Ez a felszerelés-lista elegendő a kisbabának?
Mindenki mást tart fontosnak, de most az a kérdés, hogy ez a lista elegendő-e egy kisbabának. (Kérdezhetném úgy is, hogy, ha nem vagyunk tehetősek, és nem tudunk/akarunk sokmindenre költeni, akkor ez is megfelelő?)
- Kiságy+matrac+matracvédő+2 db takaró (mindenféle csillivilli kiegészítő nélkül)
- Komód+pelenkázós feltét
- Babakocsi+esővédő+napvédő
- 2 db cumisüveg+babakanál
- Szagelszívós kuka+kukazsák (vagy gyakori szemétlevitel)
- Pelenkázós táska (vagy bármilyen más táska)
- 20 db textil pelenka (univerzális felhasználhatóság)
- Kiskád+2 db törölköző+hajkefe+mosdókesztyű+fürdővíz hőmérő
- Hintőpor, steril vatta, fürdető, popsikrém, alkohol, mull lap, lázcsillapító, lázmérő
- Ruha+sapka+zokni+cipő+harisnya+rugdalózó+bundazsák
/Babaőr nem kell, mert kicsi a lakás, légzésfigyelőt csak indokolt esetben vennék, az ágyra baldachin felesleges, játszószőnyeg árával nem vagyok kibékülve, cumisüveget egy lábosban is tudok fertőtleníteni./
Ebből válogass, indokolja miért kell vagy miért ráér később, nincs elszálva.
Jó áron lehet kapni babakocsit a Bippa Kft.-nél.
babaholmiolcson.hu
Hintőpor, fürdetőkrém, popsikrémből a gyógyszertári olcsó, sokáig elég, és nagyon jó.
Szerintem is inkább 15-20 darab textilpelus kell. Néhány ide, néhány oda, plusz ha bukik, szóval tényleg inkább 20 darab.
Pelenkából érdemes a Pampers, ha anyatejes, akkor Pampers Sensitive, a fehér, mert ez beszívja a folyékony cuccot, és így megkíméled magad a felesleges ruhamosástól.
Esetleg megkérdezheted, ha kell légzésfigyelő, hogy védőnő tud-e adni, nekem adott, magától mondta, majd visszaviszem, ha már nem kell. Ill. mérleget is adott, de szerintem ezt ritkán használd. Sok helyen olvastam, hogy sokan max. két hétig használták a mérleget, mert idegesítő sokszor, hogy mennyit mutat. Ha a baba arca jóllakottságot mutat, az a jó. Mi felnőttek is eltérően eszünk, hol többet, hol kevesebbet. Sok anyuka sír a mérleg miatt, én is sokat sírtam, aztán nem használtam, és a baba nagyon szépen hízik, Őt nézem, nem a mérleget.
Szerintem ez egy nagyon jó lista.
Köldökápoláshoz még a fültisztító. Cumi, én nem akartam, de a baba igényli, még jó, hogy beszereztem 2 darabot.
- Lehet, hogy fog kelleni ennyi textil pelenka (mivel tényleg univerzális) :)
- Mosdókesztyűt én sem használtam soha (hajkefét sem)
- Szagelszívós kuka helyett: a Tesco-ban lehet kapni illatosított zacsit használt pelenkának. 72 db van egy csomagban, és kb. 400 Ft.
- Játszószőnyeg helyett megteszi egy rossz paplant leteríteni (még nagyobb is)
- a fejvédő lemaradt a listádból, pedig az fontos
- cipő sem kell még
A mull lap és a steril vatta minek? - én azt a sort nem venném meg előre (kiv. a hőmérő), ezeket úgyis a gyerekorvos fel fogja írni.
Tényleg, a cumi! Köszönöm! :)
A vatta és társai a köldökápoláshoz kellenek. Vagy nem? Ebben csak tippeltem.
A fejvédő, az ugyanaz, mint a rácsvédő? Nem akadályozza meg a rálátást a babára?
Ja, még az jutott eszembe, hogy rendelőkbe/oltásokon/csípőszűrésen stb. mi Libero Mats-et használtunk, ez eldobható, én nem szívesen tettem le a textilpelust ilyen helyeken (apukája a Manónak orvos, és ezért a kórházi bacikat igyekeznénk szinte az összes helyzetben kerülni, nem hazahozni). :) Érdemes beszerezni talán, 600 forint 6 db.
de ez csak egy tipp, nyilván nem létszükséglet, lehet, hogy csak az én dilim.
13-as vagyok.
Cumi (MAM) van a kismama csomagban, ami ingyen jár!
Orvosi rendelős látogatás után, ha a pelust kimosod + vasalod az pont tökéletes. :)
Rácsvédő/fejvédő ugyanaz. Első pár hétben talán még nem kell, de ha elkezd mocorogni, akkortól nagyon javasolt!
Megint én :)
Én a köldökét fültisztítóval ápoltam, mert olyan ici-pici az a rész, és ezzel könnyen hozzáférhető, de mull lappal el nem tudom képzelni.
5-ös, mert nem volt bukós a babád. Én naponta elhasználtam minimum 3 pelenkát. Vagy 4-szer átöltöztettem.....
Vízhőmérőt mi sem használtunk, pelenkakukánk van és szerintem tök jó, mert nálunk pl. a férjem viszi le a szemetet (babát, babakocsit és a szemetet nem tudom egyszerre levinni a 2-ról) és van, hogy ő 3 napot is folyamatosan távol van.
Komódot vettünk mi is a babaruháknak, illetve ágyra tehető pelenkázót. Mosdókesztyűt nem vettünk, se hintőport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!