Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért "sértegetik" a tápszeres...

Miért "sértegetik" a tápszeres babákat?

Figyelt kérdés
Olyan nagyon rosszul tud esni....Már itt is olvastam több hozzászólást,mely szerint a tápszeres babák michlen-babák,nagyfejűek...stb.Miért kell ezt?Véleményem és tapasztalatom szerint egy anyatejes baba is lehet nagyon duci,és egy tápszeres baba is lehet formás/vékony.Hölygek ez a 21. század!A mai tápszerek már olyan jól kifejlesztettek,hogy több orvos szerint is SZINTE egyenlő az anyatejjel!Természetesen a szopizásnak rengeteg előnye van,hisz ott a közelség,a szoros testi kapcsolat és még sorolhatnám.De akkor most mi ,tápszeres babák anyukái szégyelljük el magunkat amiért nem tudunk szoptatni?Nem öröm ez nekünk sem!Azt a pénzt rá tudnánk költeni a babára,és azért azt se felejtsük el mennyi plusz munkával jár a cumisüvegeztetés!(sterilizálás,vízforralás,tápszer elkészítés amíg gyermekünk szívszaggatóan sír,mert már türelmetlen)Szóval egy a mondandóm lényege:Ne bántsatok minket,elég baj ez nekünk! :,( :,(
2011. febr. 3. 08:17
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
10.29 vagyok, lemaradt hogy a tápszert is meg fogja szertni, mert a tejpép íze valahol átmenet az anyatje és tápi között, néha pép helyett próbáld a tápszert mert nekünk is először kevéséb jóízűen ette, de ette. Aztán egyre többet, most meg már egyformán szereti a tejpépet és tápszert is.
2011. febr. 3. 11:04
 22/48 anonim ***** válasza:

Köszi szépen! Nem adjuk fel! A védőnőnk is a vaníliás tejpépet javasolta,ha végképp csődöt mond a tápszer. Próbálkozunk tovább!

10:48:))

2011. febr. 3. 11:14
 23/48 anonim ***** válasza:
Sok sikert! Én fiam eszi (uzsira kapja) a sárgabarackos, kekszes-piskótás pépeket is, ezek is nagyon finomak.
2011. febr. 3. 11:19
 24/48 anonim ***** válasza:
100%
Nyolc hónapig csak fejtem a gyereknek mert nem tudott szopizni.Hát azt a nyolc hónap poklot nem kívánom senkinek.Számtalan mellgyulladás, rengeteg etetés utáni átvirrasztott éjszaka-menni kellett fejni- után úgy döntöttem nekem ebből elég.Azóta kap Mildibét imádja és sokkal jobb lett minden.Több időm van, rá, nem kell mindent hozzám időzíteni(a fejés miatt) és továbbra is szépen fejlődik.Úgyhogy semmi gond a tápszerrel, jó hogy van.Sőt ha elmúlt egy éves tej helyett még továbbra is kapja, mert csak szép lassan váltunk át a tejitalra.
2011. febr. 3. 11:29
 25/48 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a kórházból is úgy jöttünk haza, hogy volt tápszer receptem-ki is váltottuk-, mert így nyugodtabb voltam, hogyha mégsem lenne tejem akkor tudjak mihez nyúlni, enni adni a gyerekemnek.
2011. febr. 3. 11:31
 26/48 A kérdező kommentje:
:) Köszönöm a sok választ!Vigyázzatok a babáitokra és magatokra is!
2011. febr. 3. 14:30
 27/48 Brigitta04 ***** válasza:
100%

Szia.

Én ugy vettem észre nem csak a tápszeres babák anyukáit hanem a szoptatni nem tudó anyukákat is előszeretettel szidják!Első babás anyuka vagyok igaz már 35 éves de én a terhességem alatt eldöntöttem magamban ha nem lesz vagy nem megy a szoptatás akkor tápszer,mivel valami kell a babának.Tejem lett annyi csak a baba nem akart szopni rendesen ezért kb 5-6 hetes korátol CSAK fejem a tejet.Most lesz 8 honapos!!!!Hál jó égnek a mellgyuladást elkerültem de a kezem az tropára ment de csináltam!!!Kiváncsi lennék a könnyen szoptaó édesanyák küzöl hányan csinálnák végig ezt vagy éppen azt az utat amig küzd az ember az anyatejért???A legegyszerübb leszolni a másikat!

2011. febr. 3. 20:43
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
én nem csináltam volna végig, minden tiszteletem.
2011. febr. 3. 20:52
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

Hali!

En 4,5 honapig szoptattam a fiamat de 2 honapos koratol kezdve minden este kapott tapszert mert estere mar olyanok voltak a melleim mint ket kiurult tejes zacsko,alig volt benne tej. Ezen az oldalon mar meg is kaptam,hogy ilyen nincs mert a tej mindig termelodik, hat nalam ez nem jott be.

Ja meg az sem igaz,hogy a fiam magat valasztotta el pedig tenyleg. Megjott a menstruaciom es onnantol kezdve nem kellett neki a tej, mondjuk mindig is lusta volt szopni.

En is kaptam hideget meleget de mar nem erdekel.

Ja es az en kornyezetembe minden baba racafolt, pont az anyatajesek voltak ducik es nagy fejuek. Az enyem meg 18 honaposan volt 10,6 kg es 89 cm.

Szoval batran kimerem jelenteni,hogy nem igaz,hogy a a tapszeresek ducik!!!

2011. febr. 3. 22:00
 30/48 anonim ***** válasza:
"ducibbak" bocsi elirtam
2011. febr. 3. 22:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!