Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jobb lenne, ha nem adnánk ezt...

Jobb lenne, ha nem adnánk ezt a nevet leendő gyermekünknek?

Figyelt kérdés

Szóval, mindkettőnknek nagyon tetszik az a fiú név, hogy Farkas. A baj csak az, hogy a leendő férjem Kis. Kis Farkas. Ez kicseszés lenne szegénnyel, nem? Anyámnak mondtam és elkezdett nevetni...

Persze manapság a gyerek viselhetné az én vezeték nevemet is, de azzal sem vagyunk kisegítve, mert az enyém meg Fekete. Kis Farkas, Fekete Farkas... Ez nevetséges? Nagyon tetszik a Farkas név, de mikor hozzátoldottuk a vezetéknévhez elbizonytalanodtunk. Esetleg második nevet válasszunk, toldjuk be a kettő közé és szólítsuk Farkasnak? Vagy találjunk valami mást, ami ennyire tetszik? Szerintetek? Nem nagyon szeretném, hogy egy nap úgy jöjjön haza az iskolából, hogy utálja a nevét, mert kicsúfolják. Vagy ez nem is annyira csúfolós kategória?

2009. júl. 9. 23:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%

Elsőre biztos érdekes, de minden csoda három napig tart. A Kis mellé viszont szerintem érdemes mindenképpen valami különleges, ritka nevet adni. És én a Kis Farkasnál hallottam már tucatnyi kegyetlenebb nevet. (Van egy Kasza Blanka ismerősöm.)

Amúgy meg minden névnél lesz olyan, hogy valakinek nem fog tetszeni. Én nem biztos, hogy emiatt változtatnék az elképzelésemen és a Farkas egy szép, férfias név. Majd megszokja mindenki, ha nektek ez tetszik!

2009. júl. 10. 06:33
 12/25 anonim ***** válasza:
Hááát...ha megnézitek a gyerekek(akiket nem tanítottak meg,hogy ezt nem szabad)minden nevet kigúnyolnak,csak az övéké a jó!Szerintem a Kis Virág ugyanolyan,mint a Bokor Virág vagy a Farkas Piroska!De ha a kis elé tényleg találtok egy szép nevet,akkor az tényleg jó lehet!Ismerek egy olyan lányt,akinek 2 keresztneve van,de a szülei imádták a harmadikat is,így 2+1 neve van,amin mindenki szólítja!Akár...
2009. júl. 10. 07:02
 13/25 anonim ***** válasza:
52%
Ha nem találtok másik nevet a kicsi születéséig,adjátok neki a Farkast.Minden nevet lehet csúfolni és ez nem valami "idióta" hangzású vagy jelentésű név.Szerintem nagyon jó és nekem tetszik a vezetéknévvel együtt is.Szerintem a fiatok szeretni fogja,ha mégsem,akkor is van mód a változtatásra később is.
2009. júl. 10. 07:24
 14/25 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem ha jót akarsz a fiadnak, és nem akarod, hogy gyerekkorában csúfolják, akkor adsz neki egy normális nevet.Ez a farkas név nagyon szemet szúró lenne egyeseknek, mert ritka és még állatnév is.A Kis Farkas, meg a Fekete Farkas, meg télleg nagyon vicces.Nem tudtok normális nevet?Tudom ízlések és pofonok, de télleg, csak a gyerkőc érdekében mondom, mert nektek minden jogotok megvan ahhoz, hogy Farkasnak hívjátok ha nektek ez teccik.Én tudok egy olyan nevet, hogy Manó, hát ez is elég fura, szegény kisfiú.:( Biztos bactatják majd a suliban emiatt.Kovács Manó, elég fura.Amúgy nem Kovácsnak hívják hanem hasonló a neve.nem szeretném az igazi nebét ideírni.Szóval ez komoly döntés, olyan nevet adjatok, ami mindenkinek megfelel.Főleg a babának, mert egy életen át ezt használja.
2009. júl. 10. 08:31
 15/25 anonim ***** válasza:
75%

Nos, az én fiam Farkas. Összeszorult a gyomrom arra a sok "kedvességre", amit erről a névről írtatok... Szerintem szép név, és mi kicsit utána is jártunk. Az iwiwen ismeretlen Farkasoktól kérdeztük, hogy állnak a nevükkel. Volt, aki tényleg nem szerette, de volt, aki azt írta, hogy szép, magyar névnek tartja, és nem okozott neki semmi hátrányt. A gyerekek mindenen csúfolódnak, ha akarnak, nem kell hozzá különleges név, pedagógus vagyok, tudom, mit beszélek!

Ha nektek is tetszik ez a név, adjátok csak. A különleges keresztnév egy valóban szokványos vezetéknévhez még jól is jöhet!

2009. júl. 10. 08:35
 16/25 anonim ***** válasza:
69%
A 8:35-ÖS válaszolónak igaza van.Én biztos adnám neki ezt a nevet ha tetszik.Bárhogy fogod elnevezni,mindet lehet csúfolni.Szerintem meg Kiss Farkas egyátalán nem durva.Sőt elképzelem a kisbaba Kiss Farkast,tök édi.Olyan nevek vannak manapság,lehet ezt a nevet észre sem fogják venni.
2009. júl. 10. 08:59
 17/25 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik,de második nevet mindenképpen adjatokm hozzá,egy azért mert ugy jobban hangzik,jettő.ha nem fog neki nagyobb korában tetszeni megvan a lehetősége hogy a másik néven hivassa magát.Szerintem maradhat Kis,csak remélhetőleg nem Farkinak fogják becézni...:/
2009. júl. 10. 09:34
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátunk nemrég közölte, hogy a születendő fiúknak a Bors nevet fogják adni. Na ehhez mit szólsz: Kis Bors, igazi tökös név nem? ;D
2009. júl. 10. 09:44
 19/25 anonim ***** válasza:
55%
Mi is ezt a nevet választottuk fiúnévnek (lány lett a baba). Ha valakit csúfolni akarnak, megtalálják a módját nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is. Intelligencia kérdése annak felfogása, h' a névvel nem szabad viccelődni. A Kis vezetéknévvel együtt is szép a hangzása, és a jelentése is igazán kedves. Egyébként meg úgy általában azt gondolom, h' soha semmit nem szabad abból kiindulva csinálni, h' majd mások (ismeretlen emberek) mit szólnak hozzá. Én ismerek Farkasokat (olyat is, akinek a vezetékneve önmagában is jelentést hordoz), és mindannyiukról elmondható, h' szeretik a nevüket, és büszkék rá. És hiszek abban is, h' "a név kötelez", tehát egyikük sem egy mulya, csúfolható ember.
2009. júl. 10. 09:54
 20/25 anonim ***** válasza:
69%

Nekem nagyon tetszik ez a név. Kis Farkas. Aranyos, vidám, bohókás név.

És igaza van az előttem válaszoloknak, ha csúfolni akarják a gyerekek a másikat, akkor úgyis megtalálják a módját. Ha nem a nevét, akkor a külsejét vagy a viselkedését. Ez elkerülhetetlen.

2009. júl. 10. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!