Ti beadattátok vagy fogjátok gyermeketeknek az agyhártya elleni védőoltást?
Sziasztok!Én most gondolkodom róla,hogy beadassam,a nagyobbik lányom most fog oviba menni,ugye nem vagyunk ennyi idősen elkésve vele? A picurim 3honapos.Amúgy meddig véd?ÉS mennyi az ára,?
Köszi a válaszokat!
A Neurológusnak. Jó, hogy a világ tudósainál biztosabb, hogy marha jó a védőoltások utóhatása a szervezetre.
"Tény azonban az is, hogy Amerikában és egyes nyugat-európai országokban több olyan oltást betiltottak, amelyek nálunk még mindig szerepelnek a kötelező oltási protokollban. A gyerekorvosok véleménye megoszlik arról, hogy egy éretlen immunitású csecsemőt valóban ki kell-e tenni már kéthónapos korban a legyengített kórokozók támadásának, vagy elegendő lenne egyéves kor után elkezdeni az „immunrendszer edzését”.
A kötelező oltásokról sokat lehet vitatkozni, az egyéni és a társadalmi érdekek összeütközésétől a személyes szabadságig, az egészséghez való jog és a gyermeki jogok mentén ezer meg ezer érv sorakoztatható fel. A végeredmény nem tőlünk függ. Ugyanakkor az ajánlott oltásokról – a bárányhimlő, influenza, rotavírus, kullancs elleni – mi, szülők dönthetünk. Ezzel a joggal élni viszont nem könnyű feladat. A szakemberek, gyerekorvosok egymásnak ellentmondó véleménye közül melyiknek higgyünk? Sokan, sok- félét mondanak:
„Mára a korábban enyhébb lefolyású gyerekbetegségek is eldurvultak. Több a szövődmény, komolyabb a betegségek kimenetele.”„A védőoltások egyedül a gyógyszeripari cégek üzleti érdekeit szolgálják.”
„A védőoltások jelentős higanyterhelést jelent a szervezetnek.
Nem tudni, az egyes oltóanyagok milyen keresztreakciókat váltanak ki, szerepük az allergia, asztma terjedésében vitathatatlan.”!!!!!!
„Betegség nélkül megszerezhető a védettség, illetve a már kialakult betegség gyógyulási ideje lerövidíthető, ez pedig mindenkinek csak jó lehet.”
Aligha kell tovább sorolni az érveket, hogy belássuk, nehéz felelősségteljes döntést hozni ebben a kérdésben. Mit lehet tanácsolni? Gyűjtsük be a szükséges információkat, és hallgassunk a megérzéseinkre. Ennél többet nem tehetünk. Akárhogyan döntünk is például a bárányhimlő elleni oltásról, mindig lesz ellenvélemény.
Neurológusnak.
Valószínűleg ez a tudós is nagyon buta.
Dr. Ébert Jenő (60) belgyógyász széles körű szakképzettséggel rendelkezik a kardiológia, pulmonológia és gasztroenterológia területén. Igazgató főorvosként dolgozott egy Augsburghoz közeli klinikán, és 1990 óta magánrendelőt vezet.
"Mégis az az állítás, hogy a poliót az oltással számolták volna fel, egy téves dogma. Hogy az oltások kevéssé vagy egyáltalán nem hatnak, azt pl. a BCG oltás igazolja, amit 1997-98 óta egyáltalán nem ajánlanak Németországban. Tizennyolc év után a STIKO (Német Oltási Tanácsadó Testület) végre felébredt! 1979 óta ismeretes volt, hogy a tuberkulózis elleni oltás nem hat. Ezt egy Indiában elvégzett, nagy területre kiterjedő tanulmány is igazolta. 1968-71 között zajlott a vizsgálat. 1979-ben publikálták az eredményeket, de Németországban először csak 1983-ban közölték. Mégis vannak még olyan országok, mint pl. Magyar-, és Lengyelország, ahol ez az oltás kötelező, és 3-5 napos csecsemőket is beoltanak vele. Ez katasztrófa!"
"Az olyan családokban, ahol oltott és nem oltott gyermekek is vannak, megállapíthatjuk, hogy a nem oltottak sokkal egészségesebbek, mint az „agyonoltottak".stb.
Ismét a neurológus: nekem halálosan mindegy ez a sok elvi sík, lehet ezeken töprengeni. Azt hiszem, hogy tisztában vagyok érvekkel-ellenérvekkel, nem gyerekgyógyász vagyok, ezért érdekem sem fűződik az oltásokhoz. A véleményemről mindent elmond az, hogy a lányomnak, akit rettenetesen, elmondhatatlanul szeretek MINDENKÉPP beadatom az agyhártyagyulladás elleni védőoltást. Tisztában vagyok a felesleges oltások létével is, mint már mondtam. Emellett mindenki azt tesz, amit akar.
(Aki a higanyterheléssel jön az oltásokkal kapcsolatban, az én szememben egyszerűen csak nevetséges, és nem tudós.)
"Gondoljatok bele mi szükség van egy bárányhimlő, vagy egy mumpsz oltásra..."
Kedves kommentelő! Itt most nem is erről van szó! Amint a kérdésben is olvasható, az agyhártyagyulladás a téma.
Azt pedig szerintem ne tegyük már egy lapra a bárányhimlővel és társaival!
Szerintem felelőtlen az, aki nem oltatja be a gyermekét agyh.gyull. ellen, amikor van rá lehetőség!
Nekem mindennél fontosabb a gyermekem, és ilyenkor nem foglalkozom azzal, hogy a milliomosok még gazdagabbak lesznek. Ki nem sz@rja le? A gyereknek ne legyen baja, az a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!