1 kg alatti született babák mindegyikének kell járni dévény tornára?
Hát ez nem ilyen egyszerű!
Elképzelhető,hogy semmi nem indokolja, bár én még nem láttam olyan 1 kg alatti babát, ahol ne lett volna rá szükség.
Ilyenkor sajnos nagyrészt előfordul agyvérzés, felritkulás az agyban, ami lehet azért, mert még nem érett a tüdő, oxigénhiány léphet fel!
Minden mozgást az agy irányít. De ebben a korban a babák még nagyon hajlékonyak, és ha a babát rendszeresen tornásztatják, akkor nagyon jó eredményeket lehet elérni. Ellenkező esetben nem tudnak később vele mit kezdeni, és lehet, hogy maradandó baja lesz. Pl. a ferde nyak is egy jól kezelhető probléma kicsi korban, később ellenben csak műtéttel tudják helyrehozni.
Miért, van valami probléma a babáddal?
Szerintem vidd el egy dévényeshez, meg fogja mondani, hogy mi a helyzet. Ahova én jártam nem hivogatta vissza az embereket, ha nem kellett, van elég munkája, még nem is győzi. Mi kétszer voltunk a fiammal, mert féloldalasan feküdt hason, és a fejét is ferdén tartotta. Már 2 kezelés is nagyon hasznos volt, meg kaptunk házi feladatot.
Nézz utána a Dévénynek!
Ez nem igazán torna. Inkább kezelés!
Az agyat stimulálják! Így pedig beindul a mozgás!
Minél hamarabb viszed, annál jobb!
Bizony, ezekkel a speciális tornával-masszírozásokkal az agyat stimulálják. Így segítve az időbeni jó mozgásmegtanulást, és a későbbi nehézségek elkerülését pl az oviban-iskolában.
De olvass erről a módszerről, és tudd meg pontosan miről is van szó! Nagyon hasznos a babáknak- főleg egy ilyen picinek. Nekem időben születtek a gyerkeim - három is van belőlük- és jártunk mindhárommal dévényezni. Pedig látszarta ugyan semmi bajuk nem volt. Náluk "csak" olyan volt- hogy itt egy picit feszesebb, ott egy kicsit lazább.. 5-6 alkalommal voltunk mindegyikkel. De akinél nagyobb gondok vannak- ami pl lehet az is, hogy a baba elfekszi magát az anyja pocakjában- ott sokkal tovább is lehet járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!