Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok ennyire előre...

Csak én vagyok ennyire előre "gondolkozó", ha veszek valamit a babámnak?

Figyelt kérdés
Első babás anyuka vagyok! Kislányunk van, szeretnénk majd második gyereket is, de amikor veszünk a lányomnak valamit nekem mindig az jár az eszemben, hogy ne legyen már minden olyan csajos színű, mert mi van ha a második babánk majd fiú lesz, akkor hogy fogja tudni használni. Már a terhességem alatt is sokat "vitatkoztunk" ezen a férjemmel, pl. amikor babakocsit vettünk, ő szerette volna ha mondjuk piros vagy éppen rózsaszínű lett volna, de én ragaszkodtam hozzá hogy fekete legyen, hogy majd a tesó is tudja majd használni. 2in1 hinta+pihenőszéket is pl. sárgát választottam hogy semleges színű legyen. De amikor ruhákat veszek neki pl. body-kat akkor is igyekszem így gondolkozok, igyekszek sárga, krém, fehér vagy éppen zöldet választani. Szerencsére a felsőruházatnál és a cipőknél, szandáloknál nincs ilyen gondom. Néha már kezdem saját magamat is idegesíteni ezzel a gondolkodással. Más is van ezzel így?
2012. jún. 30. 15:02
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Én is így vásároltam...bár a kocsi piros fekete...de sztem az fiúnak is jó
2012. jún. 30. 15:05
 2/35 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A ruháknál nem de a többiben igen. Én amúgy is utálom a rózsaszínt. Ennek ellenére van belőle a lányomnak a ruhákban de az etetőszéke zöld, pihentető széke krém színű,tricikli meg az is szintén zöld de nekünk ez tetszett is.

2012. jún. 30. 15:06
 3/35 anonim ***** válasza:
17%
Nekem fiam van meg lányom. Sok fiús cucc maradt a nagyobbról, ezekből is adok rá, de muszáj is voltam venni...Tudod, az az igazság, h a lányoknak nem annyira illik a sárga,a fehér...ha mentek dokihoz akkor se illik pl. fehérbe menni, csajszisan, rózsaszínesen , pirosasan vagy épp tarkabarkán viszik a lányokat. Amúgy a ruhákon kívül én is sokmindenben uniszexen gondolkoztam, pl. babakocsi színe (narancasárga fekete jó pl. lánynak-fiúnak is) akkor kismotor zöld, csőrös-ivós sárga stb.
2012. jún. 30. 15:07
 4/35 anonim ***** válasza:
41%

Utoljára a nyolcvanas években ment ez a kislányt rózsaszínbe, kisfiút kékbe típusú öltöztetés, de akkor is inkább azért, mert nem volt sokféle ruha.

Egy kislányt se kell csupa rózsaszínben járatni, nem attól lesz kislány...

Babakocsinál inkább a biztonságra mennék, meg a praktikusságra, meg hogy könnyen szétszedhető/összecsukható legyen, a szín meg tökmindegy. Ruhában meg mindenfélét. Kár ekörül ilyen felhajtást csinálni.

2012. jún. 30. 15:07
 5/35 anonim ***** válasza:
86%
A bútorok, babakocsi és ilyenek mind unisex-ek, a ruhák csajosak!
2012. jún. 30. 15:08
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

"lányoknak nem annyira illik a sárga,a fehér...ha mentek dokihoz akkor se illik pl. fehérbe menni, csajszisan, rózsaszínesen , pirosasan vagy épp tarkabarkán viszik a lányokat."

Úristen, nem illik fehérben vinni orvoshoz?! Szerintem nem illik koszos, lyukas vagy hiányos öltözetben vinni, sose gondoltam volna, hogy a sárga kislányruha fehér bodyval illetlen viselet...!

2012. jún. 30. 15:09
 7/35 anonim ***** válasza:
16%

Ja, és személyes tapasztalatom szerint (vettünk pár zöld ruhát is még a fiamnak anno, hogyha a második lány lenne...alapon) na, a zöld se nyerő lánynál.

Nem értek annyiban egyet az előttem szólóval, h még fiúnál elnézik a zöldet,a fehér-kéket; addig a lánynál a rózsaszín-fehér, zöld pl. nem az igazi. Anyukám sóhajtott fel, mikor mondtam hogy ezt is venni kellett a lánynak, meg azt is, hogy: "ajajaj, a lányt jobban kell öltöztetni...." És azt hiszem igaza van, ő már csak tudja ;)

2012. jún. 30. 15:11
 8/35 anonim ***** válasza:
82%
Nyugi, mi is így csináljuk, szerintem teljesen normális :) Mondjuk mi kaptunk is egy csomó dolgot, szerencsére kevés a nem uniszex, de szívfájdalom nélkül fogom ráadni a kék dolgokat a lányomra. Csak egy két csajosabb ruhát tervezünk beszerezni, hogy a tesó is tudja majd használni.
2012. jún. 30. 15:14
 9/35 anonim ***** válasza:
18%
Sajnálom, valahogy a lányok mások. Fehér-sárga összeállítás még oké, de más nemigen, szépen csinosan csajosan kell őket öltöztetni, evvan'. Mondom, nekem fiam van, ott simán elvittem fehér bodyba meg kisgatyóba pl. nyáron dokihoz. De lánynál nem elég a fehér body meg egy kisszoknya....(Pedig nem vidéken élünk, Bp-en!) De ebből nem akarok vitát nyitni. Nekem ez a tapasztalatom, aztán ki hogy viszi, öltözteti...az már az ő dolga.
2012. jún. 30. 15:16
 10/35 anonim ***** válasza:
82%
Én mindenből semleges színűt vettem már csak azért is mert még most se tudom, hogy milyen nemű lesz a babám meg azért is mert én is erre gondoltam, hogy úgy is lesz még legalább egy gyerekem és fölösleges lenne megvenni mégegyszer mindent, hogy ha más nemű lenne. Van egy két kék dolog is de ha lány lesz akkor sem hiszem, hogy bárkit is zavarna. 33hkm
2012. jún. 30. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!