Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez a felszerelés-lista elegend...

Ez a felszerelés-lista elegendő a kisbabának?

Figyelt kérdés

Mindenki mást tart fontosnak, de most az a kérdés, hogy ez a lista elegendő-e egy kisbabának. (Kérdezhetném úgy is, hogy, ha nem vagyunk tehetősek, és nem tudunk/akarunk sokmindenre költeni, akkor ez is megfelelő?)

- Kiságy+matrac+matracvédő+2 db takaró (mindenféle csillivilli kiegészítő nélkül)

- Komód+pelenkázós feltét

- Babakocsi+esővédő+napvédő

- 2 db cumisüveg+babakanál

- Szagelszívós kuka+kukazsák (vagy gyakori szemétlevitel)

- Pelenkázós táska (vagy bármilyen más táska)

- 20 db textil pelenka (univerzális felhasználhatóság)

- Kiskád+2 db törölköző+hajkefe+mosdókesztyű+fürdővíz hőmérő

- Hintőpor, steril vatta, fürdető, popsikrém, alkohol, mull lap, lázcsillapító, lázmérő

- Ruha+sapka+zokni+cipő+harisnya+rugdalózó+bundazsák

/Babaőr nem kell, mert kicsi a lakás, légzésfigyelőt csak indokolt esetben vennék, az ágyra baldachin felesleges, játszószőnyeg árával nem vagyok kibékülve, cumisüveget egy lábosban is tudok fertőtleníteni./

2012. júl. 17. 11:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
50%
igen szerintem kezdetnek böven elég
2012. júl. 17. 11:21
 2/25 anonim ***** válasza:
66%

Egy tipp:

Vaterán már 800-1000FTért kapsz szép állapotú játszószőnyegeket.

Az anyagiak miatt én is varrni akartam, de rájöttem, ha kapok ennyiért, nem éri meg vesződni vele.

2012. júl. 17. 11:23
 3/25 anonim ***** válasza:
53%

-komód nem létszükség, de jó ha van, de ha nincs akor a pelenkázólapot a kiságyra is rá lehet rakni.

-vízhőmérő tök felesleges. 2 gyerekem van egyiknél sem használtam.

- 20 tevtilpelenka helyett 10 bőven elég.

-pelenkázótáskám nem használom, mert a babakocsi kosarába raktam a váltás ruhát pelenkát, persze egy nylontáskába csomagolva, utazáskor meg egy kisebb sporttáskába.De ha a babakocsihoz adnak pelenkázótáskát akkor ok, de külön nem vennék.

-pelenkatároló kuka megint felesleges, mert a kakis pelust úgysem hagyod benne napokig, hetekig. Én reggel este levittem, vagy vettem 100 db-os zacsit 200-ért és abba raktam kakis pelust, majd a kukába. Most a második babánál 10 emeletesben lakunk és utána egyből ledobom a szemétledobón.

- cipő megint felesleges egy újszülöttnek. esetleg csak kocsicipő, de a rudiknak van lába.

2012. júl. 17. 11:49
 4/25 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

- én a rácsvédőt mindenképpen nagyon fontosnak tartom, matracvédőt nem, ill. nekünk kókuszmatrac van, azon pamut huzat, a matracvédő annyira természetellenes és "bepállós" vagy hogy is mondjam

- szagelszívós kuka szerintem felesleges, mi naponta kétszer levisszük a pelusos szemetet, mert nem szeretem ha fent van

- pelenkázó táska mindenképp, nekem nagyon hasznos volt, a egy sima szatyorba én nem tenném esetleg a cumit-pelust, jobb, ha van külön helye

- textil pelenkából 20 a minimum, de lehet több is, ha van rá mód, és nem akarsz alldaylong mosni :))))) /én azt hittem, hogy elég 10, ahogy hazaértünk, a férjem már ment is a többiért/

- a mosdókesztyűt megvettük, sosem használtuk, és kádból olyat vettünk, ami hőmérős is egyben

- cipő teljesen felesleges

2012. júl. 17. 12:00
 5/25 anonim ***** válasza:
18%

el nem tudom képzelni mire kellhet 20 textilpelus.

