Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fel kell állandóan kapkodni a...

Fel kell állandóan kapkodni a gyereket?

Figyelt kérdés
Két hónapos kisgyerekünk van. Jól teszem, hogy naponta egy alkalommal hagyom, hadd sírjon (akkor szoktam hagyni, amikor nem éhes, nem szomjas)? Ha felveszem, szinte rögtön elhallgat, és szerintem ez azt jelenti, hogy csak azt akarja, hogy foglalkozzanak vele, viszont félek, hogy ha állandóan felkapkodom, akkor 'követelőzőbb' lesz.
2012. júl. 8. 15:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Kicsi még ahhoz a manipulációhoz, amit te most feltételezel róla. Ilyenkor még azért sír, mert szüksége van valamire (akár csak arra, hogy anya a közelében legyen). És igen erre reagálni kell, mindig.
2012. júl. 8. 19:04
 12/14 anonim ***** válasza:
ha bizonytalan vagy akkor probalj beleolvasni a www.kismamablog.hu oldalba, Vida Ági babapszichológus oldala, szerintem nagyon jó tanácsokat oszt
2012. júl. 8. 20:27
 13/14 anonim ***** válasza:
Vedd fel az a dolgod hogy gondozd ! Te akartad Őt ,ki szolgáltatott!
2012. júl. 8. 23:03
 14/14 anonim ***** válasza:

Egy ilyen kicsi baba még nem tud "rafinált" lenni, még jó ideig nem. Ha sír, akkor valami baja van. Lehet, hogy csak szeretethiánya van, de az is "baj", legalábbis neki. Szüksége van rád, téged szeretne, ezért így jelez.

Egy gyereket nem azzal kényeztet el az ember, hogy reagál a jelzéseire, foglalkozik vele, szeretgeti, hanem azzal, ha pl mindent azonnal megvesz neki, amire a gyerek csak rámutat a kirakatban. Nevelni nem ilyenkor kell elkezdeni, az még odébb van. A te dolgod most az, hogy ha sír a gyerek, menj oda és nyugtasd meg. Többek között ezzel jár az anyaság.

2012. júl. 9. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!