Anyucik, akik már nem szültök több gyereket, ti nem sajnáljátok, hogy nem élhetitek át újra a babázós korszakot, terhességet?
Már azt hittem csak én vagyok így:)
3 gyermekem van,mindegyik császáros volt, a harmadiknál sterilizáltak.Én bizony néha nagyon szomorú vagyok,hogy nem lehet több gyermekem,hiszen még esély sincs rá.
Ilyenkor kitalálok valami gondolat elterelést.
A férjemmel még egy fiúcskát terveztünk, de nem úgy alakult:(
Most meg még sokkal nehezebben viselem,mert a barátnőm most fog szülni.
Néha átfut rajtam, hogy milyen jó volt, amikor még pici babák voltak a gyerekeim (5,5 és 2,5 éves fiúk) és olyankor elszomorodok, hogy valószínűleg soha többé nem fogom azt újra átélni :(
De legtöbbször inkább örülök neki, mert az öröm mellett rettenetesen fárasztó is egyben az a korszak, nekem legfőképpen a korlátozottság miatt, mert nem szeretem, ha nem mozoghatok szabadon, márpedig a szoptatás miatt az pont nem lehetséges :)
32 éves vagyok és éppen tegnap rakattam fel Mirena spirált, így valószínűleg már nem lesz több gyerekünk...
nekem van egy 3 évesem és egy pocaklakó kisfiam jövő hétfőre kiírva.
őszintén néha úgy érzem, bőven elég lesz a kettő, sőt biztos lesz, amikor azt mondom, egy is elég lett volna.
2 gyermeket terveztünk a férjemmel.
azért valahol mélyen bennem van, hogy nem lesz kislányom, ezt kicsit sajnálom.
de nem tervezem , hogy újra terhes legyek, nagyon nehéz volt az eleje, napi szinten 2-4 hányás, minusz 4 kiló, alacsony véérnyomás, folyamatos ájulás kerülget...
szval a terhesség nálam eléggé nehezek voltak.
a 3 kisfiammal már nagyon kényelmes az élet , lehet vele utazni, megbeszélni dolgokat, alszik-eszik rendesen. kicsit pörgős, de nincs okom panaszra.
hát legfeljebb majd veszek egy kiskutyát, ha nagyon baba hiányom lenne :)
Köszönöm a sok választ! Látom nagyon megoszlanak a vélemények. :) Mint irtam nekem is mindegyik terhességem veszélyeztetett volt, utolsónál magzatvizvétel is kellett, sok barnázás, izgulás, vesztés, halvaszülés, kellett ez nekem gondolat és mégis most igy visszagondolva igy érzek. Két nagy lány 10 és 7 éves mellé született az öcsike két éve. Emlékszem a lányok után is volt ez az érzés, de nem ilyen folytonosan, talán azért mert annak ellenére hogy nem terveztünk harmadik babát, szivem mélyén tudtam hogy még egy kisfiút szeretnék. De most hogy tudom hogy biztos nem lesz, annyira tud fájni. Én nagyon imádtam a babakorszakot, talán azért mert nekem mind3 baba jó kisbaba volt, gyorsan átaludták az éjszakákat, és talán ezért is bennem csak szép emlékek vannak. Ismerek olyanokat én is akik évekig nem alszanak és olyannak elhiszem ha ez nem marad olyan szép emlék.
Minden jót nektek! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!