Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért "sértegetik" a tápszeres...

Miért "sértegetik" a tápszeres babákat?

Figyelt kérdés
Olyan nagyon rosszul tud esni....Már itt is olvastam több hozzászólást,mely szerint a tápszeres babák michlen-babák,nagyfejűek...stb.Miért kell ezt?Véleményem és tapasztalatom szerint egy anyatejes baba is lehet nagyon duci,és egy tápszeres baba is lehet formás/vékony.Hölygek ez a 21. század!A mai tápszerek már olyan jól kifejlesztettek,hogy több orvos szerint is SZINTE egyenlő az anyatejjel!Természetesen a szopizásnak rengeteg előnye van,hisz ott a közelség,a szoros testi kapcsolat és még sorolhatnám.De akkor most mi ,tápszeres babák anyukái szégyelljük el magunkat amiért nem tudunk szoptatni?Nem öröm ez nekünk sem!Azt a pénzt rá tudnánk költeni a babára,és azért azt se felejtsük el mennyi plusz munkával jár a cumisüvegeztetés!(sterilizálás,vízforralás,tápszer elkészítés amíg gyermekünk szívszaggatóan sír,mert már türelmetlen)Szóval egy a mondandóm lényege:Ne bántsatok minket,elég baj ez nekünk! :,( :,(
2011. febr. 3. 08:17
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
66%

Nem olvastam végig, mert csak felidegesíteném magam.

De azért mert tudatlanok! Mert azt hiszik, hogy nekik ment akkor mindenkinek megy! Mert a média ezt fújja! Mert úgy érzik, hogy ezáltal többek!

Az én lányom is tápszeres volt. Kaptam szépen depressziót, idegösszeomlást, mert mindenhol mindenki megalázott, sértegetett. Hát nagy lósz@rt nekik. Nem vagyok gonosz, de kívánom nekik, hogy éljék át azt amit annyira lenéznek!

A lányom nem lett felfújt, nem lett kövér, nem lett nagyfejű, nem nőtt szarva és még csak patája sincs!!!!!

Átlagon felüli intelligenciája van, alig másfél évesen 2 éveseknél magasabb szinten áll. S ezt nem én mondom, hanem szakember! Igaz, hogy magas, de kifejezetten vékonyka 10,5 kg a 90 cm-hez. A magasságát viszont apukájától örökölte.

Szóval ősanyák akik szoptatnak és lenézik a tápszereseket mélyen nézzenek magukba! A többieknek pedig tiszteletem.

Amúgy pedig hamar törölni fogják a kérdést, mert provokáló...csak épp azokat nem törlik, amelyek szapulják a tápszereseket!

2011. febr. 3. 09:30
 12/48 anonim ***** válasza:
45%

Mert tahók!! Az én kislányom tápszeres 3 hetes kora óta, nem nagyfejű, nem beteges. Most 1 éves de még az orra sem folyt soha és még láza sem volt. Egyszer volt 37, 5 amikor kijöttek az első fogai, ennyi volt és más semmi, pedig az 1 év alatt én és az apja is voltunk betegek , de Ő nem kapta el. Állítólag a tápszeres baba beteges lesz, nem lesz jó az immunrendszere stb, na ez nálam megdőlt.

Nem foglalkozom a tahó beszólásokkal, főleg így , hogy a gyerek rácáfol a "papírformára"!

2011. febr. 3. 09:55
 13/48 anonim ***** válasza:
100%

nos, amióta a szomszéd asszonyom állandóan azzal zaklat, hogy miért nem teszek meg mindent azért, hogy tudjak szoptatni (mindent megtettem) és ez az asszony már vasárnap délelőttönként is alkoholszagú, szóval azóta tudom, hogy a legkevésbé sem szabad ezzel a témával törődni. Meg van nekem is a véleményem az anyatejes babákról, nem hangoztatom sehol, itt sem fogom.

Az én gyerekeim gyönyörűek, okosak és nagyon boldog babák attól, hogy tápszeresek. és PONT. A legkevésbé sem vagyok kíváncsi szűk látókörű emberek véleményére.

2011. febr. 3. 09:59
 14/48 anonim ***** válasza:
100%
én nagyon sokat szenvedtem a szoptatással, és itt is sulykolja a védőnő meg az orvos is. Olyan fáradt voltam hogy csak na. És alig tudtam bevezetni a kajákat is. Szóval a szoptatásnak van sok hátránya. Szerintem sokkal előbb elkezdhettem volna a tápszert adni és a gyerek is jobban érezte volna magát.
2011. febr. 3. 10:11
 15/48 anonim ***** válasza:
100%
ja és írtó nagy feje van, mint a nagyapjának:D
2011. febr. 3. 10:11
 16/48 anonim ***** válasza:

Sajnos a védőnők és gyerekorvosok valóban hatalmas terheket tesznek az anyákra, és azt sugallják hogy ha nem szoptatsz akkor a gyereked beteges lesz és dagadt. Mert most ez az új orvos felfogás.

Oké az anyatej jó, egészséges. De a tápszer is, különben nem szabadna adni újszölötteknek is!

Kisfiam 4,5 hóig kizárólag csak szopott, aztán elkezdett egyre ingerültebb, vékonyabb lennii, nem volt elég tejem már. A gyermekorvosom -minden tiszteletem övé- azonnal mondta hogy tápszert ír fel és az miyen fincsi lesz mert direkt vaníliásat adott kipróbálni, meg mondta hogy szépem megnő tőle - magyarán aranyosan, kedvesen vezette fel nekem nem pedig azt szajkózta hogy nem ad tápszert hanem szoptassak, szoptassak aztán majd lesz több tej.

