Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bárányhimlő pötty, mi lehet...

Bárányhimlő pötty, mi lehet vele? 10 hónapos kisfiam húsvétkor volt bárányhimlős, nagyon kijött rajta, szerencsére elég simán lezajlott.

Figyelt kérdés

Pöttyei halványodnak, de néhány még most is látszik, az egyiknél múlt héten úgy láttam, hogy változott: pirosodott és picit kiemelkedett. Utóbbi pár napban nem változott. Gyerekorvos szerint ilyen nincs, biztos, hogy csípés, de én tudom, hogy az bárányhimlő pötty.

Valaki találkozott már ilyesmivel?

2012. júl. 4. 16:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az a pötty örök életére meg fog maradni.
2012. júl. 4. 17:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem is maradtak bárányhimlő folt maradványok, de nekem fehérek (kb. 30 éve volt bárányhimlőm, sose voltam rózsahimlős). Valamelyik kör, másik szabálytalan alakú, valamelyik a bőrömmel lényegében egysíkú, valamelyik kiemelkedik, a legnagyobb olyan 4 mm átmérőjű, a legkisebb kb. 2 mm. Egy szokott bepirosodni, amelyik a jobb kisujjam tövében van, mert ha kijön az ekcémám, ez a pötty "bedurran". Úgyhogy az én esetemben ez a magyarázat a pirosságra néha, de egyébként a többi nem pirosodik be. Bőrgyógyásznak mutattad már?
2012. júl. 4. 18:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Érte ott nap mostanában ahol a pötty van? Mert azt mondják, hogy akár egy év elteltével is okozhat a nap változásokat a pöttyök helyén, nem barnul le vagy bepirosodik. Az én lányom tavaly októberben volt himlős, egy csomó pötty helye látszik most hogy itt a nyár, pedig eddig nyomuk sem volt. Vagy fehérek vagy pirosak.
2012. júl. 4. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!