Mennyiszer mossátok a 20 hónapos gyerek haját?
A lányom nagy hajjal született eleve, és novemberben. Már piciként télen sem mostam neki minden nap, csa 2 naponta, azt is főleg a koszmó miatt olyan sűrűn.
20 hónaposan hátközépig érő, dús, vastagszálú haja volt (tavaly), akkor sem mostam minden nap. Ha úgy játszott a homokozóban, hogy a hajába ment a homok, akkor természetesen meg kellett mosni, ha minden nap belement, akkor minden nap mostuk. De ha nem ment homok bele, akkor egy héten csak 2x mostam a haját. Télen viszont csak heti 1x.
Már 3hónap híjján 3 éves, majdnem derékig ér a haja, de most is hasonlóan csinálom. Ha nem piszkos, akkor heti 1x mossuk, ha beleszórja/ják a homokot, akkor megmossuk.
Nem jó a mindennapi hajmosás, te is nyugodtam ritkíthatod mostmár a hajmosásokat. Elég neki hjeti max 1-2x, vagy ha koszos.
Most ez lehet buta kérdés de a gyerek haja lehet koszmós a gyakori mosástól?
Most még ezzel küzdünk akkor lehet, hogy ritkítom egy kicit lehet ez a baj.
23 hónapos a kislányom. Vasárnap úszni járunk, utána este hajmosás. És még hét közepe felé beiktatok egy alkalmat.
Persze,ha homokot szór a fejére, akkor is mossuk. Nagy melegben pedig bevizeztem Neki este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!