Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért "sértegetik" a tápszeres...

Miért "sértegetik" a tápszeres babákat?

Figyelt kérdés
Olyan nagyon rosszul tud esni....Már itt is olvastam több hozzászólást,mely szerint a tápszeres babák michlen-babák,nagyfejűek...stb.Miért kell ezt?Véleményem és tapasztalatom szerint egy anyatejes baba is lehet nagyon duci,és egy tápszeres baba is lehet formás/vékony.Hölygek ez a 21. század!A mai tápszerek már olyan jól kifejlesztettek,hogy több orvos szerint is SZINTE egyenlő az anyatejjel!Természetesen a szopizásnak rengeteg előnye van,hisz ott a közelség,a szoros testi kapcsolat és még sorolhatnám.De akkor most mi ,tápszeres babák anyukái szégyelljük el magunkat amiért nem tudunk szoptatni?Nem öröm ez nekünk sem!Azt a pénzt rá tudnánk költeni a babára,és azért azt se felejtsük el mennyi plusz munkával jár a cumisüvegeztetés!(sterilizálás,vízforralás,tápszer elkészítés amíg gyermekünk szívszaggatóan sír,mert már türelmetlen)Szóval egy a mondandóm lényege:Ne bántsatok minket,elég baj ez nekünk! :,( :,(
2011. febr. 3. 08:17
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
60%

Mit foglalkozol vele?Nem kell velük törődni!Az én tápszeres babám pl nem olyan nagyfejű,mint itt a szomszédomban egy anyatejes kislánynak szegénynek akkora kis feje van,csodájára járnak,mig az enyémnek szép,formás! :)

Meg amúgysem az a lényeg,hanem hogy jóllakjon,és egészséges legyen!!

2011. febr. 3. 08:22
 2/48 anonim ***** válasza:
74%

Meg kell tanulni neked is elmenni ezek mellett a rosszindulatú megjegyzések mellett. (én már megtanultam egyik fülemen be, másikon kiereszteni az ilyeneket)

Kisfiam is kapott tápszert születésétől fogva, tény, hogy mellette szopizott is 5 hónapos koráig, de nagyon keveset. De pont a családban fordult elő, hogy egy kizárólagosan anyatejes baba 3 hónaposan az én kisfiamhoz képest tényleg egy nagy michelin-babának nézett ki, holott sokan mondják, hogy a tápszeres babák nagyfejűek... hát a fenéket!

2011. febr. 3. 08:25
 3/48 anonim ***** válasza:
100%

Fölösleges újrakezdeni ezt a vitát. A bunkók hozzáállásán úgysem tudsz változtatni. Csak a normális hangú véleményeket halld meg, mert ilyen is akad bőven.

Mindenki tudja, hogy milyen nehéz a tápszeres anyukáknak, csak egyszerűen egyesek nem tudnak visszavenni sz egójukból meg a rosszindulatukból és folyton megjegyzéseket tesznek és általánosítanak. El kell fogadni, hogy vannak ilyen emberek és lesznek is.

De félreértés ne essék! A másik oldalról is érkeznek ugyanilyen rossz indulatú vélemények a szopis anyukákra. Szóval szerintem már értitek, mire akarok kilyukadni. Nem szabad felvenni! Mindenki a legjobb tudása és szándéka szerint végzi a gyermeke táplálását, hiszen ő(k) a legfontosabb(ak) nekünk.

PEACE!

2011. febr. 3. 08:26
 4/48 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg ne foglalkozz velük! Semmi értelme!Sajnos nem mindenki tud szoptatni, de erről senki nem tehet.Nem lehet általánosítani sem.Az, hogy egy baba milyen alkat, duci vagy sem, egyértelműen genetika kérdése.Én pl alacsony vagyok, és vékony, és a kislányom időre született 2510 g-mal. Én meg emiatt éreztem magam rosszul, hogy ennyire pici. Most 4 hónapos, és 5270 g, míg a korabeli babák 6-7 kilósak.Most essen rosszul? Nem! Az a lényeg, hogy egészséges, szépen fejlődik, mindent időben csinál, és hogy boldog, kiegyensúlyozott baba. Én szoptatom ugyan, de lehet, már nem sokáig, mert kevés már a tejem.Meg se halld, ha valaki leducizza a tápszeres babákat!!
2011. febr. 3. 08:29
 5/48 anonim ***** válasza:
78%
Csatlakozom az előttem szólóhoz.Különben is a tápszeres baba könnyebben rászoktatható a normál ételre.Tapasztalat,a nagyobbik lányom tápszeres volt(hozzá táplálós),a kisebbik anyatejes és még 1 éves korában is kínlódtam a táplálásával,mert nem akart kiskanállal és cumisüvegből enni.(igaz könnyebben leszokott a cumisüvegről:xD)
2011. febr. 3. 08:29
 6/48 anonim ***** válasza:
75%

