Amikor elkezdtek főzőcskézni a babának, akkor több adagot csináltok és lefagyasztjátok?
Figyelt kérdés
Ha igen, mibe teszitek? Kis üvegekbe? Tejtárolókba?2012. júl. 6. 12:59
1/6 anonim válasza:
amikor még a legelején voltunk, akkor nem. megvártam mit reagál 1-1 ételre, fáj-e tőle a pocakja, stb. utána én már azt csináltam, hogy lefőztem krumplit, sárgarépát, spenótot, borsót, ilyeneket, és ezeket pici mélyhűtőzacskókba pakoltam bele,(szétvágtam és összegumiztam őket) hogy pont egy adagot tegyen ki. a húsféléket pedig nyersen raktam be a fagyasztóba, ezeket is úgy, kicsi csomagokba, egy étkezésnyit. általában 1 csirkemell+1 máj került a zacskóba, de volt olyan is, hogy halfilével csináltam ugyanezt. és így minden nap csak annyit csináltam, hogy előkaptam mondjuk a krumplit, hozzá a halat megsütöttem icipici olajban, vagy a mellhúst és a májat lefőztem, a zöldség kiolvadt, megmelegítettem, és kész is volt így az étel pillanatok alatt :)
2/6 anonim válasza:
Én jégkockatartóba fagyasztotok le adagokat. Aztán ha megfagy, kiszedem, zacskóba teszem és így tárolom. Általában azokat fagyasztom le amit meg kell főzni, zöldségek, hús. A gyümiket azokat frissen pár perc alatt leturmixolom. Tettem még el pl. cseresznyét, mert az most volt, de még nem ehetett akkor a lányom, így van az is neki bent.
3/6 anonim válasza:
Én nagyon ritkán fagyasztottam a főzeléket. Úgy csináltam, hogy annyit főztem egyszerre, hogy másnap is legyen belőle, így 2 napig ugyanazt kapta. Addig simán eláll a hűtőben. De én ezeket a babakajákhoz szükséges zöldségeket párolófeltéten, gőz fölött pároltam, így nagyon hamar megpuhult és nem kellett fölötte állni. A húst fgyasztottam csak úgy , hogy egy nagyobb adagot egyszerre pici olajon lepároltam, aztán aprítógéppel összeszecskáztam és szilikonos jégkockatartóban lefagyasztottam. A friss főzelékhez ezt csak egy picit előbb levettem 1-2 kockányit és együtt turmixoltam a zöldséggel. Amikor meg nagyobb lett a babám, már nem turmixoltam a hóst, csak így apítógépezve kapta a darabos kajájához. Ez nekem nagyon bevált. A gyümit persze csakis nyersen, frissen.
4/6 anonim válasza:
Én egyenlőre még nem fagyasztok, nagyon max. 3 nap alatt elfogy!
Kis üvegbe rakom!
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyosak vagytok!
Most én is frissen adom neki a gyümiket (még csak 2-3 félét kóstoltunk) de gondoltam azokból is teszek el majd, hogy télen ne az importot kelljen enni.
2012. júl. 6. 16:13
6/6 anonim válasza:
én, amit megfőzök neki, az kb. 3 napra elég, így csak annyit főzök. szerencsére majdnem mindent lehet kapni évközben, csak 1-2 gyümivel fogom azt csinálni, hogy most megveszem és lefagyasztok belőle, mert mégis a magyar szezongyümiben bízom a legjobban. zöldséget fagyasztva is veszek, aztán 1-2 adagnyit mindig kiveszek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!