Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi legyen a napirenddel?

Mi legyen a napirenddel?

Figyelt kérdés

Majdnem 3 hetes a babánk.

Kb. reggel fél 6-kor kel. Eszik, visszaalszik fél 9-ig.

Majd felélénkül és nyűgösködik (hasa is fáj ekkortájt, de csak ekkor, kipukizza magát) kb. 10-ig. Karban elvan, ha letenném vízszintesbe felsír. 10-11 között kocsikáztatom az árnyékos helyen. Közben édesen alszik.

A du. is nagyon nyugis, 3 óránként eszik-alszik. Néha felkurjant a kiságyában :) Hason, háton is alszik.

Ma délután fél 7-kor kelt, evett, és innentől kérnék segítséget.

Ugyanis ha sokat alszik nap közben, akkor este felélénkül, volt hogy hajnali 1-kor tudta apa elringatni. Este egyébként átlag 2x kel enni.

A doki azt tanácsolja, hogy a fürdést toljuk el minél későbbre (21.00-ra).

Ha fürdés előtt másfél-2 órát ébren tartjuk, beszélgetünk vele, akkor ártunk vagy használunk? Nagyon nyűgösködik, de ha letesszük, akkor nem alszik be mint du.

Egyáltalán mennyit kell foglalkozni egy ilyen pici babával? Félek, hogy túlingereljük estére. Úgyhogy előre is köszönök minden segítő választ.

2012. júl. 8. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekünk hasonló volt a helyzet. Leírom az én tapasztalataimat. Szerintem ilyen pici korban még felesleges a napirendet erőltetni. Nekem a babám 2 óránként szopott elég sokáig. Aludt, evett egész nap, nem tudom mennyit volt fenn, mert ilyen korban még rengeteget alszanak. Sokat volt kézben. Este, amikor hazajött a férjem, akkor fürdettük. Ez sokszor elég későn volt (akár fél tízkor), mert a férjem addig dolgozott, és azt akartam, hogy találkozzanak. Ez egyre kevésbé volt jó, mert 2-3 hónapos kora körül sokat sírt este, mintha mindig szopni akart volna, nem lehetett letenni. Fürdés után is alig tudott elaludni. Úgy gondoltam, hogy azért sír, mert nagyon fáradt már, ezért korábbra tettem a fürdést, és nyolckor fektettem le. Ez működött, szépen el tudott aludni.
2012. júl. 8. 19:52
 2/4 anonim ***** válasza:

MInden baba más, mások az igényei. te látod, mennyire készül k estére, ha nem hagyjátok aludni. Amúgy ez jó lehet, de egy három hetesnél általában nincs napirend, csak a fontos dolgokban.

Éjjel alvás, nappal valamennyi fentlét, e babáktól függ.

az esti fürdés ideje belőve +-fél órára...

amúgy nálunk az igazi normális napirend olyan 6 hós korban kezdődött, amikor már csak nappal kétszer aludt, egyszer de. és egyszer du.

előtte nagyon változó volt,

2012. júl. 8. 20:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Szóval a korábbi fektetés működött. Ettől kezdve letettük, és szépen elaludt magától. Persze még fél éves koráig éjszaka is szopott, de mindig rendesen visszaaludt.

Az esti lefekvés után nekünk a nappali altatással lettek gondok, de ez is megoldódott. Arra kell figyelni, hogy álmos legyen a lefektetéskor. A mi lányunk mindig szépen alszik, ha ki van fárasztva, és jóllakott.

Te is egyre jobban megismered majd a gyerekedet, és kitapasztaljátok, hogy mi a jó neki. Sok sikert!

2012. júl. 8. 20:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is úgy volt mint nálatok,mi is azt a tanácsot kaptuk, hogy toljuk odébb a fürcsit, úgy is tettünk , egy ideig nem volt változás majd a védőnő mondta, hogy nyudodtan altassam hason éjjel, tovább fog aludni, és igaza lett:) hat hetesen tettem hasra és azóta minden éjszakát végig alszik, nyolckor fürdik,kajál, és félkilenckor alszik egész reggel hétig.
2012. júl. 8. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!