Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 évesen nem megy még a...

1 évesen nem megy még a hozzátáplálás? Már nem bírom!

Figyelt kérdés
Kb.6hónaposan kiváltottuk már az ebédet,de jött egy torok fájás és mindennek vége.a tápszeren kívűl szinte semmit nem kér.sokszor meg sem kostolja mi van a kanálra téve,már fintorog.kenyeret és banánt néha elfogad.sem joghurtot sem főtt ételt nem kér,ha mégis 2-3kanál és vége.voltunk orvosnál irt fel sinlac tejpépet de meglátja a kanalat és tolja is el.nem tudom mit tegyek.kérlek segítsetek,hogy csináljam??vagy kihez forduljak?
2012. júl. 13. 12:22
1 2
 11/15 Disi ***** válasza:

Normál tejbegrízt szoktam neki csinálni, mert nem eszik még sokat, a tejpépekért sem volt nagyon oda. Úgy vagyok vele, hogy be akarom vezetni neki a tehéntejet és így az a pár kanál amit megeszi jó arra, hogy kiderüljön okoz-e neki valami problémát. Úgyhogy főztem magamnak tejbegrízt reggelire és abból kínáltam (3-4 dl tejhez kb 4 kanál grízt raktam azt hiszem). Kicsit próbáltam hígabbra főzni hogy ne legyen neki olyan furcsa az állaga. Egy barátnőm ajánlotta a fahéjat, abból csak keveset raktam bele, mert az kicsaphatja tudtommal, de így szívesebben evett belőle. Ugyanígy kapott bundáskenyeret mikor a tojássárga volt soron, abból is evett pár falatot.

Amúgy tudom könnyű mondani, de ne aggódj, egy barátnőm ugyanebben a cipőben jár mint te, csak elég dilis volt a gyerekdokija így váltott a miénkre (nem vette észre hogy köldöksérve van a babónak). A dokink ugyanazt mondta mint amit egy hozzászóló írt előttem, annyi hogy írt fel a picinek vitamint. Épp most délután volt babazsúr, vittem a babómnak krumplistarhonyát, hát az persze hogy kellett annak a rossz étvágyú babának is :))) Ha nagyon aggódsz, beszélj a dokitokkal, ő nyomon követi a babád fejlődését, ha ő azt mondja egészséges, akkor nincs miért aggódni. Persze tudom könnyű ezt mondani :))) Én mikor igazán beparáztatom magam valamin, akkorra mindig megváltozik a babám és máshogy csinálja. Nem tudsz mást tenni, mint próbálkozol, aztán lehet egy év múlva már csak nevetsz ezen az időszakon olyan jó étvágyú lesz a kismanó :)))

2012. júl. 13. 21:19
 12/15 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyosak vagytok,köszönöm mindenki válaszát.sajnos a tejbe darát sem ette csak megkóstolta és ennyi :( az orvosnak már mondtam de mivel jó húsban van azt mondta nem úgy tűnik mint aki nem eszik,de nem érti meg hogy a tápszertől husis a kicsim nem pedig a normál ételtől.mintha félválról venné a dolgot.pedig már csak reggel este kéne tápszert ennie.
2012. júl. 14. 14:18
 13/15 anonim ***** válasza:
Jajjmég annyit nem is tudom hanyas válaszoló voltam Én vok akinek a nővérének volt rosszevő a babája..Tesóm mondta hogy akkor lett jobb a helyzet amikor kint volt mind a 16 fogacska!bár nem tudom neketek hány van de hátha számitani fog nálatok is:)
2012. júl. 14. 14:25
 14/15 A kérdező kommentje:
10 foga van
2012. júl. 15. 11:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Tapasztalatot nem tudok írni , csak a véleményem, ötletem :) Nekem is ennyi idős a kislányom. Nagyon jó evő, nem lehet előtte enni mert mindent elvesz az embertől. Viszont én soha nem aggódtam olyankor sem, ha éppen nem akart enni. Nem erőszakoskodtam vele. Például ma sem akart délben enni,talán 2 kanállal evett, ilyenje volt. Ilyenkor kiveszem az etetőszékből és megy lefeküdni. Ha éhes lenne úgyis enne. Aztán amikor felkel megetetem vele az ebédet. Ha valamit nem kér, akkor nem cserélem le másra, hogy ne tanulja meg, hogy válogathat. Ezt a hozzátáplálás kezdetétől így csinálom. Bár az elején, amíg nem derült ki, hogy mi az amit nem szeret, akkor azért még adtam neki mást. Szóval ha szépen fejlődik, húsis, akkor ne aggódj és ne görcsölj rá a témára, mert neked, de a kicsidnek is rosszabb lesz. Hidd el, ha éhes enni fog. Ha a tápszert akarja csak, akkor add neki azt, néha néha próbáld meg hátha elfogadja a darabosat is. De ne idegeskedj.Még nem láttam egy felnőttet sem, aki tápszeren élne :)
2012. júl. 15. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!