Miért tömik a tápszeres babákat az anyukák?
Nem egy ismerősöm van aki dicsekszik hogy mekkora már a babája,közben tápszeres és a védönő szerint is ha tápszeres baba akkor megvan adva,hogy mennyinek kell lenni-e,ha sokkal több akkor azt már túl etetésnek hívják!
Ezt onnan tudtam meg,hogy amikor 3 hónaposan nézte a védönő a babám súlyát,(éppen elköltöztünk és más lett a védönőnk) akkor kérdezte,hogy ugye anyatejesen mert amúgy ez sok lenne,persze a kisfiam csak szopizik!
Tudom,hogy ők nem tehetnek róla,hogy nincs tejük,de ezt szerintem akkor sem igy kellene csinálni!Csak a verseny miatt (amit ugye sokan annak tekintenek) vagy nem értem,remélem valaki elmagyarázza!!!
Ne vita kérdésnek szántam!
ez olyan mintha azt mondanád hogy pl. egy 20 éves nő aki vegetáriánus az csak 50 kilo lehet de aki hust is eszik annak többnek kell lennie!!!
fa sz s ág
Úgy látszik, mire a végére értem, már ki is robban a vita.
Utolsó voltam
hagyd már ezt a hülyeséget!
akkor azt is mondhatnánk, hogy az "anyatejes" babák anyukái, meg ha kell, ha nem, állandóan szoptatják a babáikat, 100 évig.
Na, ez hogy esik neked??!!!
Ne általánosíts!
Igy van pl az áén kisfiam tegnap este csinált olyan hogy az esti tápit teljesen kihagyta ,egyszerüen nem kellett neki!
Ez volt este 9 kor ,és reggel fél 9 ig aludt,éjjel sem ébredt meg!!
Nem igaz hogy tömik,nem is értem ezt a kérdést!!
Én sem tömtem pedig sajna 1.5 hós koráig sikerült csak szopiztatnom!
És onnantól kezdve csak tápot eszünk!!
Születési súlyunk 3150gr volt és most 11 hósan vagyunk 9000gr-ok védőnő szerint teljesen normális!!
Tényleg neharagudjatok a kérdésért,leírom konkrétan mire gondoltam!
Az ismerősöm amikor sír a gyerek már csinálja a kaját a gyereknek és nem kis adagot,ha kell óránként,mintha azért tenné,hogy addig is csöndben legyen,ez azért már tömésnek számit,nem hiszem,hogy az a gyerek állandoan éhes lenne.... vagy rosszul láttom,hogy azért igy tényleg nem kellene,én szóltam neki erre ő csak annyit mondott,hogy éhes! óránként?
Ekkora hülyeséget....már ne is haragudj!Hogy lehet azt írni h tömjük a babánkat!Ilyen nincs!!!' babát nem lehet tömni,nem kacsa v liba.....érted?
Ő is egy emberi lény akinek vannak érzései és ezt ki is mutatja!Tudja Ő is h éhes v fáradt v akármi amit sírással jelez...tudod ugye?Nahhh és akkor jön anyuci aki megeteti v leteszi!A baba annyit eszik amennyi jól esik neki!Az Én kislányom 10 hós lesz szombaton,3350g 53 centivel született és most 8500 g és 76 centi!Filigrán kisbaba és olyan mint a zsizsik 1 percre sem áll meg,5 hónapos kora óta tápszert kap,ill előtte is már pótolni kellett!Jahhh és most este lefekvéskor és reggel is van h 270 ml tápszert megeszik,nem szívesen húzom ki a szájából ha jóízűen megeszi,tudod akkor sírna és zaklatott lenne!
Felfogtad???
jól van már anyukák elég legyen nem kell már annyira támadni a kérdezőt ,elmondta mire gondolt sőt még azt is hogy nem vitatárgynak szánta!!
Nyugodjunk már leeeee!
Olyan sok szar van a világban ,legalább mi anyukák kismamák tarsunk össze!!
Üdv egy 11 hós baba anyukája Nikol
Ez így már mindjárt másként hangzik.
Én is valószínűtlennek tartom, hogy óránként éhes az a baba. Inkább a hasfájásra gyanakodnék. Kvázi az én fiam is inkább még evett volna, akkor is, ha a büfi - mint írtam korábban - kínozta a kis gyomrát. Ha vagy olyan jóban az ismerősöddel, javasold neki, hogy inkább próbálja meg más módszerekkel büfiztetni. Nekünk a fenékpüfölgetés jött be, miközben a karunkon tartjuk a babát. De a döntögetős módszer is szokott segíteni. Vagy próbálja meg inkább vízzel megitatni, ha sír. Egy tápszeres babával ugyanis könnyebb beállni a 3 óránkénti etetésre, mint egy anyatejessel. A tápszert ugyanis nehezebben, illetve tovább tart feldolgozni a kis gyomruknak, így ha állandóan utánpótlást kap, akkor tényleg megfájdulhat a hasa, s én saját tapasztalatból tudom, hogy ők hiszik, ha esznek, megoldódik minden baj. S sajnos, mi kezdő anyukák partnerek vagyunk ebben.
Máskor konkrétabban fogalmazd meg a kérdést, s talán mi sem esünk neked. Pláne, ha az ismerősödön szeretnél segíteni, mert a korábbi válaszok - információhiány miatt - nem igazán téged támasztanak alá, holott ebben a speciális helyzetben könnyen lehet, hogy igazad van.
15.16-os voltam
Mi is tápszeresek vagyunk már a kezdetektől, mert a törpe nem akart szopni, én meg nem tudtam lefejni, így 1 hónap után elapadtam.
Nekem épp az ellenkező a problémám, mert az én gyerekem meg olyan mennyiségeket akarna megenni, hogy félelmetes, és nem merem igény szerint etetni. Anyám még poénkodni is szokott rajt, hogy éheztetem a gyereket. 7 hetesek vagyunk, 5 kiló, és 57 centi. És nem kövér!
A méretei alapján 5X150 ml-t kéne ennie, ami ugye 750. Ehhez képest mi napi 7 alkalommal megesszük a 120-at, ami 840. De általában még ez sem elég neki, ilyenkor teázunk rá valamennyit. Én nem merek többet adni neki a tápszerből. Pedig ha tömni akarnám, nem foglalkoznék vele, megehetné a magáét, nem?
Szóval azért nem fogom hasfájásnak kitenni, meg állandóan zabáltatni, hogy a tanácsadáson mi büszkélkedhessünk a legnagyobb testsúllyal. Az, hogy nagy súlyú egy baba, nem feltétlenül jelenti azt, hogy csuda egészséges, meg hogy nagy és erős.
Szerintem a mostani táplálás kihat a felnőttkori dolgaira, nem a testsúlyra gondolok, hanem a táplálás milyenségére. Ha már most leterhelem a kis emésztőrendszerét, lehet hogy olyan problémát okozok, ami miatt később szenvedni fog.
Lehet, hogy hülység, nem tudom, de én sem értek egyet a "töméssel".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!