Mi is tápszeresek vagyunk. Mivel otthon magyarországon átesett az emberiség már a ló túlóldalára (ezt nyúgdijas védönö mondta) és az orvosok mind a védönök csak egy szemléletet tudnak nézni az pedig az anyatej. így ezt súlykolják az anyákba és azt hogy fujj tápszer.

külföldön élek, és itt a szülés felkészítön kitértek a cumisüvegeztetésre is, mert a 8 nöböl 4-nek 3 hónap után vissza kellett mennie dolgozni.

majd a korházbemutatkozáson is elmondta a korház hogy ök nem szoptatás barát korház, vagy is nem kötelezö szoptatni, annak mutatják meg és segítenek aki kéri. így rá volt írva a papiromra hogy szoptatok, de anya kérésére tápszer is. nem volt egy csepp tejem sem pedig szinte állandóan a szoptatós szobában ültem. és még elötejem sem jött. a sok segítségre nagy nehezen 20 mili jött le ami a legtöbb volt. így maradt a tápszer. még a védönönk próbált, de ö is látta hogy itt több nem lesz.

de a korházban is egy anyatejes baba anyukájának (egyik ismerösöm pont ö is akkor szült mint én) mondta neki a növér hogy hiába van rengeteg teje, ha jól akar aludni éjszaka akkor adjon az elejétöl tápit neki estére plusszban. a csajnak bejött és neki is csak 1x kelt fel a gyerek, napközben meg csak szoptatott.

az anyatej összetétele megegyezik a starttápszerrel.

nekünk nagy a bébi, de az ismeröseim között 2 anyatejes is nagyobb mint a mienk.

anyukám mondta hogy mikor én születtem nem adtak neki tápszert 3 hós koromra még nem voltam 5 kilós, alig fejlödtem, mert a védönö már akkor anyatej párti volt, és tiltotta így 3 hósan a doki sajnált meg. a röhely hogy mindig is zabálhatékom van (csak a sok fogyokúra miatt nem vagyok túlsúlyos) és azt olvastam, ez attól is lehet hogy 3 hónapig nem adtak rendesen enni nekem.

2011. febr. 3. 08:30
 7/48 A kérdező kommentje:
Igazából még tudjátok mi tűnt fel?A kórházban kapott csomagban lévő újágok több mint fele ellát jó tanácsokkal,hogy mennyire jó a szoptatás,és hogyan miként,de velünk mi lesz?Soha szinte egyetlen szó sem esik a tápszeres babákról....Pedig azért szerintem nekünk is jól jönne pár jó tanács...
2011. febr. 3. 08:34
 8/48 anonim ***** válasza:
75%

Igen ,igazad van.Az anyatej szép és jó.De amiatt, hogy a védőnők és gyerekorvosok ennyire anyatej pártiak, hány anya készült már ki idegileg? Túlzásokba esnek szerintem.

1: akinek tápszeres a picije, nem tehet róla, hogy így alakult

2:attól még lehet egészséges a gyerek

Nagyon gáz, hogy mindenhol csak a szoptatást ismerik el.Az én anyukám se tudott szoptatni, de nem azért, mert nem volt teje, hanem mert lusták voltunk szopni.Szegény teljesen kiborult annak idején, és arra rá is ment a teje!

2011. febr. 3. 08:44
 9/48 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, ne foglalkozz vele. Én 1 évig szoptattam, most pedig tápszert kap a babám, mert a tejtől megy a hasa. Senkinek nem kötöm az orrára, hogy mit iszik. Én meg rosszul vagyok a 2 éves cicin lógó gyerekektől, de sose nyilvánítok anyuka előtt véleményt, mögötte sem, mikor vidáman csicsergi, hogy éjszaka még 3 x szopik a gyerek. Ő dolga. Az, hogy mekkora a gyerek feje genetika, nem pedig táplálás függő. Anyukám mikor minket szült már 3 és fél hónaposan bölcsibe adott, akkor így volt divat, és még hülyének nézték, hogy szoptat. Mindig minden változik.
2011. febr. 3. 08:48
 10/48 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván mindenki szoptatja a babáját először, ha tudja és nem tápszerre költ. De ha nem megy (tök mindegy, hogy miért), akkor nem megy és kész, ezt el kell fogadni. Egyáltalán nem igaz, hogy a tápszeres babák betegesebbek vagy épp ducibbak stb. Ezek a dolgok is sok mindentől függenek. Szerintem nem tragédia, ha valaki nem tud szoptatni. Én először tudtam, aztán nem, ez van.
2011. febr. 3. 08:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!