Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mit rontottam el...

Szerintetek mit rontottam el és hogyan lehet ezt megoldani?

Figyelt kérdés
Kislányom 11 hónapos. Gyakorlatilag ha bent vagyunk a lakásban csak egész nap nyüszít, sír hogy vegyem fel. Ha leteszem vagy elmozdulok mellőle rögtön sír. Ez megy hónapok óta. Egyedül gyakorlatilag maximum 10 percet játszik el egy nap. Már egyszerűen az idegrendszerem nem bírja. Nagyon feszült vagyok. Sokszor már a hangom is felemlem, mert már nem bírom. Gyakorlatilag reggeltől estig ketten vagyunk. Ha megyünk dalodába vagy sétálni akkor jól érzi magát. De egész nap nem lehetek vele úton, ha viszont itthon vagyok nem ülhetek mellette egész nap.
2012. aug. 1. 14:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én megoldásom.

Míg főzök énekelünk, táncolunk.

Közben répát pucolok és megkostóljuk.

Csinálom a levest, megkavarjuk, megkostóljuk.

A lényeg az hogy vond be őt is abba amit csinálsz, és előbb utóbb elfárad a sok imputtól.:)

2012. aug. 1. 14:48
 12/15 anonim ***** válasza:
50%

Így van. Ilyen jó időben mi is egész nap kint vagyunk. S az így van arra vonatkozott, hogy bizony mindent akkor csinálok, mikor Ő alszik, vagy még nem ébredt fel reggel. Nem olyan bonyolult dolog egy órával korábban kelni, s akkor a déli alvásnál akár pihenni is lehet a mosogatás után. Felsöpörni, porszívózni, port törölni mindig együtt szoktunk, mert azt szeret. De ezt kb fél óra alatt el lehet intézni, s nem is kell naponta csinálni - a felsöprés kivétel, de az meg 5 perc, s kész.

Csak azt tudom javasolni, rendszerezd egy kicsit a tennivalóidat, s mindjárt könnyebb lesz az életetek.

Jah, és mi is csak este 7 után látjuk Apát hétfőtől szombatig. Így nekem sincs segítség napközben egyáltalán, csak vasárnap.

2012. aug. 1. 14:48
 13/15 anonim ***** válasza:
50%

egyetértek az útólsóval

mi is délelőtt és délután is vagyunk valahol pedig a kicsi a 3ik gyerek tehát van itthon gyerek társasága de a a többivel is ez volt a rendszer

reggel felkelés öltözés pelus csere reggeli

ágyazás előkészület a főzéshez beindítom a mosógépet/mosogatót majd irány a bolt séta közben/előtt/után (kérdés mit veszek) közben játszó kb 2-2,5 órát vagyunk lent közben tízórai majd haza ebéd fekvés

míg alszik a kicsi főzők a nagyokkal felmosok teregetek stb... ami nem olyan hangos

ha felébredt a kicsi uzsi közben ha kell porszívózok majd irány megint a tér :-)

haza fürdés vacsora esti dolgok stb... ha elaludtak pár dolgot még megcsinálok

én mindig holnapra főzők vagy 2 napra :-)

reggel olyan 6:30-7:00 kelnek és 9:00 fekszenek le

amikor otthon vannak a kicsinek is adok feladatott (1,5 éves) pl vidd ki a kukába a koszos pelust segít betenni a mosógépbe a ruhát vagy kivenni adogatja a csipeszt becsukni a szekrényt stb....

apróságok de lekötik és így nincs ideje unatkozni idegesíteni engem :-))))

nem zavar ha kipakolja a konyha szekrényt vagy a cipőket majd együtt visszarakjuk stb...

persze ha sulis idő van akkor kicsit másabb a dolog de a lényeg kb ugyan ez

2012. aug. 1. 14:50
 14/15 anonim ***** válasza:
50%

öö a 8-al értek egyet :-)))))

de a többivel is aki szerintem nem megoldhatatlan feladat a napi 2xi séta játszóterezés játszóházazás daloldás napirend

2012. aug. 1. 14:53
 15/15 anonim ***** válasza:
66%

Azt mondod, hónapok óta megy, így feltételezem, nem mindig volt ilyen. Én amikre gondolok:

- szeparációs szorongás. Mindig melletted akar lenni, fél, hogy elveszít, mert ez a nagy világ kinyílt előtte, és ez rémisztő. Ez elmúlik hamarosan, ha erről van szó.

- fogzik. Fiamnak másfél-két hónapig tart egy fogacska, ez idő alatt az áttörésig napról napra nyűgösebb, a nyüglődésnek meg mindig az a folyománya, hogy anya, segíts, anya játssz velem, stb.

- megtanult járni esetleg? Akkor szeretne többet futkározni, kint lenni.

Én ilyenkor mindig vittem magammal és lefoglaltam. Olyan veszélytelen eszközöket adtam neki, amivel játszhat, ezt is trükkösen, hogy érdekelje. Pl. úgy csináltam, mintha a merőkanállal edényből mernék valamit ki, érdekelte, hát letettem az edényt és a merőkanalat, és amíg főztem, ő merte a semmit az edényből. :) Ha megunta, akkor fakanál, közben folyamatosan beszéltem hozzá, hogy meg kellene kavarni, nézd, én is így csinálom, te is a sajátoddal. Mosógépbe "bepakol" (persze 2 zoknit kb. a többit én), tereget, meg ilyenek. Porszívózni imád, mindig kérem a segítségét, hogy fontosnak érezze magát, pl. tolja utánam a porszívót (aminek nincs értelme, de játék). Port törlök, akkor kap egy tiszta rongyot és ő is töröl. Imádja, hogy fontos a munkája, és agyon dicsérjük. Közben én is haladok a házzal.

Mi így vészeltük át ezeket a dolgokat, közben azt is megtanulta már (másfél éves), hogy ezeket muszáj anyának megcsinálni, addig nem játszhatunk a normál játékaival együtt.

2012. aug. 1. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!