Szituációs játék!? Adva van egy 21 hós kisfiú és az anyuka:-)
Lábról való körömvágás.
Oda adom neki az egyik körömcsipeszt,hogy amíg vágom a körmét legyen mivel lefoglaja magát.(vágyott dolog a csipesz).Nem akarja engedni a körömvágást,viccesen kérem,mérgesen kérem nem engedi.Mondom neki,ha nem engeded akkor add ide a csipeszt és végeztünk.Gondolkodik picit és szomorúan a kezembe adja a csipeszt....
A folytatást ti hogyan csinálnátok?
:)
na, nálunk ez így folytatódott:
- biztosan visszaadod a csipeszt? tudod, anyu azért kérte el, mert nem engedted,h vágjam a körmödet.
- "neeem" (nem akarja,hogy vágjam)
- oké, akkor levágom a magamét, neked pedig hosszú marad a körmöd (viccesen)
leültem, levágtam a körmömet, majd jött ő is, hogy az övét is.
- nem,a tiedet nem vágjuk le, elteszem az ollót, a csipeszt is, menjünk
- nnneeeeeemmmm (akarja,h levágjuk)
na, azóta az én körmömet vágjuk először,akkor is, ha nem kell
:DD
amúgy ha nagyon -nagyon nyűgös,akkor sosem állok neki körmöt vágni. csak és kizárólag játszó után, még nem hullafáradt és még nem nagyon éhes állapotban. (vagy rögtön a reggeli ébredés után,amikor még szinte mindenre kapható)
23 hónapos kisfiamnak hónapok óta úgy vágom, hogy megkérdezem: szeretne-e játszani olyat, hogy "ez elment vadászni?" Már mutatja a polcot, ahol a körömolló van :) Nem volt ez mindig így.
Úgy csináljuk, hogy ölembe ültetem, és elkezdem a mondókát: Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez hazavitte, ez megsütötte, és ez a picike mind megette. Közben vágom a kis ujjacskáin a körmöket. Először sorban csináltam, de most hogy már ismeri és élvezi ezt a játékot, ő választhatja ki, hogy melyik ujjacskája következik :)
Tehát én mondom a sort a mondókából, ő meg vigyorogva mutatja, melyik körmét vágjam :) Játékos és villámgyors körömvágás :)
Köszi anyucik,jó ötleteket írtatok.
-Nem vevő az én lábamról levágjuk játékra:-))
Másnap apának "simán"engedte:-))
Én is rákérdeztem,biztos érti-e!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!