3hós babám 4napja folyamatosan szopja az öklét és az ujját. Valószínű hogy ujj szopós lesz?
Szia!!! az előző hozzászólónak is írnám:Nekem a nagylányom 5 éves,első perctől cumit kapott,éppen ezen indokból,hogy akkor már inkább ez,mint az ujja.Nos,mind a mai napig nem tudom elvenni a cumit,jó,csak alváshoz kell neki,de nem hajlandó elhagyni.A fogai természetesen kifelé állnak,nem vészesen,azt mondta a fogorvos,valószínűleg nem fog kelleni fogszabályozó,de akkor is látszik.A kicsi lányom most 4 hónapos,abszolút nem fogadta el a cumit,a kezecskéjét kb.1 hónapos kora óta "megtalálta",azóta ha nagyon fáradt,az ujját szopja.Én azt mondom,inkább ezt tegye,már csak a nagyból kiindulva is.Persze 2 gyerek sem egyforma,van,aki hamar elhagyja a cumit,sajna nálunk nem ez történt.De ha belegondolsz,kell a picinek valami megnyugtató cselekvés,ezért szopja az ujját,vagy cumizik.Olyan szerintem nem igen van,hogy egyiket sem teszi.Csak van aki rövidebb,van aki hosszabb ideig.
Napközben a picinek én is vettem hűthető rágókát,azt rágcsálja a keze helyett,mert valószínűleg az ínye is viszket már,elég fehérnek tűnik nekem.
A második hozzászóló vagyok. Az első lányom cumizott, és 3 évesen szoktattuk le úgy, hogy megbeszéltül Vele, jön az ovi, ilyen nagy lánynak már nem kell cumizni, na meg oviba már nem lehet bevinni. Számoltuk vissza a napokat (mert kijelöltünk még az ovi előtt egyet). Az első este nagyon sírt, sajnáltam is, de nem akartam megmásítani amit megbeszéltünk. Második este alig, a harmadik nap meg teljesen simán elaludt! Aztán meg már büszke volt magára, hogy milyen nagy, neki már nincs szüksége cumira.
Azért gondolom, hogy az ujj "rosszabb", mert az ugye ott van kéznél:). Én úgy tudom, aki ujjszopós, az elég sokáig csinálja (6-8év is akár). Hát majd meglátjuk, a picinek csak elalváshoz kell az ujja.
Na meg ugye nem tudunk olyan felnőttröl aki cumizna, vagy szopná az ujját:D!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!