Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki elgondolkodott milyen...

Anowind kérdése:

Van aki elgondolkodott milyen babát szeretne majd? (fiú vagy lány)

Figyelt kérdés

1, Fiút vagy lányt szeretnél inkább?

2, Milyen nevet adnál neki?

3, Melyik nevet nem adnád neki biztosan? Van olyan név amitől a hideg is kiráz? :D

Én egyébként majd kislányt szeretnék és mondjuk az Alexandra nevet adnám neki. Van több név is amin már gondolkodtam és tetszetős számomra.

Én kislányt szeretnék és az Alexandra nevet adnám neki. (Na jó még sok más hasonló

2012. aug. 6. 23:04
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
100%

Mi lány pártiak vagyunk mind a ketten!

Elsőre sikerült is a kislány :) Ő Kornélia

A második gyermekünket is lánynak szeretnénk, és talán Emili lenne

2012. aug. 7. 08:01
 12/62 anonim ***** válasza:
65%

Én szeretnék fiút is és lányt is.:) Ha mi tervezhetnénk meg, akkor az első gyerekem fiú lenne és utána 2 kislány.:) Ha fiúnk lesz, akkor a Péter nevet fogja kapni, ha lány, akkor pedig Anna Lili lesz. És az Annát nálunk is az imádott dédim után kapja majd.:) Ha az én ágamat nézzük, akkor az a valószínűbb, hogy lányom lesz, amit nem is bánnék, mert fiút csak a párom miatt szeretnék egyet.:)

Nagyon sok név van, amitől frászt kapok, de általában ezek a mai modern nevek tudnak kiborítani, pl. Dzsenifer, Kevin, Brájen, Zselyke és hasonlóak.:S Ezek a nevek szerintem egy angol nyelvű országban megállják a helyüket, de a magyarosított változatuk nekem túl erőltetett.:S

2012. aug. 7. 08:51
 13/62 anonim ***** válasza:
100%
szia enkem 3 gyermekem van Bence Alex és Laura most szeretnék ujra egy kisfiut ö Botond Dániel lenne ha kislány mégis akkor Véda Lia:-)
2012. aug. 7. 08:52
 14/62 anonim ***** válasza:
72%

Nekem 6 leányzóm van, és most ha midnen igaz hármasikreket várunk, nem modnom hogy nem örülnék ha lányok lennének, mert én nagyon lánypárti vagyok, de jó lenne ha mostmár jönne legalább egy fúcska:) Hogy milyen nevet kapnak még nem tudjuk, de tetszik a Mila, Hanna, és az Olivér, Milán. De ez még a jövő kérdése:)

Nekem az Erzsébet, Mária, Zsauzsanna, Ilona nevek nem a szivem csücskei, de igazából nem zavar ha másnak így hívják a gyerekét, úgy nevezze el ahogy szeretné.

És csak megjegyzem hogy a Zselyke egy magyar eredetű név, úgyhogy nem hiszem hogy az angol nyelvterületeken olyan nagyon megállja a helyét:))))

11hkm

2012. aug. 7. 10:37
 15/62 anonim ***** válasza:
100%

Mindig fiút szerettem volna, amikor még fiatalabb voltam. Aztán később úgy gondoltam, hogy a lány jobb, mert akkor lesz némi segítségem a konyhában, és talán beszélgetni is sokkal többet tudunk majd. Végül fiam lett, de még lehet, hogy vállalunk egy másodikat is, hátha lesz egy lányunk is. Nem annyira jó, ha valaki csak fiús, vagy csak lányos anyuka, szerintem szerencsés, ha valaki meg tudja tapasztalni mindkettőt. Tehát, ha engem kérdezel: egy fiút és egy lányt. Persze ez nem befolyásolható, nyilván.

A nevet szigorúan a szülőknek kell kitalálni. Nem érdemes másokat megkérdezni, a legkevésbé idegeneket bevonni a névadásba. A névadás a szülő legszentebb joga, és mivel van egy mondás: nomen est omen, azaz a név kötelez, nem mindegy, milyen nevet is kap a gyermekünk, hiszen azzal kell leélnie az életét. Ne már kívülállók döntsék el! Hallgass a belső hangra, majd megsúgja. Én végignéztem egy névnaptárt, és kiírtam az összes nekem tetsző nevet. Nem volt olyan sok, kb. 5 fiú- és 5 lánynév. Aztán ahogy haladt előre a terhességem, és megtudtam, hogy nagy valószínűséggel fiút várok, már csak a fiúnevekre koncentráltam, és végül leszűkítettem az 5 nevet egyre. Patrik. Apósomnak nem tetszett, de nem érdekelt, csak azért is Patrik lett, mert ezt választottam. A férjemnek nem volt kifogása.

Nem adnék gyereknek olyan nevet, amit újabban magyarítanak át külföldi nevekről, pl. Dzsenifer, Zsüliett, ezek abnormálisan néznek ki magyar fonetikával leírva, és nem adnám romantikus lányregények szereplőinek a nevét sem. Gondoljunk már bele szegény gyerek helyzetébe, amikor az óvodástársai a nevén gúnyolódnak!

2012. aug. 7. 10:46
 16/62 anonim ***** válasza:
65%

14. válaszoló

Így legyen ötösöm a lottón!:D Úgy tudtam, hogy ebbe bele fog kötni valaki!:P Természetesen nem a Zselyke névre gondoltam, amikor a külföldi nevekről beszéltem, hanem a többiről, ennek ellenére a Zselyke név sem tetszik, csak nem akartam túlragozni, mert gondoltam érthető, amit írok.:P

Egyébként szurkolok nektek, hogy legalább 1 fiúcska sikerüljön!:) Gratulálok a gyermekeidhez!

2012. aug. 7. 10:50
 17/62 A kérdező kommentje:
9-es válaszolónak: Donatella az tényleg brrrr :D
2012. aug. 7. 14:53
 18/62 A kérdező kommentje:
11-es válaszolónak: Az Emili tényleg furi név ;)
2012. aug. 7. 14:55
 19/62 A kérdező kommentje:
12-es válaszolónak: Te jó ég! Akkor a Soraya és Esmeralda neveket már meg se említsük. Ezek a nevet tényleg nem állják meg itt a helyüket. Ha már magyarok vagyunk, magyaros neveket adjunk gyermekeinknek szerintem. Az Anna és Lili nevek pedig tényleg szépek.
2012. aug. 7. 15:00
 20/62 A kérdező kommentje:
14-es válaszolónak: Hoppá! Gratulálok a hármasikrekhez! Ha szerencsétek van akkor a 3-as ikrek között egy fiú is lesz hi-hi!
2012. aug. 7. 15:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!