Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 évesen nem megy még a...

1 évesen nem megy még a hozzátáplálás? Már nem bírom!

Figyelt kérdés
Kb.6hónaposan kiváltottuk már az ebédet,de jött egy torok fájás és mindennek vége.a tápszeren kívűl szinte semmit nem kér.sokszor meg sem kostolja mi van a kanálra téve,már fintorog.kenyeret és banánt néha elfogad.sem joghurtot sem főtt ételt nem kér,ha mégis 2-3kanál és vége.voltunk orvosnál irt fel sinlac tejpépet de meglátja a kanalat és tolja is el.nem tudom mit tegyek.kérlek segítsetek,hogy csináljam??vagy kihez forduljak?
2012. júl. 13. 12:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam nagyon jó evő most is és mindig is az volt, szerencsére. Viszont sok olyan barátnőm van akinél ugyanilyen probléma van és nekünk az nagyon bevált, hogy sokszor esznek együtt a gyerekek, mert látják egymástól, hogy a másik is megeszi. Hozzám előszeretettel hozzák az anyukák a gyerekeket, mert az enyém hatására másik is el kezd enni. Én ezt biztos kipróbálnám, ha van iylen ismerősöd vagy valakik, akikkel lehet. Szerintem ez olyan lehet mint a bölcsiben. Egyik megeszi a másik is, de ha az egyik nem akkor a másik sem akarja sokszor. Remélem adtam valami ötletet. Sok sikert és kitartást kívánok neked!
2012. júl. 13. 12:27
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az elsővel, jó ötlet. Aztán ha nem megy, pár napig ne erőltesd, ne is próbáld. Csak a tápszert, ahogy szereti. Hagyj Neki szabad "kezet". Egyetek előtte, de úgy hogy Ő ne érezze, hogy Neki is "muszáj" enni. Hátha odamegy, megnézi hogy mit esztek aztán egyszer kér is. Kíváncsiak, az biztos :) Amúgy ilyen melegben az amúgy jól evő babám is alig eszik. Szinte csak vacsorára, teljesen fel is borult a szépen kialakult étrendje. Kitartás, nem fog örökké tápszert enni! Gondolom a súlya megy, doki látta, ha meg baj lenne a tápszert sem kérné szerintem. Fel a fejjel! :)
2012. júl. 13. 12:33
 3/15 A kérdező kommentje:
A nővérem kisfia 3hónappal idősebb a lányomnál.szinte egész nap együtt vagyunk.a kisfiú jó evő,de a lányom így sem :( épp ettől félek ha majd bölcsibe megy és akkor sem eszik tápsyeren kívűl mást?2évesen azthiszem be kell adnom mert visza kell mennem dolgozni.mesze van még de mi van ha nem változik a helyzet??
2012. júl. 13. 12:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

probáld ki hogy oda készited a kaját meg a kanalat az etetőszékbe,utána teszed be a gyereket és hagyjad hagy csináljon "disznóólat" maga körül..te meg ülj ott egy másik adaggal és etesd. Vagymarad a sokak által ellenzett tv-nézés..ugymeg lehet tömni őket hogy észre sem veszik:)

Probáld ki azt is hogy sültkrumplit teszel eki a tányérkájába és hagyod hagy csipegessen egyedül mig te adod neki a rendes ételt..nagyon be tudnak lelkesedni ha egyedül csinálhatnak meg dolgokat..

Még lehet probálkozni tejbegrizzel c.üveg-ből éjszakáraesetleg ha a tápszer kevésnek bizonyul este ki lehetprobálni..csak kicsitnagyobb lyuk kell a c.üvegre..

Hirtelen ennyi jut eszembe a nővérem fia volt igy..ezekre emlékszem hogy csinálta a tesóm..az én fiam zabagép nem tudok tapasztalatot irni!

De egy probát megérnek!kitartás!

2012. júl. 13. 12:49
 5/15 Disi ***** válasza:
100%

Darabosat próbáltál neki adni? Mi akkor kezdtük el a hozzátápit, mikor elmúlt 5 hónapos. Egy hónapon keresztül szenvedtünk, hol evett 6 kanállal, hol kettővel. A kanálnak még véletlenül sem nyitotta a száját. Aztán egyszer az apja evett előtte kenyeret, úgy nyitotta a száját, mint egy kismadár. Akkor elkezdtem zöldségpépeket csinálni, azt kentem kenyérre, úgy ette. Aztán idővel rájöttem hogy megeszik mást is, csak ne legyen pürésítve. Mellette bulátával és kölesgolyóval kínáltam, azokat a mai napig nagyon szereti.

Amúgy a kanálra való rávezetés nálunk is így történt, ahogy az első hsz. írta. Elmentünk egy ismerőshöz, ahol pont uzsiztak, megkóstoltattuk vele a tejpépet és akkor már nyitotta ő is a száját. Itthon mindig együtt ülünk le enni, hogy lássa mi hogy eszünk és természetesen ha másutt vagyunk enni, akkor semmi probléma nincs.

