Hogy telnek a napjaitok mászni és felülni tudó, a felállást gyakorló babátokkal?
Mit engedtek meg neki? Hol szokott mászni?
Én pár napja sehol sem merem fél percnél tovább magára hagyni. A járókában mindig feláll és rögtön ordít, mert menni szeretne, de nem tud, leülni viszont nem akar. A földre nem nagyon tudom letenni, mert nem parketta, hanem csempe van, a játszószőnyegéről pedig mindig lemászik. Az sem jó, ha babakarámot teszünk a szőnyeg köré, mert felállás közben a pici eltolja, a feje pedig általában koppan a csempén. :( Már fogalmam sincs mit csináljak vele. Eddig is többemberes baba volt, de most még nehezebb a helyzet. (9 hónapos) :( Szerintetek meddig tart ez az időszak? Van valami ötletetek?
Köszönöm a válaszodat! Én is az ilyen nagy esésektől félek. Veszélyérzete persze még egyáltalán nincs a kisfiamnak, sőt, ha beveri a fejét valahova, azon nagyokat kacag, sokszor még direkt is odakoccantja a rácsnak vagy a szőnyegnek. A nagyobb koppanásnál persze már sír.
Jó, hogy a te fiad a járókában azért elvan. Ott én is szívesen hagynám, csak sajnos annyira üvölt és sír, hogy megesik rajta a szívem. A hintán már én is gondolkodtam, csak a nappaliban nem tudnám sehová fölszerelni, mert egy légtér az egész és nincsenek a ajtók. Amúgy nálunk még az is bonyolítja a helyzetet, hogy a házunk nincs kész teljesen, így elég sok a veszélyforrás.
Milyenek azok a bébikomp szerű játékok?
Köszönöm a választ! Én is éppen most gondoltam arra, hogy leborítom szőnyeggel és takarókkal a nappalit! :) Egyébként én is folyamatosan ide-oda rakosgatom a picit, ilyenkor pár percre leköti az "újdonság varázsa" :)
Szerencsére lassan elkészül a gyerekszoba is, azt már úgy rendezzük be, hogy ne legyen ilyen gond. Addig is kipróbálom a takarós módszert. ;)
Nem igazan tudom elmagyarazni. Nem tudom, hogy otthon
lehet-e hasznaltan kapni, vagy mennyibe kerul, mert ujonnan eleg draga.
Ja es nem bebikomp, hanem ugralos jatek, egesz pici kortol bele lehet rakni. Van tobbfele is, van ami nem rugozik, csak beleulteted. Az en fiam kenytelen ellenni a jarokaban, dolgozok mellette, uszna a lakas, nem lenne a csaladnak ebed, ha nem "lenne el". O is nyafogott eleinte, de megszokta ha oda berakom, akkor egyedul eljatszik. Nem orakig kell ott lennie, csak 20 percet kb, amig kiporszivozok, felmosok, aztan kicsit kesobb megint meg tudok csinalni valamit. Ehhez ragaszkodok es egesz pici kora ota igy van, megszokta es nalunk csak igy mukodhet. A masik az alvas :)
Lerakom a szobajaba, es alszik. Egy hangja nincs, a nagyobbiknal is bevalt.
Köszönöm szépen! Ez az ugráló nagyon jó! Majd próbálok keresni valahol olyat, ami súlyosabb és magasabb babákat is elbír, mert az én fiam már most óriási, 12 kg és több mint 80 cm.
Amúgy én is szoktattam a járókához, és 6 hónapos korára nagy nehezen elértem, hogy 20-30 percet (sőt, amikor többen voltunk mellette, előfordult, hogy egy órát is) nyugodtan eljátszott benne. De ez sajnos csak addig tartott, amíg nem tanult meg felállni kb. egy hete. Azóta viszont végigüvölti a bent töltött időt, sőt, az ágyában sincs el. Próbálom megint "szoktatni", nem tudom, lesz-e eredménye. Valameddig muszáj kibírnia, különben még az ételét és az italát sem tudnám elkészíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!