Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok ennyire előre...

Csak én vagyok ennyire előre "gondolkozó", ha veszek valamit a babámnak?

Figyelt kérdés
Első babás anyuka vagyok! Kislányunk van, szeretnénk majd második gyereket is, de amikor veszünk a lányomnak valamit nekem mindig az jár az eszemben, hogy ne legyen már minden olyan csajos színű, mert mi van ha a második babánk majd fiú lesz, akkor hogy fogja tudni használni. Már a terhességem alatt is sokat "vitatkoztunk" ezen a férjemmel, pl. amikor babakocsit vettünk, ő szerette volna ha mondjuk piros vagy éppen rózsaszínű lett volna, de én ragaszkodtam hozzá hogy fekete legyen, hogy majd a tesó is tudja majd használni. 2in1 hinta+pihenőszéket is pl. sárgát választottam hogy semleges színű legyen. De amikor ruhákat veszek neki pl. body-kat akkor is igyekszem így gondolkozok, igyekszek sárga, krém, fehér vagy éppen zöldet választani. Szerencsére a felsőruházatnál és a cipőknél, szandáloknál nincs ilyen gondom. Néha már kezdem saját magamat is idegesíteni ezzel a gondolkodással. Más is van ezzel így?
2012. jún. 30. 15:02
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
17:06-os , én például felpontoztalak, megmondom őszintén nekem nem tetszik amikor egy kislányt EGYÉRTELMŰEN fiús ruhába öltöztetnek. Nem arra gondolok, hogy kék body, hanem mondjuk traktoros pulcsi, szóval értitek...igaz a kislányom annyira lányos, hogy még abban is látszana, hogy lány, de van olyan kisbaba/gyerek akin nem annyira látni, és nem hiszem hogy jót tesz egy lánynak, ha lekisfiúzzák idegenek (velem sokszor előfordult gyerekkoromban, nagyon rosszul esett, ma is emlékszem rá!)
2012. jún. 30. 17:12
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Angliai anyuka vagyok.

En nem azt mondtam hogy nekem problemat okoz oltoztetni a fiam, hisz sokmindent a next-ben veszek neki, csak arra irtam hogy itt kint pl. ujszulott babaknak szinte kek, rozsaszin es feher szinu rucik vannak. Ha mar nagyobb a baba persze, sokszinu ruhacskat lehet neki venni.

De mindent leszamitva mi csak a nagyobb dolgokat vettuk ugy hogy majd a masodik baba is tudja majd hasznalni, a fiamamat nagyon is fius rucikba oltoztetem.

Unisexbe csak bodykat veszek, semmi mas egyeb fajta rucit.

Na meg egyebkent is, szerintem nincs azzal semmi gond, ahogy a kerdezo gondolkodik, es vasarol. Ennyi.

2012. jún. 30. 17:16
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

17 es vagyok, igen engem is lekisfiúztak mert van egy bátyám és sok dologban az ő dolgait örököltem. Mondjuk úsztam is és emiatt rövidebb volt a hajam, lehet azért is, de utáltam tisztán emlékszem hogy 6 évesen megkérdezték más gyerekek a suliban hogy fiú vagyok e:)

Egyébként nálunk a fiam kifejezetten szép szabályos arcú de a lányom csecsemőként tökre fiÚS

2012. jún. 30. 17:30
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
BOCS ELMENT hamarabb, szóval fiús a kis arca és amúgy is az apjára hasonlít, még lilában is volt hogy fiúnak nézték. Szóval ezért sem akarok ráerősíteni erre az unisex vonulatra.
2012. jún. 30. 17:31
 25/35 anonim ***** válasza:
21%

Kedves "bosszankodó " válaszadó, hogy lepontoztak....Ők még nem tudják, amit mi.

Nekem mint írtam fiam és lányom is van. Én terhesség alatt végig és utána is azt gondoltam, hogy hú, hát itt maradt bátyóról jó sok ruha...de jó is lesz nekünk....fehér rugik, bodyk stb.. Megszületett , eltelt 1-2 hónap, vittük ide -oda, kapott fülbevalót stb....és egyszer anyósom mondta, hogy "hát figyelj, de nincs ennek a lánynak lányosabb ruhája??". Néztem rá, h mi baja úgy mégis? erre hozott rózsaszín kis rugit, együttest, ez meg azt. És amikor mentünk dokihoz ezekből adtam rá. És milyen jól tettem!! Ahány kiscsajt is láttam mind lányos, fodros, csipkés , csajos. És tulajdonképpen a játszin is, itt egy kis fodor, ott egy kis lepke... a fiú elszaladgálhat kisgatyába és egyéb, de egy lány.....?! Hiába mondtok bármit, a lányokat csajosan kell öltöztetni, az uniszex meg a drapp-sárgás elmegy egy ideig, de majd meglátjátok miről beszélünk!! (És ez nem "fenyegetés, hanem tapasztalat!). Szóval minden lehet uniszex, akár kismotor, cumi, cumisüveg, itatóspohár, hinta...de a ruha....az nem.