Az almát néha még most is megpárolom, kvázi kompótot készítek, könnyebben megeszi mint a nyers gyümölcsöt. Barackot is próbálhatnál darabosan, annak is puhább a húsa. Próbálgatni kéne, hogy mi ízlik neki, nálunk a csirkemell brokkolival a jolly joker kaja. Ha olyat főzök magunknak amiből ő nem ehet (pl. kínait), akkor csak előveszem a fagyasztóból (van kiporciózva csirkemájam), gyors összepárolom brokkolival és kész az ebédje. Nagyon szereti a bolognait is. Zöldséglevesből a zöldségeket is kieszi.

Hány foga van a babódnak? Amúgy nagyon együttérzek veled, minden foggal szinte előlről kezdtük a hozzátápit olyan szinten elutasított mindent. Volt hogy 2 hétig uyganaz volt mint nálatok, csak és kizárólag tápit fogadott el. Nagyon nehéz kitalálni mit is fogadna el, miközben azt tanácsolják hogy ne kínáld egy-két fajta ételnél többel.

Még ami eszembe jutott, hogy szokott-e egyedül enni? Kiflivég vagy zsemledarab? Amikor fogzik a babóm, akkor ezeket rettenetesen szereti rágcsálni. Ha nagyon nem akar enni, akkor eléteszem a kaját és hagyom hogy ő próbáljon meg egyedül enni. Odateszem a falatokat és ő szedi fel. Hátha akkor nagyobb kedvet kapna hozzá.

Az én babám még négyszer eszik egy nap tápit, én ezen aggódom, mert mondta a védőnőm, hogy egy éves korára már csak reggel-este kéne ezt ennie. De azt is mondta, hogy ebben a nyári melegben ne váltsak tápiról tejitalra, mert kevesebb szilárd étel vesznek magukhoz (nekem sincs olyan étvágyam) és táplálóbb a tápi.

Bocsánat ha hosszú voltam, de kisregényt tudnék írni a hozzátápiról, annyit szenvedtünk mi is vele.

2012. júl. 13. 12:52
 6/15 A kérdező kommentje:
Próbáltuk a darabosat is.pépeset szinte egyáltalán nem szerette.imádta a sűlt husit,a burgonyát,a barackot de sajnos most ezeket sem eszi.ha mégis akkor is csak 2-3 csipetet mindenből.
2012. júl. 13. 12:58
 7/15 A kérdező kommentje:
Este megpróbáló a tejbegrízt!!tudnál esetleg arányokat írni hogyan készítsem??
2012. júl. 13. 13:00
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is 10-11 hónaposan még 90%-ban anyatejes volt. Nálunk is a figyelemelterelés vált be. Tévé előtt; séta közben a padon...stb.

Ha nem a megszokott környezetben etettem, vagy nem a megszokott módon, akkor észre sem vette - és már meg is evett egy üveg babakaját. Mikor rákapott akkor már visszatértünk az etetőszékbe.

...és persze az önállóság - imád egyedül csipegetni.

2012. júl. 13. 13:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Fogyott már a lányod?

Az én lányom még csak 3hónapos mi még nem tartunk ott, de az egyik barátnőmnek sem akart semmit enni a kislánya.A doki megvizsgálta és annyit mondott hogy "ez a gyerek nem alultáplált."Kérdezte hogy mit eszik?A barátnőm meg bevágta hogy egész nap egy karika párizsin meg egy túrókrémen elvan.A doki nevetett és azt mondta, hogy "hát anyuka ha ezeket megeszi akkor adja ezeket.Ha éhes lesz úgyis enni fog.Ne aggódjon."Barátnőm csak lesett...:)

Én is aggódnék a helyedben, de ne fogd fel nagyon tragikusan.Lehet, hogy rágörcsölsz a dologra nagyon és már csak azért sem eszik a pici lány.

Sok sikert kívánok és kitartás.

2012. júl. 13. 18:48
 10/15 ZsZs27 ***** válasza:
Először amikor elkezdtem a hozzátáplálást, nálunk is jött egy nátha. Hiába kanalaztak már szépen a lányok, onnan megint nem kellett nekik. Én akkor azt csináltam, hogy üveges bébiételt tettem cumiba (házit nem tudtam olyan jól turmixolni, hogy cumiból tudjam adni). Abból jóizüen megették, és kb. egy hét után egyértelmű jelei voltak, hogy igénylik a tápszer mellett a bébiételt is, akkor újra megpróbáltam kanállal és akkor már kellett nekik. Egyébként most 15 hónaposak és még mindig van, hogy egy-két hétig nem hajlandóak kanalazni, csak cumizni. A doktornő azt mondta, ez normális és nem szabad erőltetni. Még állítólag jó ideig előfordulhat a babáknál visszaesés a kanalazás, szilárd étel fogyasztása terén. A bébiételt cumiból sem eszi meg? Ha új ételt kapnak, szoktam hagyni, hogy pacsmagoljanak vele, úgy jobban meg tudom velük etetni. Persze csak utána.
2012. júl. 13. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!