Jobb lenne, ha nem adnánk ezt a nevet leendő gyermekünknek?
Szóval, mindkettőnknek nagyon tetszik az a fiú név, hogy Farkas. A baj csak az, hogy a leendő férjem Kis. Kis Farkas. Ez kicseszés lenne szegénnyel, nem? Anyámnak mondtam és elkezdett nevetni...
Persze manapság a gyerek viselhetné az én vezeték nevemet is, de azzal sem vagyunk kisegítve, mert az enyém meg Fekete. Kis Farkas, Fekete Farkas... Ez nevetséges? Nagyon tetszik a Farkas név, de mikor hozzátoldottuk a vezetéknévhez elbizonytalanodtunk. Esetleg második nevet válasszunk, toldjuk be a kettő közé és szólítsuk Farkasnak? Vagy találjunk valami mást, ami ennyire tetszik? Szerintetek? Nem nagyon szeretném, hogy egy nap úgy jöjjön haza az iskolából, hogy utálja a nevét, mert kicsúfolják. Vagy ez nem is annyira csúfolós kategória?
Nekem nagyon ritka és különleges névnak tűnik így elsőre. Olyannyira, hogy pedagógus létemre soha életemben nem találkoztam sem ilyen nevű felnőttel, sem ilyen nevű gyermekkel.(Pedig sok-sok gyerekkel foglalkozom/tam.)
Hááát...igen, ezekhez a vezetéknevekhez tényleg meghökkentően hangzik. Beszédes név. Volt egy tanítványom, Hosszú Barna a neve. Nem Barnabás, csak Barna. Őt rengetegszer csúfolták...
Mi lenne, ha két keresztnevet választanátok és a Farkas név a második lenne?(Pl: Kis Levente Farkas)
Ilyen tanítványom is volt: Szabó Hajnalka Éva. Mindenki Évának hívta. (Itt most csak egy kitalált nevet írtam, de nem is a valódiság a lényeg most)
Szóval én a két keresztnév mellett döntenék a helyetekben, ha ennyre tetszik ez a név.
Hát elég furcsa név.És szerintem csüfolós is.
Olyan nevet adjatok neki amit felnótt korában nem akar majd megválltoztatni.
A két keresztnevet a legtöbb ember utálja, ne kínozzátok ilyennel a gyereket.
A Farkasból meg minden kölyök csak buta vicceket csinálna egész élete alatt.
Én semmiképp nem adnék ilyen nevet a fiamnak, még akkor sem ha nagyon tetszene, bár nekem, személy szerint nem tetszik.
Apukám is Barna, csak úgy simán. :) Fekete Barna. Ez is jó, mi? Igazából nem maga a Farkas a kérdés, hogy az jó név-e úgy egyébként, hanem a vezetéknévvel egyben. A párom szerint a Kis Virággal nem lenne semmi baj, ugyanilyen a Kis Farkas is, butaság ezen gondolkodni. Nem tudom, azért nem teljesen ugyanolyan.
A csúfolós kategóriát azért kérdeztem, mert ugye nincs ekkora gyerekem, nem látok a fejükbe, arra emlékszem, hogy nálunk még a sima Ágnesből is mágnes lett, a farkas meg azért egy fiús állat, csak nem lenne ciki a fiúk közt kis farkasnak lenni. Na remélem érthető volt.. :)
Nagyon bosszant, meg nagyon tetszik a név, és másikat meg még nem találtam olyat, ami nagyon jó lenne. Régebben azt hittem, hogy milyen egyszerű elnevezni egy gyereket, erre tessék.. :)
Szerintem se szúrjatok ki szegény gyerekkel ennyire,hogy ilyen nevetséges nevet adtok neki.
Ha jót akartok neki keressetek másik nevet.
Júújj...ez tényleg nehéz.
Ha beszúrsz egy másik nevet,az lehet megoldás,de tudjátok milyenek a gyerekek...úgyis megtalálják a megoldást,ha gúnyolódni akarnak.Mi is ilyenek voltunk,addig tekertük a nevet,amíg ki nem jött belőle valami vicces.Én nem adnám a helyetekben a Farkas nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!