Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek mikortól volt, hogy...

Nektek mikortól volt, hogy babátok átaludta az éjszakát? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Tehát hogy kb. 6-7 órát egyben aludt. Nekem most 3 hetes és 3 óránként eszik nappal és éjjel is. Tudom, hogy még korai lenne, hogy éjjel aludjon, de esetleg későbbiekre van valami tanácsotok hogy lehetne elérni, hogy kb. este 11től reggel 6-7 óráig aludjon?
2012. júl. 13. 19:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Az én fiam a jövőhéten lesz 4 hónapos. És mái napig éjszak a is max 4 órát bír ki. Pedig van tejem bőven nekem is. De mindig éhes az én kis tüneményem. jó sujban is van , több mint 7 kiló.
2012. júl. 13. 21:06
 12/20 anonim ***** válasza:
Mind a 4 lányom 2 - 3 hetes korában átaludta az éjszakát (este fél 11 - től hajnali 6, fél 7 - ig). Féltem, hogy a fiammal ez nem fog sikerülni, hát még rá is kontrázik: amióta hazahoztuk a kórházból alszik az utolsó etetéstől hajnali 5 - ig. Mindannyian anyatejesek.
2012. júl. 13. 21:21
 13/20 Kiki01 ***** válasza:
Az én babámnak már az első naptól volt egy 6-7 órás alvása, csak akkor még ez nappal volt. Olyan 6 hetes korában szokott rá arra hogy ezt éjszaka kellene, de akkor meg valahogy rájött hogy azért éjjel is jó cicizni és akkor egy pár hétig 3 óránként felkelt. Olyan 10 hetes korában meg kezdte elhagyni a felkelést, 3 hónapos kora óta stabilan alszik éjjel, még ebben a nagy melegben is csak 5-kor kelt fel. Egyébként bírja 6, f7-ig is. Most 4 és fél hós, remélem ez később is így marad.
2012. júl. 13. 21:45
 14/20 anonim ***** válasza:

Kb. 1 hetes kora óta.

Először mondták, hogy ébresszem fel enni, egyszer meg is tettem, 45 perc után fel is ébredt, alig evett, azóta úgy vagyok vele, ha éhes, úgyis szól.

6-8 órákat alszik esténként, nem ébred fel, de nem tudom, hogy hogy csináltam.

2012. júl. 13. 22:54
 15/20 Izoldaaa ***** válasza:
5 hónapos korától alszik éjjel minimum 9 órát.
2012. júl. 13. 22:58
 16/20 anonim ***** válasza:
Én babám tápszeres volt, vagyis csak cicizni nem kelt fel soha, talán ebből kifolyólag is, 3 hónapos kora előtt elhatároztuk h lassan neki kéne állni valahogy több alvásra nevelni, másnaptól kezdve átaludta az éjszakákat, mai napig. Biztos megérezte a tervünket :)
2012. júl. 14. 09:09
 17/20 anonim ***** válasza:

A kislányom mikor hazahoztuk a kórházból este 10-11kor evett és utána 4 kor kelt. Ez tartott pár hónapig, utána már 6ig is bírta. Kb 5 hónapos kora óta nem eszik éjjel (tehát 6kor), csak inni kel fel, persze csak vizet kap (ezt egy 3 gyerekes barátnőm javasolta). Eleinte 2-3x is felkelt inni és aludt is vissza. Most 13 hónapos este 8-tól reggel fél9-9-ig alszik. Nem kel fel inni sem. Persze soha nem vettük magunk mellé és külön szobában is alszik. Ja és ezt nem sírással értük el, hanem következetességgel. Amikor sírdogált soha nem vettem ki, hanem a kiságyban simogattam, paskoltam, énekeltem neki. Viszont van egy kipihent, nyugodt babám és neki egy kipihent, nyugodt anyukája, mert jól kipihenjük magunk.

tehát kérdező én 100%-an állítom, hogy a babákat az anyukájuk "rontja" el az alvásban. Nekem mind a 2 gyerek nagyon jól aludt. És nem azért, mert ilyen típusok, hanem azért mert így tanulták meg. Soha nem is altattam a kicsit, beteszem a kiságyba, megpuszilom, szép álmokat kívánok és alszik is. Akinek azt tanítják olyan kicsi korban, hogy anya mellett alszik az azt fogja megszokni. Az én babám nappal aztán egy örökmozgó, tehát nem ilyen a habitusa, de az alvásban nagyon odafigyeltem, hogy ne rontsam el, mert itt aztán lehet olvasni nagyon sok elrettentő példát. Persze megmagyarázzák, hogy ez így jó a gyereknek, pedig ez nem igaz, csak ezzel akarják magukat nyugtatni. Egyébként erre a legjobb példa az egyik barátnőm, akinek 2 gyereke van. Az elsőt még 4éves korában is altatni kellett, míg a másodikat lerakta és már aludt is. Azért, mert az elsőhoz nem volt akkora türelme, mert gondok voltak a kapcsolatában és nem volt következetes, egyszerűbb volt eleinte neki így. Aztán ez tartott 4 évig. A második babánál már nyugodt volt és letette és aludt is reggelig a kicsi. Ő is beismeri, hogy Ő rontotta el az elsőt.

Most nyugodtan lepontozhattok, mert tudom, hogy nem ért egyet ezzel az aki nem így csinálta. Nem érdekel,mert számomra ez már bizonyított dolog. Aki viszont elrontotta az nem fogja beismerni, hanem lepontoz.

2012. júl. 14. 11:23
 18/20 anonim ***** válasza:
Sziasztok! 11-es vagyok. A mai éjszaka mindent felül mult. Még a 3 órát is csak visitva bírta ki. Én nem tudom, ti, hogy csináljátok. Az én babám miért ke ijen sürven enni? Egyébként nagyon nyugodt baba, tele eszi magát, leteszem és már alszik is. Csak ez a sürü evés, már az agyamra megy.
2012. júl. 14. 11:54
 19/20 anonim ***** válasza:
"ilyen" akartam írni.
2012. júl. 14. 11:55
 20/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ! Ahogy látom elég vegyes a kép, eltérőek a babák. De valamennyire én is úgy gondolom, hogy talán nekem, meg nekünk anyukáknak is van valamennyi szerepünk abban, hogy mennyit alszik éjjel a baba. Én is nagyon szeretnék kipihent anyuka lenni, mert korábban is elég sok napi 8-10 órát is képes voltam aludni, szóval ez hiányzik. Ezért kérdeztem mire számíthatok, bár még elég pici 3 hetes a babám, most még kel 3, max. 4 óránként enni, tápszert kap, de most még úgy gondolom ez normálisnak mondható. A saját kiságyában alszik, én is evés után csak büfi, aztán leteszem aludni, többnyire el is alszik magától. De mivel megéhezik, és akkor felébred, sír, azt nem tudom megtenni, hogy sírni hagyom, mert éhes, és enni kér. Gondoltam arra is, hogy többet kellene adni neki, akkor tovább aludna, de így is 90 ml-t eszik 3 óránként, ami korának megfelelő, meg hiába is csinálnék többet, úgyse eszi meg, ha már jóllakott, kidől és elalszik.
2012. júl. 14. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!