Én csinálok valamit rosszul?
Semmi baja nem lesz a gyerekednek. Sűrűn rakd mellre, ha úgy érzed, hogy innia kellene. Nekik az anyatej egyben az étel és az ital. Természetes, hogy nem várja ki a 3 órás evéseket, sőt 6 hetesen szokott lenni egy fejlődési ugrás, amikor sűrűn kérnek cicit. Ekkor sok táplálékot vesznek magukhoz.
Ettől függetlenül a szoptatás eleje az innivaló, a vége az étkezés. A hátsó tej a legtáplálóbb!
Az, hogy a barátnőd gyermeke 1 litert iszik, az attól van, hogy a tápszer inkább étkezésnek számít, mint folyadéknak. Persze akkor is visz be folyadékot, de nem olyan mennyiségben, mint a szoptatások alatt.
A tápszeres gyerekeket ezért kell jobban itatni.
Persze a víz a legegészségesebb, én pl. nem adnék teát egy 6 hetes csecsemőnek. De ez szülőfüggő, mint egy rahedli minden!
Én próbáltam de ha már csak a cumis üveget meglátja sír, és nem hajlandó inni sem tápszert belőle sem vizet vagy teát. Mikor ilyen nagyobb utakra megyünk vele - Tesco(1 óra gyalog) akkor csináltunk neki tápszert de nem fogadta el és ciciztetni kellett :) elég vicces volt haza felé jövet az úton, de nem volt szívem hagyni hogy sírjon.
Akkor jó. Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!