Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért tömik a tápszeres...

Miért tömik a tápszeres babákat az anyukák?

Figyelt kérdés

Nem egy ismerősöm van aki dicsekszik hogy mekkora már a babája,közben tápszeres és a védönő szerint is ha tápszeres baba akkor megvan adva,hogy mennyinek kell lenni-e,ha sokkal több akkor azt már túl etetésnek hívják!

Ezt onnan tudtam meg,hogy amikor 3 hónaposan nézte a védönő a babám súlyát,(éppen elköltöztünk és más lett a védönőnk) akkor kérdezte,hogy ugye anyatejesen mert amúgy ez sok lenne,persze a kisfiam csak szopizik!

Tudom,hogy ők nem tehetnek róla,hogy nincs tejük,de ezt szerintem akkor sem igy kellene csinálni!Csak a verseny miatt (amit ugye sokan annak tekintenek) vagy nem értem,remélem valaki elmagyarázza!!!

Ne vita kérdésnek szántam!

2009. júl. 9. 14:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%

ez olyan mintha azt mondanád hogy pl. egy 20 éves nő aki vegetáriánus az csak 50 kilo lehet de aki hust is eszik annak többnek kell lennie!!!

fa sz s ág

2009. júl. 9. 15:19
 12/23 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, mire a végére értem, már ki is robban a vita.

Utolsó voltam

2009. júl. 9. 15:19
 13/23 anonim ***** válasza:
83%

hagyd már ezt a hülyeséget!

akkor azt is mondhatnánk, hogy az "anyatejes" babák anyukái, meg ha kell, ha nem, állandóan szoptatják a babáikat, 100 évig.

Na, ez hogy esik neked??!!!

Ne általánosíts!

2009. júl. 9. 15:24
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Igy van pl az áén kisfiam tegnap este csinált olyan hogy az esti tápit teljesen kihagyta ,egyszerüen nem kellett neki!

Ez volt este 9 kor ,és reggel fél 9 ig aludt,éjjel sem ébredt meg!!

Nem igaz hogy tömik,nem is értem ezt a kérdést!!

Én sem tömtem pedig sajna 1.5 hós koráig sikerült csak szopiztatnom!

És onnantól kezdve csak tápot eszünk!!

Születési súlyunk 3150gr volt és most 11 hósan vagyunk 9000gr-ok védőnő szerint teljesen normális!!

2009. júl. 9. 15:26
 15/23 A kérdező kommentje:

Tényleg neharagudjatok a kérdésért,leírom konkrétan mire gondoltam!

Az ismerősöm amikor sír a gyerek már csinálja a kaját a gyereknek és nem kis adagot,ha kell óránként,mintha azért tenné,hogy addig is csöndben legyen,ez azért már tömésnek számit,nem hiszem,hogy az a gyerek állandoan éhes lenne.... vagy rosszul láttom,hogy azért igy tényleg nem kellene,én szóltam neki erre ő csak annyit mondott,hogy éhes! óránként?

2009. júl. 9. 15:30
 16/23 anonim ***** válasza:
74%

Ekkora hülyeséget....már ne is haragudj!Hogy lehet azt írni h tömjük a babánkat!Ilyen nincs!!!' babát nem lehet tömni,nem kacsa v liba.....érted?

Ő is egy emberi lény akinek vannak érzései és ezt ki is mutatja!Tudja Ő is h éhes v fáradt v akármi amit sírással jelez...tudod ugye?Nahhh és akkor jön anyuci aki megeteti v leteszi!A baba annyit eszik amennyi jól esik neki!Az Én kislányom 10 hós lesz szombaton,3350g 53 centivel született és most 8500 g és 76 centi!Filigrán kisbaba és olyan mint a zsizsik 1 percre sem áll meg,5 hónapos kora óta tápszert kap,ill előtte is már pótolni kellett!Jahhh és most este lefekvéskor és reggel is van h 270 ml tápszert megeszik,nem szívesen húzom ki a szájából ha jóízűen megeszi,tudod akkor sírna és zaklatott lenne!

