Ez a felszerelés-lista elegendő a kisbabának?
Mindenki mást tart fontosnak, de most az a kérdés, hogy ez a lista elegendő-e egy kisbabának. (Kérdezhetném úgy is, hogy, ha nem vagyunk tehetősek, és nem tudunk/akarunk sokmindenre költeni, akkor ez is megfelelő?)
- Kiságy+matrac+matracvédő+2 db takaró (mindenféle csillivilli kiegészítő nélkül)
- Komód+pelenkázós feltét
- Babakocsi+esővédő+napvédő
- 2 db cumisüveg+babakanál
- Szagelszívós kuka+kukazsák (vagy gyakori szemétlevitel)
- Pelenkázós táska (vagy bármilyen más táska)
- 20 db textil pelenka (univerzális felhasználhatóság)
- Kiskád+2 db törölköző+hajkefe+mosdókesztyű+fürdővíz hőmérő
- Hintőpor, steril vatta, fürdető, popsikrém, alkohol, mull lap, lázcsillapító, lázmérő
- Ruha+sapka+zokni+cipő+harisnya+rugdalózó+bundazsák
/Babaőr nem kell, mert kicsi a lakás, légzésfigyelőt csak indokolt esetben vennék, az ágyra baldachin felesleges, játszószőnyeg árával nem vagyok kibékülve, cumisüveget egy lábosban is tudok fertőtleníteni./
Pelenkázni nem ott fogsz az tuti :)
Cumisüveg felesleges
Szagelszívós kukám van de soha nem használtam.
Elég fele annyi textil pelus
Vízhőmérő a könyököd legyen inkább :)
Cipő jó darabig felesleges
Na amit ezeken megspórolsz azt költsd légzésfigyelőre ,mert alapos indok maga a baba
Az a baj az ilyen kérdésekkel, hogy mindenki leírja, hogy neki mi kellett, mi volt felesleges, de ez nagyon változó dolog. Pl az utolsó írja, hogy nem ott fogsz pelenkázni... Miért nem? Én még soha nem pelenkáztam máshol, csak a komódon, ott a legkényelmesebb, oda van pakolva minden cucc a pelenkázáshoz, alatta a fiókban meg rögtön kéznél vannak a ruhák.
Textil pelenkából nekünk sokkal több kellett 20-nál, az elején a bukás miatt, később nyálat törölni, de van egy pelenka a pelenkázó feltéten is (a fiam szeret akkor pisilni, amikor levesszük róla a pelenkát), ez van a kiságyban a feje alatt, kell egy a kezébe amikor elalszik, ezzel takarom be melegben meg még ki tudja mi mindenre használtam. Pelenkakukánk is van, és bizony amikor olyan nagyon meleg volt, kijött belőle a szag.
Cipő egyelőre tényleg felesleges, viszont body kell.
Az első időkben pelenkáztunk komódon aztán a nagyágyon,aztán már mindenhol ,levegőben is csak a komódon nem :)
Az a lényeg hogy textil pelusból sem kell túlvásárolni magát elég 5-10 aztán ha kell még vesz . Ha bevásárol 25 öt és nem kell az sem jobb ,sőt.Csak ésszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!