Szerintetek is kevesebb kilonál kéne járni a babámnak? Doki nagyon mérges rám,
2600grammal és 50centivel született,mos 12hetes 58centi és 5900gramm.
A doki szerint túl sokszor eszik(3óránként) és most már 4,5óránként kén hogy kapjon enni(szerintem ezt képtelenség még kibirnia a babámnak)
Egyébként nem dagi,a combján és a kezén van egy kis hurka,de még csak nem is tokás.
Szerintetek is dagi??
Ha szoptatod, akkor nem, ha tápszeres, akkor könnyen elhízhat, ha túleteted.
Max havi 1kg-ot szoktak hízni.
Dehogy is, egy átlagos 3 hónapos baba nagykönyv szerinti súlya 6kg.
Anyatejes babát nem lehet túletetni, de még a tápszerest sem lehet éheztetni, ez oltári baromság (bocs). Majd lelassul a súlygyarapodás, az elhízás nem ettől alakul ki, hanem a kisgyerekkorban kialakított rossz étkezési szokásoktól.
Plusz a gyerekek nem olvasták azt az előírást, hogy max. havi egy kilót hízhatnak....
a fiam fél évesen 9 kiló volt (4180g született)
és anyatejes semmi mást nem evett addig és 8 hónapos koráig nem is volt hajlandó elfogadni még almát sem, igény szerint kapott ha kellet 2 óránként :-)
6 hónaposan semmit nem csinált szó szerint még forogni sem volt hajlandó
de 7 hónaposan egyszer csak elkezdte és meg sem állt addig míg járni nem tudott, 10 hónaposan kezdett el menni
a súlya viszont leállt 1 évesen 10,3 kiló volt
érdekes h a magassága kb egyenletesen nőt
én nem aggódnék pláne ha anyatejes a baba majd ha mászik kúszik forog stb... nem fog nőni annyira a súlya mert ledolgozza
Na akkor az enyémre mit mondott volna!
4700 g-mal született 6 hónapig csak anyatejet kapott, fél évesen majdnem a 10 kg-ot verte, de nagyon hosszú is volt hozzá. Ja és hozzá teszem szinte az elejétől kezdve 4 óránként szopizott, akkor nekem 5 óránként kellett volna etetnem??? Szerintem a babád így tökéletes, az enyém ugyan 1 hónaposan volt 5800 g, de hozzá 59 cm. :))
Még nem csináltam ilyet egy kérdés kedvéért, de most visszanéztem a kis könyvben a fiam méretét - ugyanis tök hasonló paraméterekkel született :)
Figyu!
Születés: 2500 gr, 49 cm
3 hónapos status: 5700 gr, 60 cm
Ő is anyatejes, és mindig dicsért a védőnő is meg a doki is. Bár... a védőnő nekem is mondta, hogy ideje áttérni a 4 óránkénti szoptatásra (addig 3 óránként szopott), majd hazamentünk, és onnantól 3 hónapig 2 óránként kérte a kisfiam a cicit :) Később tudatosult bennem, hogy a nagy meleg miatt kellett neki ilyen sűrűn.
Szóval: nem dagi, és fütyülj a dokira!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!