Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Párom folyamatosan mondogat,...

Párom folyamatosan mondogat, ha a kislányunk összemaszatolja magát evés közben, mit csináljak?

Figyelt kérdés

13 hónapos a kislányunk és sokszor adok a kezébe túrórudit, kiflit stb. És mint minden gyerek, maszatos lesz ilyenkor és összemorzsázza-keni az etetőszékét, és persze alatta is morzsás. Én csak mosolygok rajta, néha kicsit bosszant hogy már megint hogy összekente magát, de nem szólok , hanem letakarítom a gyereket és a széket. Szerintem még bőven abban a korban van, amikor nem kell tudnia szépen enni. Nyilván meg fogom rá tanítani amikor itt lesz az ideje.

Párom viszont szerintem és a barátai szerint is tisztaság-és rendmániás. Saját bevallása szerint csak igényes. Minden alkalommal már előre félek etetéskor, mert tuti hogy beszól valamit a kicsinek. Pl: "úgy eszel mint egy varacskos disznó, hogy lehet így enni, felfordul tőled a gyomrom" és társai. És nem kedvesen, viccből, hanem mérgesen. Természetesen nem bántja - na csak azt látnám meg! Nekem nagyon rosszul esik ez a hangnem, már többször beszéltem vele erről hogy feleslegesen frusztrálja a gyereket egy semmiség miatt. Nem tudok rá hatni sajnos, teljesen mindegy milyen kedve van, mindig rászól a gyerekre , mondván ő őszinte és mindenkinek megmondja a véleményét, de negyed óra múlva már minden rendben. Oké, az lehet hogy nála minden rendben de én még akkor is ideges vagyok attól, hogy hogyan beszélhet valaki így a saját lányával!

Szerintetek mit csináljak??? Vagy ez nem akkora gond? Vagy én vagyok a hülye mert engem nem zavar a maszatos gyerek-padló-babakocsi-szék stb?

2012. máj. 21. 15:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben kb ezt válaszolnám: Amíg én takarítom a kicsit és környékét, addig Ne neked fájjon az ha maszatos lesz.

Vagy: legközelebb ha találkozunk anyáddal, megkérdezhetnénk, neked mikor sikerült olyan szépen enned mint egy felnőttnek.

Vagy: ha nem tetszik amit látsz, be is mehetsz a konyhából.

2012. máj. 21. 15:22
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
hát pedig még jó ideig nem fog úgy enni, ahogy azt az apuka elvárná...
2012. máj. 21. 15:23
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy hülye ezért.Ez ezzel jár ameddig meg nem tanul szépen enni.A férjednek kellene megtanulni lazítani egy kicsit,Mégis mit vár egy egy éves gyerektől?Az a baj hogy később is befog neki szólni majd hogy miért ír csúnyán vagy bármiért.És a nagyobb gyerek már észreveszi a gúnyt.
2012. máj. 21. 15:24
 4/17 Disi ***** válasza:
100%
Az én férjem is rendmániás :))) Amikor ő is elkezdi mondogatni, hogy "úristenmostporszívoztamfelmiezmármegint!?", akkor megemlítem neki, hogy előszedem a videót amit róla csináltak a szülei spenót-evés közben... Fröcskölve köpte a falra :)))) Addig örüljön, míg festetni nem kell, csak feltakarítani utána. Mondjuk az én párom nem szidja a gyerkőcöt, nem is hagynám hogy úgy szóljon rá, olyan apróságok még.
2012. máj. 21. 15:25
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszi hogy írtatok!

Pont azt mondtam neki én is, hogy miért nem lazít egy kicsit??? Nem értem, miért ekkora probléma ez!

Ezeket a válaszokat szoktam nagyjából én is adni neki, amikor a gyereket cseszteti, de nem érdekli. Már a nővérével is beszéltem, következő az anyósom lesz, talán ő tud rá hatni ez ügyben.

Talán másban nem fogja gúnyolni, a tisztaság-rend a két vesszőparipája, nagyon bízom benne hogy normálisan fog a későbbiekben hozzáállni a gyerekhez.

2012. máj. 21. 15:28
 6/17 Kerria ***** válasza:
87%

Ne zavarjon a gyerek... egy éves épphogy múlt, ilyenkor még nem is kell nekik szépen enniük.

Párod érdekes teremtés...már bocs.

Én biztosan leszólnám őt, pl: ahogy az 1-es hozzászóló is írta, vagy még akár durvábbakat is:

- ha annyira zavar tanítsd meg neki, stb.

Tudod az egy éves kislány agya már raktároz, és ha folyamatosan negatív visszajelzést kap, az szerintem nem hat ki jól a gyerek-apa kapcsolatra

Jobb ötletem sajnos nincs, de jól tetted, hogy kiírtad magadból. :)

2012. máj. 21. 15:30
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
pedig senki sem úgy születik hogy késsel villával eszik. az én férjem is ilyen, azzal a különbséggel hogy amíg én kiviszem evés után a Manót kezet meg arcot mosni, addig ő már hasal is be az etetőszék alá felnyalni a morzsákat, meg letörölgetni az etetőszéket, ami tök jó lenne ha utána nem róná fel nekem, hogy nekem is így kellene. Kérdés hogy akkor hová teszem addig a szutykos gyereket ha ez a törölgetés a prioritás? én csak kinevetem magamban, ahogy azt is ahogy a fürdőben meghatározott távolságban sorakoztatja a polcon a flakonokat, megváltoztatni nem tudom,ilyen pedáns soha nem leszek, mert szerintem hülyeség, én megtanultam nem idegesíteni magam, egyikünk sem enged úgysem.
2012. máj. 21. 15:35
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Jaaaaaaj Istenem, egy önimádó apuka, ismerek még ilyet, a családban van, és én vagyok a felesége. Én csak azt szoktam neki mondani, hogy tudom, anyucidból kipottyanván egyből megtörölted a szád szalvétával! Erre elhallgat!
2012. máj. 21. 15:45
 9/17 A kérdező kommentje:
:-) aranyosak vagytok. Néha én is poénosan tudom nézni a dolgot de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mi lesz később??? Egyébként nekem is mindig beszól, hogy miért eszek este 6 után (mert akkor van lehetőségem nyugodtan vacsorázni, azért), ne egyek annyi édességet stb. Ja meg átnézi tüzetesen az etetőszéket, és közli hogy a perem alatt biztos nem néztem meg, mert koszos még mindig. A hajam tépem tőle!
2012. máj. 21. 15:52
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

A párod reménykedjen, hogy nem kerül majd idős korában olyan helyzetbe, amikor már nem fogja tudni rendesen ellátni magát, és rá lesz szorulva a családtagjai vagy akár idegenek segítségére. Neki sem fog jól esni, ha valaki azért kritizálja, mert saját hibáján kívül nem tud szépen enni.

A gyerek maszattal jár, sőt, ezerféle tönkretett dologgal, a gyerek egy kis pusztító, aki ezt nem tudja elfogadni, annak baromira nehéz dolga lesz a gyereke gyerekkorával, ugyanis minden gyerek - az enyém is - olyan, mint amilyennek a sajátodat leírtad. Inkább ennek kéne örülni, egészséges és boldog, az ember nem is kívánhat ettől többet.

2012. máj. 21. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!