)
Én is 24 vagyok és szintén 14 éves korom óta álmodozom egy gyerekről.:) Most van egy párom 3 éve, úgyhogy remélem 1-2 év múlva elkezdünk próbálkozni.:)
Na de visszatérve a kérdéshez: A Réka név nekem nem tetszik, de nem tudnám megmondani, hogy miért (talán mert Rubint Réka jut róla eszembe, akit nagyon utálok.:S). De még mindig sokkal szebb név, mint a mai divatnevek.
Én 9 éves voltam, amikor meghalt a dédim, akit nagyon-nagyon szerettem, mondhatni ő volt a 2. anyukám. Akkor eldöntöttem, hogy ha lányom lesz, akkor róla nevezem el Annának. Azóta sok idő telt el és időközben már nem tetszett annyira ez a név, de a megasztáros Patai Anna annyira tetszett nekem, hogy ismét megtetszett ez a név.:) A páromnak is nagyon tetszik, úgyhogy a lánynevünk már meg is van. Pár éve pedig láttam egy gyönyörű kislányt, akit Lilinek hívtak, úgyhogy erről a névről sem tudok lemondani és mivel választani nem tudok, így valószínűleg 2 neve lesz a kislányunknak, ha lesz.:)
A fiú nevet tiniként szerettem meg. A kedvenc zenekarom az Irigy Hónaljmirigy volt (nem nevessetek ki!:D) és az egyik tagot Péternek hívják, ami engem valamiért nagyon megragadott, azóta ez a kedvenc fiú nevem.:) Amikor a párommal először beszélgettünk erről és megkérdeztem, hogy neki melyik a kedvenc fiú neve, akkor elmesélte, hogy 18 éves volt, amikor a legjobb barátja sajnos teljesen váratlanul meghalt és ő akkor eldöntötte, hogy ha fia lesz, akkor róla fogja elnevezni, Péternek.:) Szóval erről biztosan nem lesz vita.:) Most már csak az a kérdés, hogy fiaink vagy lányaink, esetleg vegyesen fiú és lány gyerekeink lesznek.:)))
Szerintem igenis szép név a Réka! :) Az egyik kislánykám második neve az!
Nekem 4 gyermekem van, és mindnek az a neve, amit fiatal koromban szerettem volna adni nekik! :) Férjemnek is mind tetszett, nem volt probléma vele.
Gyermekeim nevei:
Zenóbia (Sára) - dédnagymama után kapta a nevét :)
Aurélia (Emma) -
Tatjána (Réka) - örök kedvenc Anyegin főhősnője ihlette
András(Ottó)
A második nevet mind az apuka választotta. :)
Tetszik a Réka név.
Igen, volt kedvenc nevem. Lánynévben a Boglárka és a Vivien, de nincs egyelőre kislányom. Fiú névben az Arnold volt a kedvenc és lett is egy fiam, aki Arnold lett. :) Most 12 hetes.
Nekem is tetszik a Réka név, csak sajnos egy olyan személyt juttat eszembe, aki nem kedvel... ő is Réka, tavalyi osztálytársam.
Egyébként én most három gyereket szeretnék: először egy lányt, Kittit, aztán egy fiút, akinek még nem tudom a nevét, és még egy lányt, Lucát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!