Mi legyen a neve a kisfiamnak? Flórián vagy Móric? Esetleg Flórián Móric, vagy Móric Flórián?
Két kislányom van, Emma és Rozi, illetve most vagyok várandós a kisfiammal, akinek nagy nehezen sikerült nevet találni. Már csak azt nem tudom, hogy Móric vagy Flórián legyen? Még lehetséges a Flórián Móric, vagy Móric Flórián verzió is, de inkább egy nevet adnék. Nektek melyik tetszik inkább, és miért (vagy éppen miért nem)?
:-)
Ha a Flórián a favorit, hát add azt! A lényeg, hogy Neked tetszik! Egy ismerősöm kisfiát így hívják, először nem tetszett, de már megbarátkoztam vele, sőt már tetszik. Őt pl. nem becézik.
A Móricról a Mórickás viccek jutnak eszembe. Mórként nem rossz.
Nekem egyből Albert Flórián ugrott be, de azt sem tudtam ki az, úgyhogy rá kellett keresnem, mert csak a nevét hallottam már többször.:)
Én jobban szeretem a hagyományos neveket (ha nekem lesz fiam, ő Péter lesz), de ha ezek közül kellene választanom, akkor a Flóriánt mondanám. Nekem a Móric inkább vezetéknévként él a fejemben (Móricz Zsigmond ugyebár).:) Szóval én a Flóriánra szavazok!:))
Szerintem sem illik egyik név sem a lányaidéhoz. Őket becézitek, vagy Emmának és Rozinak hívjátok őket? Valami rövid név illene szerintem ebbe a sorba, amit szintén nem kell nagyon lerövidíteni becézgetésekkel.
(Egyébként mi mindkét fiúnknak úgy választottunk nevet, hogy ne kelljen becézni. Nekem elég hosszú nevem van és 4-5 féle becézéssel szólítanak az ismerősök, kollégát. Igazából ezért nem akartuk hogy becézgessék őket. Valamint 2 nevet kapott mindkettő, hogy ha esetleg nagykorában nem tetszik az első neve, könnyebb legyen váltani és tudja használni a másikat.)
Így lettek Ádám Péter és Máté Bence.
Tetszett még a Zétény, a Zalán és a Donát is, de apa leszavazta.
De ha mindenképpen a fenti 3-asból kell választani, akkor a Mórra szavazok.
"A Mór és a Móric nagyon-nagyon régies."
Mert az Emma meg a Róza nem?Dehogynem csak most divatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!