Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Te mindennap dicsekedsz a...

Te mindennap dicsekedsz a gyermekeddel?

Figyelt kérdés

Vagyis inkább úgy értem, hogy sűrűn? Esetleg nagyon sűrűn?

Körülöttem, főleg a játszótéren (ez egy ilyen varázslatos hely lehet egyébként) nagyon sok szülő hinti az igét, nap,mint nap, óráról - órára, hogy a gyermeke mit tud.

Egy ideig cseppet sem zavart, eleinte ment csodálkozós, örömteli, kedves embert. Végül is nagyon ügyesek a gyerekek, meg kell hagyni.. de már csak bólogatok és eljátszom, hogy mennyire csodás.

1 éves a lányom, de valahogy én sosem álltam le felsorolni, hogy miből diplomázott éppen és hányadik nyelvet tanulja épp.

Lehet emiatt is én vagyok a hibás, de legszívesebben adtam volna tegnap egy kézlegyintést az anyukának.

Szokás szerint ment a napi: "Na, mit tud a gyerekem?!" verseny és mikor mindenki kibeszélte magát, rám néztek és kérdően mondta az a bizonyos anyuka, hogy: "Na, és a te lányod mit csinál már?!"

Mondtam neki, hogy elég sok mindent, nagyon ügyes kislány.

Erre elkezdni: "Ja értem! Tehát semmit .. gáz!", ezután meg arrébb ment.

Köpni - nyelni nem tudtam.

Én értem, hogy a legegészségesebb az, ha dicsekednek a gyerekkel (én is szoktam mondani a rokonoknak, közeli barátoknak, hogy éppen mit tanult meg a lányom), de nem boldog-boldogtalannak ... főleg nem minden egyes nap!

Őszintén! De tényleg!!!!

Te is sűrűn dicsekedsz a játszótéri "barátnőidnek" a gyerekedről?

2012. júl. 6. 09:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam dicsekedni, ha kérdeznek, akkor viszont válaszolok. Jártam már én is úgy, hogy egy ismerős anyuka megkérdezte a másfél éves lányomról, hogy "nahát még mindig nem beszél?". Majdnem visszaszóltam, hogy " nem, és a tiéd még mindig nem jár?", de nem akartam lemenni erre a szintre. Inkább olyanokkal barátkozom, akik túl tudnak lépni a bébi ki mit tudon.
2012. júl. 6. 09:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erre nincs szükség, mivel ha tud valamit, majd látják, nem kell arról ódát zengni, hogy a gyerek már mászik 5 hónaposan és felállt 7 hónaposan, meg integet és mondja apa és mama. Én befelé örülök, nem kifelé :) Ha búcsúzunk és megkérem köszönjün és integet 9 hónapos lányom, akkor azt általában megdícsérik, de nem én teszem mindenki hallatára, vagy neadjisten felhívom másnak arra a figyelmét, hogy már miket tud. Az anyukára aki pedig azt válaszolta hogy nem tud semmit a gyereket fittyet se hány, mindig vannak ilyen okosak és ne keresd a társaságukat :)

Amikor anyám elkezdni mondani, hogy milyen szép, milyen okos, csak annyit mondok, hogy annak aki őt hallgatja van 4 unokája, akiket úgy szeret mint anyukám a sajátját, nem kell az óda, lehet szépen és csendben is szeretni és csodálni.

2012. júl. 6. 09:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam dicsekedni, ha erről van szó, elmondom mit hogy csinál, de ennyi. Az anyuka akit írtál, egy jó nagy paraszt lehet, csodálom, hogy nem vágtad pofán. Én sem tudnék erre szerintem az adott helyzetben reagálni, de borzasztó ideges lennék az biztos.
2012. júl. 6. 09:42
 4/8 A kérdező kommentje:

Na, de akkor ugye, hogy csendben és befelé kell szeretni és örülni?!

Hát pont ez az, hogy én ilyen vagyok. A lányom azt tudja, amit kell, ahogy ő érzi, hogy kell. Na bumm, ha nem eszik egyedül 1 évesen vagy nem mond mondókákat Spanyolul...

A másik amitől néha a hányás kerülget (és durva ilyet írni, de hát istenem!!!), azaz, hogy a játszótéren a gyereket falja-nyalja az anyuka.

Fújtat a hasába, állandóan csókolgatja (főleg szájon), etc..

Ezt mért nem lehet otthon csinálni? 4 fal közt?!

2012. júl. 6. 09:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én babám 3,5 hónapos de már előre félek a játszótértöl. Amiket itt olvasok , elborzadok néha. A munkahelyen piszkálják, furják egymást az emberek. Ugy látom ez már a játszótéren megkezdődik. Az meg kivédhetetlen, hogy senkivel ne beszéljen az ember egy szót sem, azt én sem szeretném, mert alapvetően beszédes vagyok én is. Huha , mi vár ránk.
2012. júl. 6. 12:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szintén zenész. Én a dicsekvést kiélem abban, hogy Apának elmesélek mindent, mikor hazajön a munkából, ő szereti nagyon ezeket az élménybeszámolókat. Meg anyukámnak, és anyósomnak, mert nem látják mindig a fiunkat. Max a szomszédasszonnyal beszéljük meg mit csinálnak már a fiuk, de ennyi. Utóbbi inkább arról szól, hogy te ezt hogyan tanítottad, vagy tudnál tippet adni? Nálunk van a játszótéren egy anyuka, aki úgymond "hivatlanul" bekapcsolódik a beszélgetéseinkbe és elmeséli mi mindent csinál már a lánya. Engem ez zavar, mert kicsit olyan érzés, mintha verseny lenne, melyik gyerkőc az ügyesebb. Aztán meg amikor meglátta, hogy a fiamon nincs pelus, és megtudta, hogy igen 22 hónaposan lett szobatiszta, 3 hét alatt, és igen éjszakára sem kap pelust, akkor meg húzta a száját, hogy az ő lánya még nem bilizik. Na és? Majd fog, ha eljön az ideje. Engem ennél is jobban zavar, ha egy ilyen dicsekvés hullám abba torkollik, hogy egyes anyukák keseregnek, miért nem csinálja az ő gyerekük azt, amit a másé. Könyörgöm azért mert az egy másik gyerek. Minden gyerek kis zseni a maga nemében, valamit korábban és gyorsabban csinál mint a másik, de ez a család csodája, nem kell kiplakátolni a környéket, meg a sajátunkat lesajnálni. Lehet, hogy lepontoztok érte, nem sértő szándékkal írtam, ezt előrebocsájtom.
2012. júl. 6. 12:33
 7/8 anonim ***** válasza:
6-os vagyok. Így hogy átolvastam még egyszer, lehet, hogy félreérthető amit írtam, nem a te történetedre vonatkozik, csak van egy ismerősöm, aki ilyen, és engem ez elkeserít, muszáj volt leírnom. Neked meg igazad van, szerintem korrekt választ adtál a kolleginának, az meg amit ő válaszolt, hááááát..... nem korrekt maradjunk ennyiben.
2012. júl. 6. 12:37
 8/8 anonim ***** válasza:
74%
nem szoktam idegenekkel a gyerekemről beszélgetni.
2012. júl. 8. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!