Szerintetek mit rontottam el és hogyan lehet ezt megoldani?
Figyelt kérdés
Kislányom 11 hónapos. Gyakorlatilag ha bent vagyunk a lakásban csak egész nap nyüszít, sír hogy vegyem fel. Ha leteszem vagy elmozdulok mellőle rögtön sír. Ez megy hónapok óta. Egyedül gyakorlatilag maximum 10 percet játszik el egy nap. Már egyszerűen az idegrendszerem nem bírja. Nagyon feszült vagyok. Sokszor már a hangom is felemlem, mert már nem bírom. Gyakorlatilag reggeltől estig ketten vagyunk. Ha megyünk dalodába vagy sétálni akkor jól érzi magát. De egész nap nem lehetek vele úton, ha viszont itthon vagyok nem ülhetek mellette egész nap.
A barátnőm egész nap úton van a gyerekkel. Délelőtt játszóház és a közeli bolt. Délben ebéd és alvás, utána játszótér és a nagyáruház. Aztán hazamennek, megeteti, megfürdeti és alvás.
2012. aug. 1. 14:24
2/15 anonim válasza:
Én kezdettől arra neveltem a fiamat, h a földön van, ritkán cipelem. Ő is néha bepróbálkozik, olyankor hiszti is kitör sokszor, de pár perc alatt rájön, h nincs értelme és játék után néz :) Próbáld lekötni valamivel. Jó megoldás, h ha eljátszik éppen, akkor dícsérd, bíztasd, ne akkor foglakozz vele, ha nyüszít, hanem ha jó kislány!
2012. aug. 1. 14:25
3/15 anonim válasza:
A gyereknek is szüksége van a társaságra, arra, hogy legyen körülötte mozgás, nyüzsgés. Nyilván ezért nincs vele gond akkor, amikor elmentek otthonról. Próbáld gyerekek közé vinni, pl. játszótérre vagy a lakhelyeden elérhető egyéb gyerekprogramokra. Ha jól érzi magát a gyerekek között és van hova visszamenned dolgozni, én megpróbálnám elhelyezni bölcsődében. Alapjában véve bölcsőde-ellenes vagyok, de lehet, hogy nyüzsgő közösségre vágyik és akkor csak jót tesz neki. Persze akkor számolj azzal, hogy egymás után jönnek az ún. bölcsis betegségek is. De az is igaz, hogy amit e téren bölcsödés korában elmulasztott, majd pótolja az óvodában, azaz semmiképpen nem ússzátok meg őket.
4/15 A kérdező kommentje:
Ezt nem akarom, mert valamikor a háztartással is foglalkoznom kell és szerintem, így a gyereknek nem lesz normális napirendje.
5/15 anonim válasza:
Nem lehet folyton úton lenni, igazad van. Én is szeretek menni, de nem teszem mindig.
2012. aug. 1. 14:26
6/15 anonim válasza:
Gratulálok a barátnődnek, 1. válaszoló, de nem mki tud/akar egész nap úton lenni, nekem pl. főznöm, mosnom is kell.
Kérdező! Próbáld vmi járókába beletenni és tedd oda, ahol éppen vagy. Ha főzöl, akkor a konyhába, ha takarítasz a szobába...Az enyém 9 hónapos és most kezdődött 1-2 hete nála az, hogyha nem vagyok kb. 10cm-es körzetben (látótávolság),a kor már sír. Én odamegyek hozzá, beszélgetek vele, h ne sírjon, itt vagyok, adok neki játékot (pörgő-forgó rágóka ), aztán elvan míg elvan, utána megint sírás...Akkor megint bemegyek, nyugtatgatom, játék....Szóval próbálom hozzászoktatni, h anya nincs ott mindig mellette....Ezt is kipróbálhatod esetleg!
2012. aug. 1. 14:29
7/15 anonim válasza:
A barátnőm gyerekének normális napirendje van. X időben kel, eszik, alszik délután stb.. Csak gondoltam leírom, hogy esetleg mit lehetne tenni, ha a négy fal között nem jó a gyerekednek.
2012. aug. 1. 14:30
8/15 anonim válasza:
Szerinted ő nem szokott főzni és mosni? Valószínűleg jobban szervezi a napját, mint ti.
2012. aug. 1. 14:31
9/15 anonim válasza:
Hát már ne haragudj, 73%, azt írtad, h egész nap úton van vele...Akkor főz, mos , takarít, mikor alszik a gyerek?? Minden nap?? És ha csak 1 órát alszik ? :)
2012. aug. 1. 14:37
10/15 anonim válasza:
Az én lányom is egész nap menne,és megyünk is.Hajnalban kelek,berakom a mosógépet,összepakolok,mosogatok ha kell...
Felkel,reggeli és indulunk.Ebédre hazaérünk(abban a szerencsés helyzetben vagyunk,hogy hozatjuk a kaját,de ha főzni kell,akkor azt szintén hajnalban teszem).Ebéd,alvás(azalatt én halk takarítást csinálok,kiteregetek,vasalok stb.)Felkel,uzsonna és megint indulunk fürdésig...Porszívózni 2 naponta szoktunk együtt(2 éves),a reggeli után és azután indulunk...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!