Mert a védőnő kiakadt hogy jaj, hát tegyem mellre többször meg fejjek, meg igyak teát....mondtam neki hogy csináltam én mindent amit lehetett, egy ét múéva megint mondta hogy fejjek meg tea meg bogyó meg minden mert hogy egy ennyi idős babának ANYATEJ kell.

Nem is beszélve olyan rokonról, aki meg egyenesen lehülyézett hogy tápszert merek adni a gyereknek, mert mondta hogy amikor az ő gyereke nem akart szopni akkor ő nemadott nei mást mert igenis a gyerek tanuéja meg hogy vagy anyatej vagy nem eszik.....................na ez kiverte nálam a biztosítékot. Ha nem lenne alapból nyugodt a természetem, megmondtam volna nkei hogy bocsika de nekem a gyerekem jóllakottsága és fejlődése ezerszer fontosabb minthogy verhessem a mellem hogy 1 éves korig szopiztattam.

Mellesleg a csak anyatejes rokon gyereknek fiammal egyidős korában másfél-2 kilóval volt nagyobb a súlya, olyannyira hogy nem akart megmoccanni sem, enyém már 5 hónaposan mászott, rokon baba pedig még a fejét is alig emelte..szóval no comment.

Másik rokon kisbabája csak anyatejes, 3 hónappal fiatalabb mint a tászeres fiam, és 1 kilóval nehezebb. Pedig a fiam most már szép, formás gyerek, nem olyan kis vézna ami a kevés tejem miatt volt. Még mindig a hideg kiráz amikor eszembe jut hogy rokonom azt tanácsolta (mit tanácsolta, utasított szinte) hogy ne adjak táoszert mert az hülyeség, hanem inkább ha nem akar szopni akkor hagyjak ki egy átkezést, ha következőnél sem, akkor hagyjam ki azt is. Magyarán inkább éhezzen minthogy tápszeres legyen.......

2011. febr. 3. 10:29
 17/48 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 09:30 vagyok

Na nekem meg ez nem megy a fejembe az istennek se. Miért éhezteti valaki a gyerekét szándékosan csak azért, mert szoptatni akar. Miért nem látja be, hogy nem megy?

Miért kiáltják ki a tápszert az ördög művének?

Hogy tarthatja magát anyának az, aki éhezteti a gyerekét a saját ostoba, szűk látókörű elvei miatt?

2011. febr. 3. 10:33
 18/48 anonim ***** válasza:
Kedves 10:29-es ( bocs, hogy most nem a kérdésre válaszolok) nálunk ugyanez van.4,5 hónapos, kevés már a tejem , mert óránként szopizna, és keveseket hízik.A doki felírt tápszert.De nem fogadja el.Kiüti a kezemből az üveget, sír, még a fejét is elfordítja.Pedig cici után kapja.Próbáltam már szoptatás előtt, után, üvegből , fecskendőből (azonnal kiköpi), anyatejjel keverve..A lényeg, hogy a tápszert semmilyen formában nem fogadja el! Ilyenkor mi van? a te kisfiad egyből rákapott a mell után? Hogyan szerette meg? Kénytelen voltam bevezetni a pépeket hogy azzal pótoljam a tejet..
2011. febr. 3. 10:48
 19/48 anonim ***** válasza:
Sajnálom, ha ilyen tapasztalataid vannak. Ne törődj buta emberekkel, nem érdemes. Tudom, hogy rosszul esik, ha bántanak, de muszáj túllépni rajta, mert különben csak gyötröd magad. Hidd el, a normálisan gondolkodó emberek, remélhetőleg a többség, tudják, hogy nem jókedvedben nem szoptatsz. Persze, van ilyen eset is (a kórházban, ahol szültem, egy mellettem lévő anyuka tejelapasztó injekciókat kapott, mert Ő úgy döntött, hogy nem fog szoptatni), de kinek mi köze még ehhez is? Ki vagy Te, vagy Én, hogy bárki felett ítélkezzünk, bármi is az ok a háttérben? Pergesd le magadról az ilyesmit. És fel a fejjel, a Te tápszeres babád ugyanolyan szép, okos és egészséges biztosan, mint bármelyik másik anyatejes baba. :-)
2011. febr. 3. 10:54
 20/48 anonim ***** válasza:

10.48.-asnak, 10.29. vagyok :)

Nekem egyből elfogadta, szerencsém van ebből a szempontból mert kisfiam mindent amit adtam neki, egyből megevett, szívesen kóstolgatott is, sosem volt bajunk.

Lehet hogy te babádnak több idő kell mire megszokja az új ízt (mert a tápinak valóban más az íze mint az anyatejnek). De próbáljatok ki akár több félét, sőt, mi először vaníliás tejpépet kaptunk a doktornénitől mert az jó édes, és az édeset szeretik a babák :)

Vagy az is lehet hogy a cucásüveggel van a baja, bár most jut eszembe írtad hogy máshogy sem fogadja el....hát én zt tudom tanácsolni próbáljatok vaníliásat, babakekszeset (van az is, 4 hótól, gluténmentes) mert azok finom édesek, a tápszer nem annyira.

2011. febr. 3. 11:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!