Miért "sértegetik" a tápszeres babákat?
Mit foglalkozol vele?Nem kell velük törődni!Az én tápszeres babám pl nem olyan nagyfejű,mint itt a szomszédomban egy anyatejes kislánynak szegénynek akkora kis feje van,csodájára járnak,mig az enyémnek szép,formás! :)
Meg amúgysem az a lényeg,hanem hogy jóllakjon,és egészséges legyen!!
Meg kell tanulni neked is elmenni ezek mellett a rosszindulatú megjegyzések mellett. (én már megtanultam egyik fülemen be, másikon kiereszteni az ilyeneket)
Kisfiam is kapott tápszert születésétől fogva, tény, hogy mellette szopizott is 5 hónapos koráig, de nagyon keveset. De pont a családban fordult elő, hogy egy kizárólagosan anyatejes baba 3 hónaposan az én kisfiamhoz képest tényleg egy nagy michelin-babának nézett ki, holott sokan mondják, hogy a tápszeres babák nagyfejűek... hát a fenéket!
Fölösleges újrakezdeni ezt a vitát. A bunkók hozzáállásán úgysem tudsz változtatni. Csak a normális hangú véleményeket halld meg, mert ilyen is akad bőven.
Mindenki tudja, hogy milyen nehéz a tápszeres anyukáknak, csak egyszerűen egyesek nem tudnak visszavenni sz egójukból meg a rosszindulatukból és folyton megjegyzéseket tesznek és általánosítanak. El kell fogadni, hogy vannak ilyen emberek és lesznek is.
De félreértés ne essék! A másik oldalról is érkeznek ugyanilyen rossz indulatú vélemények a szopis anyukákra. Szóval szerintem már értitek, mire akarok kilyukadni. Nem szabad felvenni! Mindenki a legjobb tudása és szándéka szerint végzi a gyermeke táplálását, hiszen ő(k) a legfontosabb(ak) nekünk.
PEACE!
Mi is tápszeresek vagyunk. Mivel otthon magyarországon átesett az emberiség már a ló túlóldalára (ezt nyúgdijas védönö mondta) és az orvosok mind a védönök csak egy szemléletet tudnak nézni az pedig az anyatej. így ezt súlykolják az anyákba és azt hogy fujj tápszer.
külföldön élek, és itt a szülés felkészítön kitértek a cumisüvegeztetésre is, mert a 8 nöböl 4-nek 3 hónap után vissza kellett mennie dolgozni.
majd a korházbemutatkozáson is elmondta a korház hogy ök nem szoptatás barát korház, vagy is nem kötelezö szoptatni, annak mutatják meg és segítenek aki kéri. így rá volt írva a papiromra hogy szoptatok, de anya kérésére tápszer is. nem volt egy csepp tejem sem pedig szinte állandóan a szoptatós szobában ültem. és még elötejem sem jött. a sok segítségre nagy nehezen 20 mili jött le ami a legtöbb volt. így maradt a tápszer. még a védönönk próbált, de ö is látta hogy itt több nem lesz.
de a korházban is egy anyatejes baba anyukájának (egyik ismerösöm pont ö is akkor szült mint én) mondta neki a növér hogy hiába van rengeteg teje, ha jól akar aludni éjszaka akkor adjon az elejétöl tápit neki estére plusszban. a csajnak bejött és neki is csak 1x kelt fel a gyerek, napközben meg csak szoptatott.
az anyatej összetétele megegyezik a starttápszerrel.
nekünk nagy a bébi, de az ismeröseim között 2 anyatejes is nagyobb mint a mienk.
anyukám mondta hogy mikor én születtem nem adtak neki tápszert 3 hós koromra még nem voltam 5 kilós, alig fejlödtem, mert a védönö már akkor anyatej párti volt, és tiltotta így 3 hósan a doki sajnált meg. a röhely hogy mindig is zabálhatékom van (csak a sok fogyokúra miatt nem vagyok túlsúlyos) és azt olvastam, ez attól is lehet hogy 3 hónapig nem adtak rendesen enni nekem.
Igen ,igazad van.Az anyatej szép és jó.De amiatt, hogy a védőnők és gyerekorvosok ennyire anyatej pártiak, hány anya készült már ki idegileg? Túlzásokba esnek szerintem.
1: akinek tápszeres a picije, nem tehet róla, hogy így alakult
2:attól még lehet egészséges a gyerek
Nagyon gáz, hogy mindenhol csak a szoptatást ismerik el.Az én anyukám se tudott szoptatni, de nem azért, mert nem volt teje, hanem mert lusták voltunk szopni.Szegény teljesen kiborult annak idején, és arra rá is ment a teje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!