Mi csak tanácsadásra használtuk, meg a feje alá a kiságyban.

A cumit meg ilyen dolgokat nem kellett vinnem magammal sétálni, mert egyik gyerekem sem cumizott, szóval nekem csak a váltás ruha és a pelus volt a nylontáskában.

2012. júl. 17. 12:14
 6/25 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! A vízhőmérő inkább csak az én kívánságom, tudom, hogy nem egy alap dolog.

Mindenkinek zöld kezet nyomtam. Nem értem, hogy megint miért lettek lehúzva a válaszok! Mint írtam is, mindenkinek más a fontos!

2012. júl. 17. 12:23
 7/25 anonim ***** válasza:
53%

Elég, sőt, én még ebből is tudnék redukálni :)

-Mosdókesztyű: felesleges, és olyan jó fürdés közben is hozzáérni a babához, nem kell közvetítő közeg.

-Komód: mi ebből olyat vettünk, amit később is normális fiókos szekrényként lehet használni (sima ikeás szekrény), és csak vettünk rá egy pelenkázó alátétet.

-Szagelszívós kuka: ez is felesleges, drága, és sokszor így is büdös, sokkal inkább megéri sokszor kivinni a szemetet.

-Pelenkázótáska: gyakorlatilag bármilyen nagyobb, sokzsebes táska megfelel, amit ki lehet mosni mosógépben, és olcsóbb is, mert nem kifejezetten babacucc, nem úgy, mint a kifejezett pelenkázótáska :D

-cipő ilyen kicsire még felesleges, inkább több zokni, ha hűvös lenne

2012. júl. 17. 12:45
 8/25 anonim ***** válasza:
71%

Én még amit hasznosnak tartok, az a mérleg. Engem megnyugtatott, hogy az elején mértem mennyit eszik, így nem etettem túl feleslegesen, viszont mindig tudtam, hogy azért sír-e, mert éhes. Esténként is mértem, 3 hónapos korától pedig hetente, de az már tényleg nem létszükség. Lehet bérelni is, havi 1500.-, és szerintem elég az első 2-3 hónapra.

A kuka tényleg felesleges, én zacskóba gyűjtöm, kiteszem az ajtó elé, este leviszem. Cipő tuti nem kell, mi harisnyát sem használtunk, csak szoknyához, szerintem abból elég max 1-2. A hajkefét még egyszer sem használtuk, 5 hónapos a lányom és hajjal született, mégsem kellett. Nekem kellett ennyi textilpelenka, mert azzal takarom be, ha meleg van, azt teszek a feje alá, abba bukik, egyet szeret fogdosni, így nem kell azért 2 naponta mosni. Babakanál akkor kell csak, ha elkezd enni, ha minden jól megy 5-6 hós kora körül. Mosdókesztyűt mi nem használunk. Matracvédő helyett inkább gumis lepedőt vegyél, az elején úgyis cseréled gyakran a pelenkát, nem fog átázni a matracig. Én szoptatom a babámat, nem iszik cumisüvegből, amikor nagy meleg volt, csészéből kapott vizet, szerintem kezdetben abból is elég 1. Pelenka mindenképp fog kelleni a felsoroltakon kívül, és bodyk is kellenek. De jó a listád, minél kevesebb dolgot vegyél, és az első pár nap úgyis rájössz miből kell még.

2012. júl. 17. 12:57
 9/25 anonim ***** válasza:
56%

Babaolaj, körömcsipeszt, fültisztítót én még hozzátenném. :)

Tényleg felesleges a 20textilpelus, kevesebb is bőven elég és szerintem a mosdókesztyű is felesleges. Én is vettem babahintőport, aztán nem használtuk, ha viszont sebhintőporra gondoltál akkor az kell.

2012. júl. 17. 13:03
 10/25 anonim ***** válasza:
53%
Nekem pl. rengeteget bukott az elején a lányom, ezért kellett sok textilpelus.
2012. júl. 17. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!