Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valamelyikőtöknek hívják...

Valamelyikőtöknek hívják Helkának a kislányát?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy mi a tapasztalat, pl. nem keverik össze sokszor a Helgával?

2012. júl. 24. 12:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem, nem is hallottam!
2012. júl. 31. 21:30
 12/17 anonim ***** válasza:
94%

Na, mondjuk a játszótéren a gyerekek PONT nem fogják összekeverni, ha egy 2-3 évesnek azt mondod, hogy "a kislányt úgy hívják, hogy Angyalharmat", akkor úgy fogja hívni, és nagy ívben tesz rá, hogy a felnőttek mit gondolnak.

Tudjátok, én úgy vagyok vele, hogy gyakorlatilag minden (vezeték- és kereszt)névnek meg lehet a saját buktatója. Lehet, hogy nem derül ki. Lehet, hogy igen. Mondjak példát?

Kisfiút Miksának hívják. A tanítőnő(!) Miskázta...

A lány neve Szandra. A főiskolán (ahonnan ismerem) nem egyszer beszóltak neki, hogy nem kell vagánykodni a jelenléti íven, írja be normálisan a nevét, hogy Alexandra...

Melitta barátnőmet Melindázzák, egyik Németh nevű ismerősöm mindig szól, hogy "téhával!", a másik Német nevű ismerősöm mindig szól, hogy "há nélkül!"

Ha 'i' van benne, gyakran ki kell tisztázni, hogy 'i' vagy 'y'.

Ha 'cs' van benne, akkor mondanod kell, hogy 'cs', 'ts', vagy 'ch'.

Víg(h), Pap(p), Kis(s), Kakuk(k), csak, hogy a saját ismeretségemből merítsek.

És akkor még arról nem beszéltünk, hogy egyre gyakoribb a külföldi házasság, a külföldi gyereknév...

Szerintem, ha ezt szeretnétek, adjátok neki ezt. Ő sem fog többet magyarázkodni, mint az emberek többsége egyébként is.

2012. júl. 31. 22:39
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A nőgyógyászom lánya Helka és, amikor mondta, rögtön magával ragadott a név és azonnal megtetszett! Jó babaázást! :))))
2012. aug. 1. 00:35
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Kedves 10-es válaszoló, elárulod, hogy milyen nevet kapott a kislányod?
2012. aug. 6. 23:44
 15/17 anonim ***** válasza:
Villő lett a kislányom.
2012. aug. 7. 20:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Végül Helka lett a kislányod neve?
2014. dec. 27. 13:21
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem, mert nem jött össze a kistesó.
2016. szept. 5. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!