Kedves, otthon lévő kismamatársak, mi a csudát lehet mindennap főzőcskézni?
Szia!
Hát a kajafutárokat én annyira nem ajánlanám, sztm elég ízetlenek a kajáik, meg ki tudja milyen alapanyagokból főzik, a te állapotodban meg az se mindegy.
Én ugyan már babázok, de így is mindennap főzök, ma pl. húslevest csináltam, rántott karfiolt krokettel meg tartárral.
Próbálom úgy csinálni, hogy minden 7en legyen hús, főzelék, tészta.
4,5 hós kislány anyukája
Főzőcskézzél,legalább addig is megy az idő, mert amúgy nagyon unalmas. Kajafutárok étlapját böngészve válassz valamit, s készítsd el otthon. Nagyon sok minden újat ki lehet próbálni, kísérletezz, mindig csak annyit főzzél hogy egy két napra kettőtöknek elég legyen, így másnap megint lesz mivel foglalkoznod.
Készíthetsz húsos leveseket,(gulyás,babgulyás, palóc leves)
s mellé másodiknak valami főtt, sült tésztát, gondolok fánkra, bukta, kakaós csika, mákos vagy diós patkó, aranygaluska, nudli, derelye, túrógombóc, stb.
Vagy zöldség leves(pl. karfiol, zöldborsó, zöldbab,gomba, stb.)
Másodiknak pörkölt nokedlivel, vagy rizs, tarhonya, burgonya.
Főzelékek, rá fasirt, sült csirkecomb, pörkölt, sült kolbász, virsli feltétnek.
Sütőben sütve, egy tepsibe raksz le kockára vágott burgonyát, rá karikára vágva 3 db hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, pár szelet szalonna, ez kis vegetával, borssal leszórva, s a tetejére fűszerezett csirkecomb, szárny, vagy tarja szeletek, alufóliával letakarod, be a forró sütőbe 1 órára, majd fóla nélkül 10 perc s kész is.
Tésztákban is kifogyhatatlan lehetőségek vannak, spagetti, sajtos tejfölös, parajos, rakott tészta grízes tészta stb.
Pl. 1 csomag Penne tésztát kifőzöl, Gombát, csirkemellel felcsíkozol, kis olajon megsütöd, mehet rá kis vegeta, bors paprika. Majd 2 tojást felversz, 2 dl tejszínt keversz bele, bors, vegeta, 10 dkg reszelt sajt, s a sült gomba sonka, majd a tésztát is ebbe forgatod. Kivajazott jénaiba öntöd az egészet, a tetejére ismét 10 dkg reszelt sajt, s forró sütőben fél órát sütöd.
Remélem segítettem kicsit
Én úgy csinálom, h jusson minden hétre rizs, krumpli, tészta, leves, főzelék, hús. Néha nagyon nehéz.
Ezen a héten a menü ez volt/lesz: paprikás krumpli, káposztás tészta, sárgaborsófőzelék + fasírt, csőben sült spagetti, sült bőrös comb fokhagymásan + rizs, rántott hús + krumplipüré. Leves hetente 2-3 alkalommal van, áltlában borsó, bab, tojás, krumpli, hús, karfiol, karalábé, ... ilyesmi.
Jövő héten egy nap biztos eszünk gombát, egy nap krumplis tészta lesz, egy nap bableves + szilvalekváros gombóc (Lidl-ben kapható, tényleg finom!), egy nap rántott hal + rizs + tartár, egy másik nap rakott karfiol,... A többit még nem tudom. De a közeljövőben csinálok túrógombócot, rakott krumplit is. Igyekszem 2 egymást kövtő nap nem uazt adni, tehát ha ma krumplifőzi van, holnap nem lesz petrezselymes krumpli.
Ezen kívül fő szempont, h gyorsan elkészüljön és/vagy magában "ellegyen" a gázon. Szoktam sütőzacskóban pl csirkecombot sütni, ami nagyon finom és nincs vele gond.
4 hós babával nehezebb ízleteset, gyorsat főzni, ráadásul tél van, drága a zöldség, gyümölcs.
Nekem ez mar 10 eves problemam, amiota "asszony" lettem. :) Azota meg mar harman elünk, nemsokara a teso is megerkezik, azaz : meg egy ember, meg egy izlesvilag. Mert mi harman (ferjem, fiam, en) teljesen különbözöen szeretnenk etkezni, ezert en is agyalok rendesen a napi menükön. A fiam tesztas eteleket enne szinte mindig, krumplit, rizst, zöldsegeket, fözelekeket csak "szököevente" eszik. A ferjem levest es fözelekeket enne allandoan meg husikat, en pedig kimamakent sokszor a kimondott kajak nevetol is mar rosszul vagyok, vagy eppen az elkeszitesük közben jön ram, de eppugy az ellenkezöje is gyakori, hogy varatlanul megkivanok egy izt, egy etelt. De Murphy törvenye szerint, soha nem azt, ami pont van otthon, vagy raadasul mar kesz van. :)
Szoval "ördögi kör", nem egyszerü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!