Tényleg ennyire szűkre kell húzni sok kismamának a nadrágszijat?
semmi rosszindulat,cikizés,nagypofájúság,dicsekvés..
csak a szivem szakad,h már a sokadik kérdés,h mikor érkezik a családi pótlék.mi sem vagyunk eleresztve,de van amire nagyon kell.nem tudok mindenkinek segiteni-csak olyan rossz ezt olvasni..
Szerinted mit tudok rosszul? Mert úgy van, ahogy leírtam.
A 30%, amit írsz azt az adóbevallásodban tudod érvényesíteni, ne keverjük a dolgokat, vagy akkor írd le pontosan, mert így zavaros kicsit.
Egyébként igen, indíthatsz magánszemélyként is, de értsd már meg, hogy nem mindenkinek volt lehetősége halálra dolgozni magát egy jó munkahelyen gyerekvállalás előtt, vagy közbeszólt az élet és másért szűkebb a pénztárcája. És itt sokan vannak, akinek az a havi 1000.- befizetés is megterhelő, amit az MKB kér. És ha magánszemélyként csinálod, akkor azért nem mondanám, hogy ingyen van.
Addig hihetetlen ez, amíg bele nem lépsz egy ilyen élethelyzetbe.
És így már értelme sincs arról csevegni, hogy milyen szépn néz ki a felhalmozott pénz, mert nálunk pl. minden hónapban elmegy a gyerekekre, vagy magunkra, egyelőre esély sincs halmozni, sőt, azt kell, hogy mondjam: mekkora mázli, hogy a gyerekek előtt volt a halmozásra lehetőség.
"Nem mindegyik munkahely támogatja az egészségpénztárakat"
ezt tudtad rosszul. semmi köze a munkahelyhez. igen, fizetni kell rá pénzt, azt a pénzt, amit pelenkára szánsz, de azt vissza is utalják 10 napon belül.
akkor van esetleg köze a munkahelyhez, ha a munkahely ezt, mint adómentes juttatást nyújtja. de nem erről beszéltem. ezesetben, ha a munkáltató pakolja bele a lokeszt, természetesen nem is igényelhető vissza semmi adóvisszatérítéskor, hiszen már eleve egy adómentes térítés a munkáltató felől.
a többire nem kívánok reagálni.
igen sajnos :(
csak egy példa: tegnap kaptam meg a GYED-et, 81ezer ft-ot, és ma befizettem a számlákat, 56500 ft. És nem is fizettem be mindet.És hónap eleje van.
a férjem fizetése kb. 90 ezer ft, ebből kb. 50ezer a lakáshitel és a kötelező laásbiztosítás.
Ennyi.
És mindkettőnknek egyetemi diplomája van, az ország egyik legjobb egyeteméről.
Ruhákat használtan veszünk, ahogy a babának a dolgait is.
Semmifél eluxus nem fér ebbe bele, nemhogy nyaralás!
elkeserítő a helyzet, és semmi remény
talán ha letelik a lakáshitel....még 7 év
Hát édesem, én dolgoztam olyan helyen, ahol a munkáltató hallani sem akart róla, mondván ő ugyan nem tököl vele és dolgoztam olyan helyen is, ahol foglalkoztak vele. Viszont ez utóbbinál a fizetésemből is odautaltak, mint saját befizetés és csak ezután(!) utalt a munkáltató, így hát nem csak ő "pakolja bele a lokeszt".
De te nyilván jobban tudod és megint tévedek.
Szintén nem oszt-szoroz ez az összeg. Általában a számlán is hagyom :)
Ja, és lehet érte támadni... lepereg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!