Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én vagyok ennyire előre...

Csak én vagyok ennyire előre "gondolkozó", ha veszek valamit a babámnak?

Figyelt kérdés
Első babás anyuka vagyok! Kislányunk van, szeretnénk majd második gyereket is, de amikor veszünk a lányomnak valamit nekem mindig az jár az eszemben, hogy ne legyen már minden olyan csajos színű, mert mi van ha a második babánk majd fiú lesz, akkor hogy fogja tudni használni. Már a terhességem alatt is sokat "vitatkoztunk" ezen a férjemmel, pl. amikor babakocsit vettünk, ő szerette volna ha mondjuk piros vagy éppen rózsaszínű lett volna, de én ragaszkodtam hozzá hogy fekete legyen, hogy majd a tesó is tudja majd használni. 2in1 hinta+pihenőszéket is pl. sárgát választottam hogy semleges színű legyen. De amikor ruhákat veszek neki pl. body-kat akkor is igyekszem így gondolkozok, igyekszek sárga, krém, fehér vagy éppen zöldet választani. Szerencsére a felsőruházatnál és a cipőknél, szandáloknál nincs ilyen gondom. Néha már kezdem saját magamat is idegesíteni ezzel a gondolkodással. Más is van ezzel így?
2012. jún. 30. 15:02
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Én figyelek erre. Mégis sok a rózsaszín cucc, mert a rokonság azt vesz, akármit mondok.

Megoldom majd... ha a második is lány lesz, semmi gond.

Ha fiú, akkor a rózsaszíneket feldobom netre eladni, és veszek unisex és fiús cuccokat.

2012. jún. 30. 15:20
 12/35 anonim ***** válasza:
62%

Szia.

Hat akkor mi kilogunk a sorbol :) sajnos

Mi Angliaban elunk, es itt sajnos ha hiszitek ha nem, ket fele szin letezik, a kek es a rozsaszin. Van par unisex is de azokat ugy kell vadaszni. Igy mi gondba voltunk, mert nekunk kisfiunk van, igy ha a masodik baba kislany lenne, vannak ugyan olyan rucik amik lanynak is jok lesznek, de ruhazatot teljesen ujakat kellene vennem.

De egyebkent en is torekszem arra hogy unisex dolgokat vegyek, hisz mi is tervezunk masodik babat.

Ja, es szerintem nincs semmi gond a gondolkodasoddal, ez teljesen normalis. :)

3 honapos kisfiu anyukaja

2012. jún. 30. 15:24
 13/35 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem hogy milyen kivetnivaló van abban, ha világoszöld, világossárga vagy esetleg fehér bodyt adok a kislányomra. Természetesen a felsőruházata igazi csajos:)
2012. jún. 30. 15:27
 14/35 A kérdező kommentje:
Ja igen soha nem adok a kislányomra sárga/fehér/zöld body-szoknya kombinációt. Természetesen ilyen esetekre van rózsaszínű is :)
2012. jún. 30. 15:38
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Első babás vagyok én is, kisfiam van. Elég nehéz lenne uniszexbe öltöztetni, mivel a fazonja is más egy fiú és egy lány felsőnek/nadrágnak.

A body, rugi oké, az lehet unisex. Már a cipő sem.

Babakocsink piros-fekete, ez jó lesz lánynak is.

A bútorok natúr fenyű színűek, játékok legtöbb uniszex (kivétel kisautók, traktorok, de azzal is játszhat eg lány)

Tricikli kék, és ruhák terén megmondom őszintén, imádom pasisan öltöztetni, így is válogatok, lehetetlen lenne olyat találnnom, ami kisfiúnak nagyon vagány, de kislánynak is jó.

Ruhákat nem is tartok meg, csak az említett nagobb dolgokat, bútorok, játékok, babakocsi.

2012. jún. 30. 16:08
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyet már én is kérdeztem, ugyanis pontosan így gondolkozok én is.

Én milyen jól tettem!

a kislányunk után most fiút várunk. Nem kellett venni babakocsit, bútort, ágyneműt, kádat, pihenőszéket, járókát sem, és sok-sok ruhát sem, mert mind drapp, fehér, halvány sárga stb unisex színek.

Később is: benti lábbeliknek pirosat vettem, azok is mind jók lesznek, triciklit narancssárgát, biciklit kék-sárga-pirosat kapott.

A kismotorja is piros.

Nyilván nem öltöztetem fiúsan 3 évesen, de ha atlétát veszek, akkor nem lányosat, hanem sima fehéret. Korábban a bodyból én is inkább a fehér, sárga stb színeket választottam, hogy legalább azokat ne kelljen megvenni újra.

Szóval abszolút kezet is foghatunk ez ügyben. :)

2012. jún. 30. 16:38
 17/35 anonim ***** válasza:
85%

Én a lányomat lányosba akartam öltöztetni és tenni is. Mindent használtan vettem (nem AGYON használtan, de felesleges 100.e-t kiadni egy babakocsira meg 30 ezret pihiszékre stb.) amikor kiderült hogy a második kisfiú akkor pillanatok alatt el tudtam adni mindent, és vettem fiúsat. Több gyerekem úgyse lesz. Nem szeretem ha uniszexben van egy kislány, főleg ahogy előttem is írták nemcsak a színről van szó hanem a kislányos cuccok húzottak itt ott, vagy van rajta pici fodor, masni, lepke virág itt ott stb. amit sose adnék a fiamra.

Tudom le leszek pontozva de a véleményt kérdezted.

2012. jún. 30. 16:52
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobb dolgokat pl babakocsit én is úgy vettem , mikor már tudtam, hogy kislány lesz, hogy uniszexet mert majd a második baba hátha fiú lesz...kár volt mert végül eladtuk a babakocsit pedig még javában szükség van rá, de megváltozott a lakóhelyünk és oda nem jó a korábbi babakocsink. De most is uniszexet vettem :-D az első khaki-narancsszínű volt, ez meg bordó-fekete.

A ruhák közül a legtöbb lányos, az azért egyrészt nem nagy tétel, másrészt sokat kaptunk kölcsön is és még fogunk is. Pihenőszékünk kék-sárga-piros csíkos.

2012. jún. 30. 16:52
 19/35 anonim ***** válasza:
75%
Angliai anyuka, nem egészen értem, hisz nálatok van Next, én pont ma voltam a bp-i üzletben és nagyon nem csak rózsaszín lányruhák voltak...a mostani divatszín (mentolzöld) is volt, farmerkék, szürke, rengeteg szebbnél szebb szín! Nem tudom te hol vásárolsz, de nekem sose volt gond nem rózsaszínt vennem a lányomra.
2012. jún. 30. 16:53
 20/35 anonim ***** válasza:
62%
Köszi a lepontozást:))) csak azt nem értem mi értelme van az ilyen kérdéseknek....akkor ezt kéne írni inkább kérdés gyanánt: én így meg így csinálom, légyszi gyertek és helyeseljetek nekem.:))) Marha sok értelme van így kérdést feltenni:)
2012. jún. 30. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!