Annyira elegem van, miért kell folyton beleszólni, hogy hogyan nevelem/táplálom a gyermekem?
Ismerős, nálunk apósom élettársa volt ilyen. Aztán egyszer meguntam és szépen (nem durván) kiosztottam. Megmagyaráztam neki, hogy ő az én gyermekem, úgy nevelem, azt adok neki amit akarok, és akkor amikor én akarok. Mert ő mindég az ő fiával példálózott, mert a Jocika már ezt és ezt evett ilyen idős korában.
Úgyhogy azt tanácsolom, hogy ülj le velük, és beszéljetek. Ha nem megy szépen akkor durvábban. Egyébként az én kisfiam 3,5 éves. De ő is alig evett a nyáron szilárd ételt. Inkább csak ivott. Tejes dolgot én is csak 1 éves kora után adtam neki. Addig nem is akartam, főleg hogy 25 hós koráig szopizott is. DE ha nálatok van allergiás, akkor szerintem te várhatsz akár 1,5 éves koráig is. De ezt egy védőnő vagy gyerekorvos jobban tudja.
Ha megsértődnek akkor így jártak. A gyermekedet nézd, ne őket, a gyermeked érdekeit tartsd szem előtt.
Nem baj, és ez valóban borzasztó lehet. Ha gondolod meséld el nekik milyen a tejallergia pl., sajnos nekem volt szerencsém hozzá. A kislányom az elejétől tápszert kap sajnos, 2,5 hónaposan jött ki a tejfehérje érzékenység. Iszonyú csúnya véres hasmenéssel, jópár napig járkáltunk a kórházba. Nos, ha ezután is a tejes cuccokkal kínálják, hajrá.
Nagy igazság, hogy a te gyermekednek TE tudod, hogy mi a jó, és a sok zavaros katyvasz helyett valóban jobb a gyerekgyógyásszal/védőnővel konzultálni.
Mi az elején lefektettük, hogy mit hogyan tervezünk, a szüleink is ehhez igazodnak. Jó lenne esetleg nálatok is egy nagy beszélgetés, amiben lefektettek pár szabályt. Sok sikert ehhez! :)
Nálunk nem ennyire durva a helyzet, de... 5 hós korában voltunk nagyilátogatóban, erre mondja a dédi, hogy milyen jó lesz majd (!) a darált keksz a babának. Mondom erre, hogy az még sokára lesz, mert tej, tojás, meg egy csomó műszr van benne, nem igazán szeretném adni neki a közeljövőben. Dédike meg is értette, erre anyós: "hát már soha nem fog ez a gyerek semmit kapni?" Gyermekem akkor volt 73 centi és 8 kiló. Biztos éhezik, nem?
Nem szóltam semmit, de a Férjemmel megbeszéltük, hogy még egy ilyen és beszél vele, hogy eddig és ne tovább, ne stresszeljük az anyukát (engem :)). Egyébként az én anyósom jóindulatú, csak baromi okos :)))
Szerintem a pároddal, férjeddel beszélj, hogy ácsiztassa le őket. Te pedig próbáld az egyik füleden be, a másikon kiengedni.
Mert mindig mindenki okosabb az anyukánál...
Sógornőm (akinek fingja sincs a csecsemőkről, nem is lesz sajátja), azt tanácsolta, hogy a 3 hónapos(!) gyerekemnek főzzek híg tejbegrízt, krumplipürét, és hogy a keresztlánya 3,5 hós korában csilisbabot evett kenyérrel. Megmondtam neki, hogy ÉN vagyok az anyja a kislánynak, és amíg ez így lesz, addig az lesz amit ÉN akarok, és azt eszi a gyerekem, amit ÉN és az APJA jónak lát. Ne próbáljon senki beleszólni, mert csak az idejét vesztegeti vele, úgysem fogom azt csinálni amit más akar. Értett a szóból. :)
Fektessétek le a szabályokat a férjeddel, ne hagyd, hogy beleszóljanak. :)
Na akkor a "mamák" engem keresztbe ennének meg, mert a lányom 16hónapig kb csak szopizott....
Na, alig evett valami "szilárdat" a gyerekem. Nem mintha most is zabálna, de érdekes szépen fejlődik.
Okosak, mindent tudnak. Akik már neveltek azért tudják, akik meg nem azok azért, ne aggódj csak mi ÉDESANYÁK vagyunk sülthülyék a gyerekeinkhez. "lexarom" tabletta:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!