Párom folyamatosan mondogat, ha a kislányunk összemaszatolja magát evés közben, mit csináljak?
13 hónapos a kislányunk és sokszor adok a kezébe túrórudit, kiflit stb. És mint minden gyerek, maszatos lesz ilyenkor és összemorzsázza-keni az etetőszékét, és persze alatta is morzsás. Én csak mosolygok rajta, néha kicsit bosszant hogy már megint hogy összekente magát, de nem szólok , hanem letakarítom a gyereket és a széket. Szerintem még bőven abban a korban van, amikor nem kell tudnia szépen enni. Nyilván meg fogom rá tanítani amikor itt lesz az ideje.
Párom viszont szerintem és a barátai szerint is tisztaság-és rendmániás. Saját bevallása szerint csak igényes. Minden alkalommal már előre félek etetéskor, mert tuti hogy beszól valamit a kicsinek. Pl: "úgy eszel mint egy varacskos disznó, hogy lehet így enni, felfordul tőled a gyomrom" és társai. És nem kedvesen, viccből, hanem mérgesen. Természetesen nem bántja - na csak azt látnám meg! Nekem nagyon rosszul esik ez a hangnem, már többször beszéltem vele erről hogy feleslegesen frusztrálja a gyereket egy semmiség miatt. Nem tudok rá hatni sajnos, teljesen mindegy milyen kedve van, mindig rászól a gyerekre , mondván ő őszinte és mindenkinek megmondja a véleményét, de negyed óra múlva már minden rendben. Oké, az lehet hogy nála minden rendben de én még akkor is ideges vagyok attól, hogy hogyan beszélhet valaki így a saját lányával!
Szerintetek mit csináljak??? Vagy ez nem akkora gond? Vagy én vagyok a hülye mert engem nem zavar a maszatos gyerek-padló-babakocsi-szék stb?
Szia!
Na nekem ha ilyet mondana, hogy: "a meg átnézi tüzetesen az etetőszéket, és közli hogy a perem alatt biztos nem néztem meg, mert koszos még mindig. A hajam tépem tőle!"
Biztos közölném vele, hogy ott a ruha, szivacs stb. és sikálja le.
Egy babának nem mondunk ilyet,mi az hogy felfordul a gyomra,nekem meg tőle !!! térítsd már észre
had ismerkedjen a gyerek az étellel , ez a fejlődés része.szégyellje magát az a droid
Tudom, igazatok van, annak azért örülök hogy ugyanúgy látom mint ti, ma megint beszélni fogok vele mert hétvégén besokalltam!
Majd megírom, hogy mit reagált!
Nálunk már CSAK annyi van, hogy ő nem hajlandó etetni, mert állandóan törölgette a gyereket meg körülötte mindent, de, ha én etetem és látja, hogy milyen élvezettel eszik babó, már csak jókat nevet. Valahogy elfogadta és örül, hogy eszik, szépen fejlődik.
Inkább büszke kellene legyen a te férjed a gyerekére!
Hát én nem is tudom mit csinálnék vele, de ez a későbbiekre nézve sem túl kecsegtető. Ismerek egy ilyen fazont, mindenben fikázza a gyerekeit, sajnálom őket. Reméljük a férjednél ez nem fajul tovább, de ilyet hogy lehet mondani egy 13 hónaposnak? mondd neki, hogy neked meg tőle fordul fel a gyomrod. Tiszta ideges lettem ettől, igaz nekem még kisebb a lányom de ha maszatos ahogy etetem akkor is zabálni való. Sose mondanék neki ilyet, a széltől is óvom és bárkit "megdádáznék" ha ilyet mondana rá.
Egy picike lány édesapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!