Szerintetek tényleg figyelmetlen anyuka vagyok?
Első gyermekünk a kislányom. Tegnap jól összevesztünk a férjemmel emiatt: a földön ülve felemeltem az előttem játszó kislányomat és ahogy fordultam vele 180fokot, ráadásul lendületből sajna "útban volt" a bébikomp és jól lefejelte. Természetesen ordítás lett a vége, nagyon nehezen tudtam megvigasztalni, de semmi nem látszott a fején. A férjem persze leordította a fejem hogy milyen "béna" is vagyok. Tényleg figyelmetlen voltam. Mondtam hogy mindenkivel előfordul az ilyen, ez legyen szegénykémnek a legnagyobb sérülése az élete során. A múltkor pl. ő rakta bele az etetőszékbe evés előtt és odacsípte a kicsi ujját, természetesen én nem kiabáltam le az ő fejét, akkor is úgy reagáltam hogy mire menyasszony lesz meggyógyul(csak egy picit piros lett az ujjacskája), ő viszont még majdnemhogy a kicsit hibáztatta hogy miért dugta oda az ujját.
Ugye mással is megesnek ilyen balesetek mint velem? Vagy csak én vagyok ilyen kis kezdő/béna anyuka?
Persze amig nem direkt vered a fejét a kompba mondd meg neki hogy nincs oka rád szólni mert Te sem akarod hogy sérülése legyen a gyerekednek!
Én ezt szoktam mondani!De nálunkis ez ment egy ideig..
pl balesetek apával: lovagol a nyakába és lefejeli a lámpát,birkoznak az ágyon és leesik..nem figyel oda mert megszolal a telefonja és a gyerek két lépcsőfokos kertkapun kiesik a betonra..
Na már most ezek olyan dolgok amikért Én sosem orditottam le a fejét megvigasztaltuk a gyereket és kész nálunk is ugy volt amugy hogy még a gyerek volt a hibás hogy miért ugrál ugy a nyakába vagy miért nem áll meg ha egyszer nem tud még lépcsőzni..
Velem egyszer megesett hogy vendéglátóegységbe "elszabadult a gyerek" Én meg rohantam utánna de befutott a pult mögé és elcsuszott bekékült a kis feje mert beütötte ahogy elcsuszott..nahát mit kaptam érte..hogy milyeen anya vagyok Én..
Egyszer lengőajtón szökött be de nem volt elég gyors és ott maradt a keze Én meg hiába rohantam már..
De Én nagyon nagy vitát csaotam egyszer egy ilyen miatt hogy állitsa már lemagát mit gondol Én nekem jó az ha a gyrek sir?Ő még sose volt figyelmetlen?Persze vele kevesebb dolog történik mert huszad annyi időt van a gyerekkel mint Én ugyhogy majd ha otthon marad a gyerekkel egy hétig és sikerül "életben tartania" akkor magyarázzon..
Ezután leállt..legalább ezért nem cseszeget..
2napja, fürdés után, ahogy hoztam be a gyerekeket a kezemben, kis íven vettem a kanyart, a fiam meg még ki is hajolt, hát "azóta van egy félkör az ajtófélfán" akkorát koppant a kicsi:(:(... Bömbölve veszekedett velem a 3évesem, hogy miért csináltam, a csúnya ajtófélfa...
Persze apuka szerint figyelhetnék jobban is a gyerekekre, mert ő nem csinálna ilyet- nem is fürdet:(
3 hete leejtettem a kicsi lányomat, amikor épp a nagyobbik gyerekem felé nyúltam, hogy ne essen le a székről. Eltörött a combcsontja, két hét kórház, most egy hete van itthon medencegipszben, és még minimum tíz napig így is marad. 3 hónapos.
Szerinted? Sehol nem vagy hozzám képest. :((( Pedig én már nem is vagyok kezdő anyuka.
