Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy ne legyen...

Mit csináljak, hogy ne legyen ennyire anyás? 13 hós kisfiú.

Figyelt kérdés
Nem lehet leválasztani rólam. Itthon még elvan a játékaival és a lábosok pakolgatásával ideig-óráig, de bárhova megyünk, alíg bírom letenni, állandóan sír, hogy vegyem fel, strandon is ma például egész nap szinte a kezemben kellett legyen, nem lehet letenni, csak néhány percre. Idegenekkel messziről elvan, de amint valaki hozzáér egy újjal is, üvölt, és fordítja el a fejét. Csak a nagymama és az apja érhet hozzá, de ha én ott vagyok, akkor csak én vagyok jó. Tutira nem szeparációs szorongás, mert újszülött kora óta ilyen. Pedig sosem kaptam fel egyből, mindig hagytam sírni, és a mai napig nem veszem fel egyből, de olyan hisztit levág, hogy egy idő után muszály.

2012. júl. 1. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Hát, pedig szerintem éppen ezt hívják elhúzódó szeparációs szorongásnak. Éppen azzal tennél jót, ha mindig felvennéd, amikor kéri. Korábban is jobb lett volna, ha így teszel, és nem hagyod sírni, de ezen már úgysem lehet változtatni.

Egyébként a szeparációs szorongásnak több hulláma van. Kb. másfél-2 éves koráig teljesen normális, hogy visszatér, aztán majd szépen lassan lenyugszik. Azt a pár hónapot szerintem ki lehet bírni úgy is, hogy sokat van kézben, hogy érezze, számíthat rád. 1 év múlva lehet, hogy azon fogsz keseregni, hogy nem akar az öledbe ülni, vagy nem kér puszit...

2012. júl. 1. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Jézusom, te még ki is írod hogy hagyod sírni a gyereket? A gyerek azért sír, mert van valami baja, vagy egyszerűen a közelséged kell neki, én soha az életben nem hagytam sírni abban a pillanatban kaptam fel és egy boldog kiegyensúlyozott baba lett, aki rettentő barátságos mindenkivel. Ne hagyd sírni, nem véletlenül teszi!!
2012. júl. 1. 22:16
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

"Pedig sosem kaptam fel egyből, mindig hagytam sírni, és a mai napig nem veszem fel egyből, de olyan hisztit levág, hogy egy idő után muszály."

Nem lehet, hogy emiatt van? A babákat nem szabad sírni hagyni, hisz ők ezzel jeleznek. És ha nem reagálsz rá, akkor azt érzi, hogy ő nem fontos. Képzeld magad a helyébe: ordítasz, ordítasz, és senki nem foglalkozik veled, holott éhes/szomjas vagy vagy csak éppen szeretetre vágysz. A baba is így érez. Ha nem éhes, nem szomjas, nincs tele a pelenka, nem fáj semmije, akkor valószínűleg csak egy kis szeretgetésre, dajkálásra vágyik. Ha ez az igénye mindig ki van elégítve pici korától kezdve, akkor az igény a növekedésével csökken. De mivel te hagytad sírni, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy az igénye nem csökken, hanem egyre inkább nő, egyre jobban vágyik a dajkálásra, amit nem kapott meg.

Úgyhogy én a helyedben nem várnám meg a hisztit, hanem kézbe venném, amikor igényli.

Ja, és muszáJ.

2012. júl. 2. 00:52
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

Egyetértek az előző válaszolókkal sajnos. Valószínűleg pont az a baj, hogy nem számíthat Rád, amikor arra lenne szüksége. Sosem hagytam sírni, mert elavult, eredménytelen dolognak tartom, felkapkodtam bármi baja volt.

Mára egy 13 hónapos kiegyensúlyozott, boldog kislány lett, aki noha van úgy, hogy még mindig igényli a társaságom, a szeretgetést, de ennek ellenére nagyon barátságos, közvetlen sok mindenkivel.

A kisfiad persze, hogy hisztizik, hát kire vágyna legjobban, ha nem anyukájára? Pláne, hogy nem kapja meg rendszeresen.

2012. júl. 2. 06:36
 5/8 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem meg nincs teljesen igazatok minden nyekkenésre nem szabad felkapkodni,persze órákat sírni hagyni sem szabad de az hogy 2-5 percet sír mert egyszerűen nem tudod rögtön kivenni vagy felvenni az nem probléma.

kedves kérdező! 1 éves korban előjön a "mini kamaszkor" amikor önállóbbak akarnak lenni,és együtt a bújós korszak is,szerintem kisfiad pont ebben van benne,ezen kívül a szep. szorongás kétszer jelentkezhet 6-8 hónapos kor körül,és 13-15 hónapos kor körül is valakinek később valakinek hamarabb,nem mindenkinek annyira szembetűnő.

Kisfiam 14 hónapos,egy kiegyensúlyozott,boldog társaságkedvelő kisgyerek,épp a hisztikorszakban van, bele sem merek gondolni mi lesz a dac korszakban,neki is vannak földhöz vágom magam ha valami nem tetszik percei,és van hogy egész délután az ölemben ücsörög,van hogy 1-1,5 órát eljátszik van hogy csak mellettem akar lenni,eléggé önálló akar lenni,de szeret ölbe lenni,persze ezt sem kell túlzásba vinni,én szinte biztos vagyok benne hogy köze van a szep. szorongáshoz.

2012. júl. 2. 09:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, nem kell azért minden hangra felvenni, arany középút. :) Nekem 14 hónapos a lányom, és kb. egy hónappal ezelőtt mindenkivel vígan elvolt, és úgy egy hónapja iszonyatosan anyás lett. Mindenkitől fél, aki idegen és nem látja gyakran, tehát ha itthon vagyok akkor folyton engem keres, ha nem, akkor apát. Bárki más félelmetes, a két hetente látott nagyszüleitől is fél. Majd kinövi ezt is, persze rossz, mert anyumékat sajnálom, amikor jönnek és Lillus nem hajlandó velük foglalkozni, maximum órák múlva már el van az 1 méteres körzetükben, de felvenni akkor sem veheti fel más, maximum apa vagy én.
2012. júl. 2. 10:55
 7/8 anonim ***** válasza:
66%
A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy gyerek anyás. Ledöbbent, hogy van akinél ez probléma! Jó, hogy nem úgy tetted fel a kérdést, hogy hogyan távolítsam el tartósan a gyereket magamtól, hogy ne kelljek neki?
2012. júl. 2. 18:04
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
a sok ősanya,hogy lepontozott..szánalmas
2012. júl. 2. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!