Felfogtad???

2009. júl. 9. 15:32
 17/23 anonim ***** válasza:
88%
Vitte az ismerősöd a cumisüveget. És akkor? Ha már itt tartunk az anyatejes babák meg ha egyet nyikkannnak, már kapják is a szájukba a cict. Na, hogy esik ez az általánosítás? Egyik előző vagyok.
2009. júl. 9. 15:39
 18/23 anonim ***** válasza:
45%

jól van már anyukák elég legyen nem kell már annyira támadni a kérdezőt ,elmondta mire gondolt sőt még azt is hogy nem vitatárgynak szánta!!

Nyugodjunk már leeeee!

Olyan sok szar van a világban ,legalább mi anyukák kismamák tarsunk össze!!

Üdv egy 11 hós baba anyukája Nikol

2009. júl. 9. 15:40
 19/23 anonim ***** válasza:

Ez így már mindjárt másként hangzik.

Én is valószínűtlennek tartom, hogy óránként éhes az a baba. Inkább a hasfájásra gyanakodnék. Kvázi az én fiam is inkább még evett volna, akkor is, ha a büfi - mint írtam korábban - kínozta a kis gyomrát. Ha vagy olyan jóban az ismerősöddel, javasold neki, hogy inkább próbálja meg más módszerekkel büfiztetni. Nekünk a fenékpüfölgetés jött be, miközben a karunkon tartjuk a babát. De a döntögetős módszer is szokott segíteni. Vagy próbálja meg inkább vízzel megitatni, ha sír. Egy tápszeres babával ugyanis könnyebb beállni a 3 óránkénti etetésre, mint egy anyatejessel. A tápszert ugyanis nehezebben, illetve tovább tart feldolgozni a kis gyomruknak, így ha állandóan utánpótlást kap, akkor tényleg megfájdulhat a hasa, s én saját tapasztalatból tudom, hogy ők hiszik, ha esznek, megoldódik minden baj. S sajnos, mi kezdő anyukák partnerek vagyunk ebben.

Máskor konkrétabban fogalmazd meg a kérdést, s talán mi sem esünk neked. Pláne, ha az ismerősödön szeretnél segíteni, mert a korábbi válaszok - információhiány miatt - nem igazán téged támasztanak alá, holott ebben a speciális helyzetben könnyen lehet, hogy igazad van.

15.16-os voltam

2009. júl. 9. 15:43
 20/23 anonim ***** válasza:

Mi is tápszeresek vagyunk már a kezdetektől, mert a törpe nem akart szopni, én meg nem tudtam lefejni, így 1 hónap után elapadtam.

Nekem épp az ellenkező a problémám, mert az én gyerekem meg olyan mennyiségeket akarna megenni, hogy félelmetes, és nem merem igény szerint etetni. Anyám még poénkodni is szokott rajt, hogy éheztetem a gyereket. 7 hetesek vagyunk, 5 kiló, és 57 centi. És nem kövér!

A méretei alapján 5X150 ml-t kéne ennie, ami ugye 750. Ehhez képest mi napi 7 alkalommal megesszük a 120-at, ami 840. De általában még ez sem elég neki, ilyenkor teázunk rá valamennyit. Én nem merek többet adni neki a tápszerből. Pedig ha tömni akarnám, nem foglalkoznék vele, megehetné a magáét, nem?

Szóval azért nem fogom hasfájásnak kitenni, meg állandóan zabáltatni, hogy a tanácsadáson mi büszkélkedhessünk a legnagyobb testsúllyal. Az, hogy nagy súlyú egy baba, nem feltétlenül jelenti azt, hogy csuda egészséges, meg hogy nagy és erős.

Szerintem a mostani táplálás kihat a felnőttkori dolgaira, nem a testsúlyra gondolok, hanem a táplálás milyenségére. Ha már most leterhelem a kis emésztőrendszerét, lehet hogy olyan problémát okozok, ami miatt később szenvedni fog.

Lehet, hogy hülység, nem tudom, de én sem értek egyet a "töméssel".

2009. júl. 9. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!