2012. jún. 30. 19:14
 26/35 anonim ***** válasza:
75%

Nekem kisfiam van, úgyhogy nem nagyon értem ezt a "csajosba öltöztetés" dolgot! Mi az, hogy "kell"? Megszólnak, vagy itt mire gondoltok?

(Szeretnénk majd kislányt is, ezért kérdezem.)

2012. jún. 30. 19:37
 27/35 anonim ***** válasza:
30%
Majd meglátod! Viszed a csajt pl. drapp rugiba a dokihoz, más anya meg csajos rucit ad rá, szoknyácska meg minden. És nem megszólnak, hanem te érzed majd kellemetlenül magad. (Már ha lányod lesz). Mondom, én is fejben fiús anyuka voltam, de egy lánynál muszáj "átállni". És ezt akkor érti meg vki, ha fiú után lánya lesz! (És mondjuk ha lány után fiú, mert bár ott nem kell ennyire gondot csinálni ,csak arra kell figyelni h ne legyen csipkés, fodros, de pl. van a fiamnak piros színű polója, felsője is.....)
2012. jún. 30. 19:46
 28/35 anonim ***** válasza:
65%

a 17 es vagyok, én még csak ezt se éreztem hogy KELLENE hanem egyszerűen (nem egész pici csecsemőkre gondolok hanem nagyobb ruházatra) a fiús ruha NAGYON fiús és nem unisex. Nem ragaszkodom én se a rózsaszínhez lilához, de ami nem ilyen színű az IS csajos jellegében, már a szabása is más! Van rajta hímzés, húzás, fodor, lepke ahogy írtam.

El se tudom képzelni hogy a másfél 2 éves fiam ruháiba a lányom járjon. De nem vagyunk egyformák:)

2012. jún. 30. 20:00
 29/35 anonim ***** válasza:

25-ös, egyetértek Veled!

Az én Kisfiam most 3 hónapos, és majd szeretnénk kistesót. Úgyhogy mindent elpakolok egyelőre. Én is úgy gondoltam, hogy majd jó lesz minden a következő babánál is, akár fiú, akár kislány lesz. De az első hónap után rájöttem, ha lány lesz majd a következő, akkor tuti új ruhákat veszünk.

A használati tárgyaknál törekedtünk arra, hogy uniszex legyen (mondjuk a babakocsi kék-drapp, de ismerősöktől 15ért sikerült megvennünk és nem is használták).

A ruháknál is a kicsi méreteknél főleg fehéret, krémet vettem, amiből tudtam. De a legtöbb ruha, ami fiús és aranyos is, olyan kis vagány, pasis. A lányosakat látva meg itt-ott fodros, virágos, lepkés stb. Szóval hogy mindegyik másért aranyos. És azóta inkább fiús ruhákat veszek, olyan édes bennük. Ha a következő lány lesz, akkor majd ő is kap csajosat (a rózsaszínt ugyan ki nem állhatom).

2012. jún. 30. 22:58
 30/35 anonim ***** válasza:
70%
A kislányunknak már pár hónaposan is volt olyan napozója, ami körbe fodros volt, mintha kis szoknya lenne rajta. Voltak kis szoknyák is, pedig akkor még nem volt egy éves sem. Meg kell zabálni, olyan édes benne. A kisfiús anyukák pont ezt mondják mindig, hogy nekünk milyen jó, hogy milyen édesen lehet öltöztetni a babát. Ezt nem hagytam volna ki, csak azért, hogy spóroljak a ruha vásárláson. Számunkra a Párommal már a születéstől kezdve fontos volt, hogy a lány legyen LÁNY!, a fiú pedig legyen FIÚ. Egy éves kor felé haladva pedig egyre kevesebb olyan ruhát találsz, ami unisex. Ha a te gondolatmeneteden haladok tovább, akkor a lánykád nem is fog szoknyát kapni? Hiszen azt egy fiún semmiképp nem tudom elképzelni. Nem a szín teszi a lányos ruhákat édessé. Most akkor a kislányod is inkább kis vagány rövid ujjú ingecskében fog szaladgálni, mint inkább egy szép kis kantáros szoknyában? Ahogy már előttem is írták, még ha most nem is, de két három évesen, tuti rosszul fog neki esni, hogy miért nézik fiúnak, és neki miért nincs lányos ruhája. Az sem biztos, hogy a következő fiú lesz. Nálunk pont ez a helyzet. Gyorsan akartuk a kis tesót, így szinte csak másfél év lesz köztük. Rózsaszín használati tárgyaink is akadnak, sőt, mint írtam, elég sok a lányos holmi. Nagyon egyszerű megoldás létezik erre, ha meg tudtam volna, hogy Öcsi van a pocakban, eladtam volna mindent, ami lányos, és váltottunk volna fiúsra. (Hugi érkezik hozzánk, így erre nincs szükség.) Ennyi az egész. Másképp is lehet ám előre gondolkodni, ráadásul úgy, hogy már babaként is lehessen kislány! a kislányunk.
2012. júl. 1. 07:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!