Tejóég. A férjed....hát...majd megedződik, ahogy a gyerek is! :-)
Nálunk a tegnapi nap volt ilyen, szegény gyerek esett kelt, erre apukája fellocsolta neki a teraszt amin tök jó pancsikálni, a járólap kissé csúszik olyankor, imád benne hempregni, csúszkálni (1 éves) lábra állni még nem tud így nem is tud igazán nagyot esni...szóval nyugodtan vagyok ,fetreng, kinyúlik mint a béka és vihog... erre jön apuka nagy elánnal beveszi a kanyart a cross papucsában, és akkorát zakózik mint egy elefánt, de nem ám csak simán elesik, hanem CSÚSZIK...jön jön, egyenesen a földön ekvő gyerek felé, én már lefagytam teljesen, a lábával elktalálja a gyereket, a gyerek felkenődik a falra, apuka továbbcsúszik, és egy elengás seggessel lezúdúl a terszról a térkőre. Csend. Se gyerek nem sír, se az apa. Én már rontok is oda a gyerkehez aki kacarászik magában, megnézem apukát is bár jelen pillanatban másodlagos, de azért egy pillantást megérdemel ő is, jajog, sőt jajveszékel, de összevakarja magát megnézi a fiút, oké minden rendben, mindenki túlélte senkinek nem tört be a feje, mehet minden tovább. 1 órára erre, ül a gyerek a medencébe, én mellette szedegetem a dudvát, apuka kicsit távolabb kiséri figyelemmel a semmmit, erre a gyerek rámászik a labdájára az kipördül alóla, és beleesik a vízbe, de én nem tudok időben utánna kapni, így elmerül egy pillanatra, de már rántom is kefelé, prüszköl, nevetgél, kicsit hápog, e semmi komoly, erre apuka nekem esik, hogy MEGAKAROD ÖLNIIIIIII????? mérnemfigyelszennyitnemtudszígyúgyamúgy stb. Nézem...mintha már el is feljette volna, hogy a 90 kilójának lendületes súlyával, lábbal előre csúúúszva paszírozta a gyerekünket a falnak.
Hát ilyenek őőőők:-))
De jó, hogy fel tetted ezt a kérdést!
Én nem is mertem elmondani a férjemnek, hogy a fejét oda koppantottam a kiságy széléhez. 3,5 hós a babám. Át rendeztem a szobát, mert minig csak egy irányba forditotta a fejét és már kezdett laposodni. És nem igazán esett kezemre így és puff. Lett sírás nálunk is.
ÁÁÁÁÁÁ, mással is előfordul, sőt, aki gyerekkel van, azzal minddel. A 3 hónapos lányom üvöltött, gondoltam, fáj a hasa, adtam a gyógyszertári üveges hasfájás elleniből 1 mokkáskanállal. Kiköpte.. Mondom, anyád, akkor sem szúrsz ki velem, újabb adag, fej lefog, addig, amíg le nem nyelte. Utána nézem...basszus....és a cumi fertőtlenítéséhez felírt gyógyszertári üveges szeszből adtam neki....
Vagy épp kisfiam múlt héten esett le az ágyról, 1 éves, hiába ugrottam utána... előtte 2 nappal megpróbált átlépni a fotelből az ágyba, csak volt a kettő közt 30 centi... Vagy egyik nap egy pillanatra nem figyeltem, 1 perc volt, eltűnt az 1 éves gyerek. Keresem, hát az előszobában a 10 fokos lépcső tetején ült, a legfelső lépcsőfok szélén, háttal nekem. Nem is mertem kiáltani, mert csak 1 mozdulat, és végig esett volna az összesen. Nagylány rohant oda érte, én remegtem, meg sem tudtam mozdulni.
Én szegény fiamat kb minden nap "felrúgom" kicsit mert lopakodó módjára hangtalanul közlekedik, és amikor fordulatból indulok el a lábamba ütközik mindig... :( Én is megkaptam már h lassan közlekedjek, de itt sajna nem a sebességen múlik. Kolompot kéne kötnöm a nyakába...
Az ajtófélfába meg a keze szokott belekötni mert az ölemből rendszeresen kinyújtja. Szóval én is béna vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!