Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi legyen a neve a kisfiamnak?...

Mi legyen a neve a kisfiamnak? Flórián vagy Móric? Esetleg Flórián Móric, vagy Móric Flórián?

Figyelt kérdés

Két kislányom van, Emma és Rozi, illetve most vagyok várandós a kisfiammal, akinek nagy nehezen sikerült nevet találni. Már csak azt nem tudom, hogy Móric vagy Flórián legyen? Még lehetséges a Flórián Móric, vagy Móric Flórián verzió is, de inkább egy nevet adnék. Nektek melyik tetszik inkább, és miért (vagy éppen miért nem)?

:-)

2012. júl. 4. 13:41
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

Figyi már én a pasira írtam a fújt! :)))))

Szerintem jobban hangzik mindkettőnél, de a döntés tiétek. Vesd fel apának, ki tudja miként vélekedik majd a bonyolult férfilélek. :)

2012. júl. 4. 14:24
 22/41 A kérdező kommentje:

Igen, gondoltam hogy a pasira írtad, ezért kerestem egy másik képet is, hátha... de akkor úgy tűnik, se így se úgy nem jön be. :-D

Apának mindenképpen felhozom, bár biztos, hogy már rosszul lesz tőle, hogy megint a nevekkel zaklatom... de hát na, az ő gyereke is ugyanannyira, mint az enyém. :-)

2012. júl. 4. 14:28
 23/41 anonim ***** válasza:
65%

Nekem a Flórián kimondottan tetszik,akár becézve is.

A Móric semmikép,de a Mór sem,sőt...

2012. júl. 4. 14:36
 24/41 anonim ***** válasza:
55%
a vezetéknév rövid vagy hosszú??? mert ha rövid akkor a Mór nem jó hozzá. nekünk rövid a vezetéknék és az egyik leggyakoribb az országban........úgyhogy a flórián nálunk jobb lenne (16-os válaszoló voltam akiknél szintén a Flórián van műsoron)
2012. júl. 4. 14:43
 25/41 A kérdező kommentje:
A mi vezetéknevünk hosszú, három szótagos, és „ts”-re végződik.
2012. júl. 4. 14:45
 26/41 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a Flórián nagyon szép név, nekem nagyon tetszik, és a pasi sem rossz ;) A Mór/Móric nekem nagyon nem jön be. A Flóriánhoz hasonló hangzású nevek: Lóránt, Loránd, ha lesz fiam, valamelyiket a kettő közül kapja:)
2012. júl. 4. 15:08
 27/41 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a hosszú rövid dolog hülyeség. Miért ne lehetne rövid vezetéknévhez rövid keresztnevet választani? Mi baj a Kis Katával? Úgy gondolom semmi. Nekem is két rövid van és teljesen jól hangzik.
2012. júl. 4. 15:09
 28/41 anonim ***** válasza:
na, hát ugye kinek a pap kinek a paplan..........
2012. júl. 4. 15:14
 29/41 A kérdező kommentje:

Nem tudom, de valamiért jobban esik az ember fülének (legalábbis szerintem), ha mondjuk az általad hozott Kis vezetéknévhez mondjuk egy Barbara nevet kapcsolunk, mint mondjuk Zoét. (De ez csak az én egyéni véleményem.)

Szóval amiket eddig sikerült összeszednem nevek, azok a Flórián, a Móric, a Mór, a Máté (de ezt már lestoppolták a családban), a Sebestyén, a Balázs, a Botond.

Viszont úgy szeretnék választani, hogy stílusában azért ne üssön el nagyon a lányaim nevétől (Emma, Róza) sem. Talán tényleg a Mór marad, bár a Flórián még mindig abszolút favorit, és a Sebestyén se lenne rossz. Bár azt is hogy becéznénk? Sebi? Az olyan gügyén hangzik. :-D

2012. júl. 4. 16:09
 30/41 anonim ***** válasza:
Én írtam az egyik Mórt.A Sebestyén az én nagy szerelem nevem,de nekünk sajna hosszú volt.Én arra szavazok.Stílusában teljesen jól megy a két lányéhoz,ellentétben a Balázs,Máté és egyéb tömegnevekkel.
2012. júl. 4. 21:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!